Έκκληση για αλληλεγγύη από τα Διαβατά – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Στους πρόσφυγες παρέχεται στέγη, τροφή καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο stokokkino.gr η υπεύθυνη των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη Σοφία Γκαρανέ που βρίσκεται στο σημείο “ο καταυλισμός είναι πλήρης και επικρατεί ηρεμία”.

Είναι κυρίως οικογένειες με παιδιά, ξεκαθάρισε και τόνισε πως “οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι για το πόσο θα παραμείνουν και πότε θα συνεχίσουν το ταξίδι τους”.

Η κ. Γκαρανέ έκανε λόγο για καλά οργανωμένο καταυλισμό, δεδομένων των συνθηκών, με διακριτική παρουσία του στρατού ενώ τόνισε πως όλοι όσοι βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να εξηγήσουν στους πρόσφυγες τι συμβαίνει και για ποιο λόγο μεταφέρθηκαν στα Διαβατά. “Ο κόσμος δείχνει κατανόηση”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα ομάδα προσφύγων αποχώρησε οικειοθελώς από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, χωρίς να δημιουργηθεί ένταση, και εικάζεται πως θα επιχειρήσουν να φτάσουν στην Ειδομένη. Επρόκειτο κυρίως για άνδρες που μπορούν να ταξιδέψουν μόνοι τους καθώς είναι δύσκολο για οικογένειες προσφύγων να κάνουν αυτό το ταξίδι με τα πόδια. Βέβαια λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο stokokkino.gr ο προσωρινός υπεύθυνος από το ΥΠΕΣ Σ. Παπαθεμελής, περίπου στις 14.00, η πλειοψηφία τους επέστρεψε στον χώρο όπου και ξεκίνησε η διάθεση φαγητού.

Πώς  μπορείτε να βοηθήσετε

Έκκληση για προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας κάνουν οι ΜΚΟ και όσοι βρίσκονται στο Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά.

Άμεσα χρειάζονται βρεφικές κρέμες, τροφές, γάλα για τα παιδιά μικρών ηλικιών καθώς και είδη υγιεινής όπως μωρομάντιλα, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες. Επιπλέον μεγάλη είναι η ανάγκη σε συσκευασμένα τρόφιμα, ιδιαίτερα για τα παιδιά, όπως μπισκότα.

Σήμερα όσοι και όσες θέλουν να προσφέρουν μπορούν να παραδώσουν βοήθεια στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου (Πτολεμαίων 29Α)  που λειτουργεί καθημερινές 09:00-17:00 ή και στην είσοδο του Κέντρου Μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά.

Επίσης είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται στην Ετεροτοπία (Ι.Δραγούμη κ Πτολεμαίων 42, 2 όροφος) από τις 16.00-22.00.

Τέλος παιχνίδια για τα παιδιά των προσφύγων στα Διαβατά μαζεύει η Α’ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης στα γραφεία της (Προξενου Κορομηλά 36) σε εργάσιμες ώρες και μέρες.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απαλλαγείτε για Πάντα από την Πέτρα και την Δυσοσμία του Στόματος με ΑΥΤΗ τη φυσική Συνταγή!

Το να βουρτσίζουμε τα δόντια μας έχει γίνει μία από τις πιο βασικές πρακτικές υγιεινής και μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε το γιατί. Τα στόματα...

Εχετε μυρμήγκια στο σπίτι; Έτσι θα τα εξαφανίσετε…

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη περίοδος των μυρμηγκιών και είναι πολύ πιθανό να κάνουν... έφοδο στο σπίτι μας! Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτήν την...

12 αφορισμοί από την μεγάλη Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο.

Η Φρίντα Κάλο (6 Ιουλίου 1907-13 Ιουλίου 1954) ήταν Μεξικανή ζωγράφος. Το στυλ ζωγραφικής της είναι επηρεασμένο από τους πολιτισμούς του Μεξικό αλλά έχει...
close