Άντρας δίνει την πιο έξυπνη απάντηση σε ερώτηση- παγίδα σε συνέντευξη για δουλειά.

Οι συνεντεύξεις για δουλειά είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Πέρα από τα βασικά προσόντα για την δουλειά, όπως εκπαίδευση και εμπειρία, οι συνεντευκτές συχνά βάζουν στους υποψηφίους διάφορους γρίφους και ερωτήσεις- παγίδες ή τους θέτουν ηθικά διλήμματα, για να δουν πως θα αντιδράσουν οι υποψήφιοι κάτω από πίεση.

Συνήθως δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις, απλά οι συνεντευκτές θέλουν να δουν απλά τον τρόπο σκέψης. Κάθε τόσο,όμως, εμφανίζεται ένας υποψήφιος, που δίνει κάποια αναπάντεχη και έξυπνη απάντηση και τους αφήνει όλους άφωνους.

Ζητήθηκε από έναν άντρα να δώσει λύση στο ηθικό του δίλημμα σε μια συνέντευξη για δουλειά. Η απάντησή του ήταν πανέξυπνη.

Οδηγείς με το αυτοκίνητό σου σε μια άγρια και βροχερή βραδιά. Περνάς μπροστά από μια στάση λεωφορείου και βλέπεις 3 ανθρώπους, που περιμένουν το λεωφορείο:

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, που φαίνεται ετοιμοθάνατη.
Έναν παλιό φίλο,που κάποτε σου είχε σώσει την ζωή.
Την γυναίκα/ Τον άντρα των ονείρων σου.
Ποιον από τους τρεις θα προσφερόσουν να πάρεις με το αυτοκίνητό σου, γνωρίζοντας, ότι μπορείς να πάρεις μόνο έναν;

Σκέψου, πριν συνεχίσεις να διαβάζεις. Αυτό το ηθικό δίλημμα είχε τεθεί στην πραγματικότητα σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Θα μπορούσες να πάρεις την ηλικιωμένη γυναίκα, που είναι έτοιμη να πεθάνει, οπότε θα πρέπει να την σώσεις πρώτη.

Ή θα μπορούσες να πάρεις τον παλιό σου φίλο, που κάποτε σου είχε σώσει την ζωή, οπότε τώρα θα ήταν η ιδανική ευκαιρία για να του το ξεπληρώσεις.

Ή θα μπορούσες να πάρεις τον έρωτα της ζωής σου, γιατί μπορεί να μην τον ξαναέβρισκες ποτέ.

Ο υποψήφιος που προσελήφθη, ανάμεσα σε άλλους 200 υποψηφίους, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να απαντήσει.

Απλά απάντησε: “ Θα έδινε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον παλιό μου φίλο, για να πάει την ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο. Εγώ θα περίμενα μαζί με τον έρωτα της ζωής μου το λεωφορείο στην στάση.”

Μην ξεχνάτε ποτέ να “σκέφτεστε έξω από τα συνηθισμένα.”

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Αυτές είναι οι τροφές δηλητήριο που καταστρέφουν τα νεφρά

Οι βλαβερές διατροφικές συνήθειες συμβάλλουν στη δημιουργία στέρεων σχηματισμών στον ουρικό σωλήνα και τα νεφρά... Υπολογίζεται ότι το 80% της πέτρας των νεφρών αποτελείται από...

Απαλλαγείτε από την Ανεπιθύμητη Τριχοφυΐα για Πάντα με Μόνο 2 Συστατικά

Ενοχλήστε από δυσάρεστη τριχοφυΐα σε ορισμένα μέρη του σώματός σας που θέλετε άμεσα να την εξαφανίσετε; Λοιπόν έχουμε μια συνταγή για σας που θα...

Γιαούρτι με μέλι και… σώθηκες: Η ατρόμητη δίαιτα που θα σας διώξει 7 κιλά σε 10 μέρες!

Η δίαιτα με γιαούρτι και μέλι είναι μια αποτελεσματική δίαιτα που βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην απώλεια βάρους. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ 1η Ημέρα Πρωινό 1 κούπα Ρόφημα...
close