in

Αν τσεκάρεις το κινητό σου την ώρα που οδηγείς, πρέπει οπωσδήποτε να δεις αυτό το βίντεο…

Πολλές φορές κομπάζουμε πως είμαστε πολυχρονικές προσωπικότητες και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Κι ίσως και να μπορεί, όντως, να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχουν όρια.

Η οδήγηση, όσο συνηθισμένη υπόθεση κι αν μας φαίνεται, είναι μια σοβαρή διαδικασία που απαιτεί το 100% της προσοχής μας. Το τιμόνι του αυτοκινήτου είναι άμεσα συνδεμένο με τη ζωή μας, όσο κι αν το ξεχνάμε.

Γι’αυτό είναι απαραίτητο να μην ασχολούμαστε με τίποτα άλλο όσο οδηγούμε. Μια κλήση στο κινητό ή ένα μήνυμα, είναι κάτι που μπορεί να περιμένει. Η απόσπαση της προσοχής μας, έστω και στιγμιαία, μπορεί να αποβεί μοιραία!

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί μια σωστά στοχευμένη καμπάνια ενάντια στην ασύνετη οδήγηση. Ελάχιστα δευτερόλεπτα απροσeξίας μπορούν να κοστίσουν αθώες ζωές. Όλα μπορούν να περιμένουν. Κι αν κάτι είναι επείγον, μπορούμε πάντα να σταματήσουμε το όχημα μας για λίγα λεπτά.

Ας κρατήσουμε το κινητό, λοιπόν, μακριά μας όσο οδηγούμε. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα από τη μη χρήση του. Αντίθετα, έχουμε να κερδίσουμε πολλά που ούτε καν τα φανταζόμαστε.

Ασφάλεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτό είναι το τρίπτυχο του καλού και κυρίως του ζωντανού οδηγού! Να το θυμόμαστε όλοι!

Πηγή

Όνειρα εναντίον πραγματικότητας;

Όταν βλέπουμε σκουπίδι στη θάλασσα, κάνουμε αλλαγή πλεύσης!