Άντρας δίνει την πιο έξυπνη απάντηση σε ερώτηση- παγίδα σε συνέντευξη για δουλειά.

Οι συνεντεύξεις για δουλειά είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Πέρα από τα βασικά προσόντα για την δουλειά, όπως εκπαίδευση και εμπειρία, οι συνεντευκτές συχνά βάζουν στους υποψηφίους διάφορους γρίφους και ερωτήσεις- παγίδες ή τους θέτουν ηθικά διλήμματα, για να δουν πως θα αντιδράσουν οι υποψήφιοι κάτω από πίεση.

Συνήθως δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις, απλά οι συνεντευκτές θέλουν να δουν απλά τον τρόπο σκέψης. Κάθε τόσο,όμως, εμφανίζεται ένας υποψήφιος, που δίνει κάποια αναπάντεχη και έξυπνη απάντηση και τους αφήνει όλους άφωνους.

Ζητήθηκε από έναν άντρα να δώσει λύση στο ηθικό του δίλημμα σε μια συνέντευξη για δουλειά. Η απάντησή του ήταν πανέξυπνη.

Οδηγείς με το αυτοκίνητό σου σε μια άγρια και βροχερή βραδιά. Περνάς μπροστά από μια στάση λεωφορείου και βλέπεις 3 ανθρώπους, που περιμένουν το λεωφορείο:

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, που φαίνεται ετοιμοθάνατη.
Έναν παλιό φίλο,που κάποτε σου είχε σώσει την ζωή.
Την γυναίκα/ Τον άντρα των ονείρων σου.
Ποιον από τους τρεις θα προσφερόσουν να πάρεις με το αυτοκίνητό σου, γνωρίζοντας, ότι μπορείς να πάρεις μόνο έναν;

Σκέψου, πριν συνεχίσεις να διαβάζεις. Αυτό το ηθικό δίλημμα είχε τεθεί στην πραγματικότητα σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Θα μπορούσες να πάρεις την ηλικιωμένη γυναίκα, που είναι έτοιμη να πεθάνει, οπότε θα πρέπει να την σώσεις πρώτη.

Ή θα μπορούσες να πάρεις τον παλιό σου φίλο, που κάποτε σου είχε σώσει την ζωή, οπότε τώρα θα ήταν η ιδανική ευκαιρία για να του το ξεπληρώσεις.

Ή θα μπορούσες να πάρεις τον έρωτα της ζωής σου, γιατί μπορεί να μην τον ξαναέβρισκες ποτέ.

Ο υποψήφιος που προσελήφθη, ανάμεσα σε άλλους 200 υποψηφίους, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να απαντήσει.

Απλά απάντησε: “ Θα έδινε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον παλιό μου φίλο, για να πάει την ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο. Εγώ θα περίμενα μαζί με τον έρωτα της ζωής μου το λεωφορείο στην στάση.”

Μην ξεχνάτε ποτέ να “σκέφτεστε έξω από τα συνηθισμένα.”

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΡOΜEΡO: Έτσι θα ξεφoρτωθείτε με φυσικό τρόπo τα λιπώματα!

Πρoκειται για εξoγκώματα τoυ σώματoς πoυ εμφανiζoνται στo κεφάλι, τo λαιμo, στις μασχάλες και τo χέρι Aυτoi εiναι καλoήθεις oγκoι πoυ μπoρoύν να εμφανιστoύν ανά...

Δείτε 5 πολύ απλές συνήθειες για να χάσετε γρήγορα κιλά!

Τώρα που το Καλοκαίρι έρχεται όλο και πιο κοντά έχει φτάσει πλέον η στιγμή να πραγματοποιήσετε την υπόσχεση που δώσατε στην αρχή του χρόνου:...

Κάνε το «πείραμα»: Εσύ έχεις το συγκεκριμένο μυ;

Και πού χρησιμεύει; Όχι, όχι αυτό το τεστάκι δεν θα αποκαλύψει κάτι βαθύ για την προσωπικότητά σου ούτε σε ποια ηλικία θα παντρευτείς. Θα σου...
close