Αυτό το κόμικ θα σας διδάξει την αρετή της ευγνομωσύνης

“Η ευγνωμοσύνη μπορεί να μετατρέψει την καθημερινότητα σε γιορτή, την ρουτίνα σε ευχαρίστηση και τις συνηθισμένες ευκαιρίες σε ευλογία”, είπε ο William Arthur Ward.

Πραγματικά, η ευγνωμοσύνη είναι το μυστικό της επιτυχίας για διαρκή ευτυχία και εσωτερική γαλήνη. Η ζωή χωρίς ευγνωμοσύνη δεν έχει νόημα και είναι βαρετή.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα που αποδεικνύει στην πράξη την παραπάνω πρόταση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Ουρουγουάης, Jose Mujica, που θεωρείται από πολλούς ως “ο φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου.” Ο ίδιος, βέβαια, αρνείται αυτόν τον τίτλο.

Ο Jose Mujica είχε πει κάποτε: “Λένε, ότι είμαι ο φτωχότερος πρόεδρος στον κόσμο, αλλά δεν αισθάνομαι φτωχός. Φτωχοί είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι δουλεύουν για να μπορέσουν να διατηρήσουν έναν ακριβό και πολυτελή τρόπο ζωής και πάντα ζητάνε περισσότερα.”

Αυτό το σύντομο κόμικ αποκαλύπτει με τον πιο απλό τρόπο κάποιες αλήθειες για την ζωή, που καμιά φορά ξεχνάμε. Παραβλέψτε τις ατέλειες, δείτε πέρα από το προφανές και θα διδαχθείτε ένα πολύτιμο μάθημα.

11e931e62f81a87167d4a7c20379d53a3Ο Ινδός ηθοποιός, Rajinikanth, είχε πει κάποτε:

“Είτε οδηγείς ένα Maruti (Suzuki) ή μια BMW ο δρόμος παραμένει ο ίδιος. Είτε ταξιδεύεις στην πρώτη θέση είτε στην οικονομική ο προορισμός δεν αλλάζει. Είτε φοράς Rolex είτε Titan, η ώρα είναι ίδια για όλους. Είτε έχεις iPhone είτε έχεις Lava, οι άνθρωποι που σου τηλεφωνούν παραμένουν οι ίδιοι.

Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι μια πολυτελή ζωή. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην μετατραπεί αυτή η επιθυμία σε απληστία. Γιατί πολύ απλά πάντα θα βρίσκουμε έναν τρόπο να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας, όμως, η απληστία δεν ικανοποιείται ποτέ και με τίποτα.”
Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Panna cotta γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

Γιαούρτι με μέλι. Παραδοσιακό κι αγαπημένο, το ελληνικό θρεπτικό επιδόρπιο που σερβίρεται μέχρι και σήμερα μετά από ένα καλό γεύμα. Για να το κάνουμε λίγο...

Βάζει μια σκελίδα Σκόρδου στο Στόμα της και την Κρατάει για λίγα Λεπτά. Ο Λόγος; Θαυματουργός!

Το σκόρδο είναι γνωστό για την ιδιαίτερη γεύση του και χρησιμοποιείται από κουζίνες όλου του κόσμου. Αλλά οι αρχαίοι Ρωμαίοι, Κινέζοι, Έλληνες και Αιγύπτιοι...

Οι 9 Θαυματουργές Χρήσεις της Ασπιρίνης που Σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζεις!

Δείτε παρακάτω τις 9 φαρμακευτικές και μη, χρήσεις ″έκπληξη″ της ασπιρίνης: 1. Θεραπεία για τα τσιμπήματα των εντόμων : Διαλύστε μία ασπιρίνη σε νερό και...
close