in

Έτσι βρήκαν τον άνθρωπο-μούμια (εικόνες, video)

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο κράνος ενός εκ των μελών του πληρώματος ενός γιοτ δείχνει καρέ-καρέ το πώς εντοπίστηκε το μουμιοποιημένο πτώμα του επί χρόνια νεκρού Γερμανού θαλασσοπόρου Manfred Fritz Bajorat.

m1

m3

m4

m5

Υπενθυμίζεται πως ο Γερμανός ναυτικός εντοπίστηκε στις 25 Φεβρουαρίου να κάθεται νεκρός στο γραφείο του δίπλα στον ασύρματο. Ο 59χρονος φαίνεται πως έπαθε καρδιακή προσβολή και προσπάθησε να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου με τις Αρχές, αλλά δεν πρόλαβε. Το σκάφος Sayo έπλεε για χρόνια ακυβέρνητο ώσπου στις 31 Ιανουαρίου κίνησε την περιέργεια μελών του πληρώματος γιοτ κατά τη διάρκεια ιστιοπλοϊκού αγώνα.

Στην αρχή ο Justin Taylor, ο άνθρωπος που κολύμπησε για να ανέβει στο 12 μέτρων σκάφος ακούγεται στο βίντεο να λέει πως δεν βλέπει να είναι κανένας πάνω στο πλοίο, αλλά λίγο μετά, όταν κατεβαίνει προς την καμπίνα ακούγεται σοκαρισμένος να φωνάζει μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Τότε, τα μέλη επέστρεψαν για να ειδοποιήσουν τις αρχές, όμως το σκάφος δεν εντοπίστηκε ξανά παρά σχεδόν έναν μήνα μετά στις 25 Φεβρουαρίου από ψαράδες.

Ο Manfred Fritz Bajorat είχε να δώσει σημεία ζωής από το 2009. Για χρόνια ήταν νεκρός στο γραφείο του και το πτώμα του βρέθηκε σε κατάσταση μουμιοποίησης.

Αποκλειστικό: Ξύπνησε η Μυρσίνη Αρναούτη – Ποιες ήταν οι πρώτες της κουβέντες και τί θα συμβεί από εδώ και πέρα

Ανέκδοτο: Ξανθιά σε σουβλατζίδικο