ΕΚΤΑΚΤΟ – Καμμένος: “Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα μέτρα”

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση

Στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα.

«Η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο Συμβούλιο των Αρχηγών ήταν μια συμφωνία για την οποία είχαμε τις διαβεβαιώσεις ότι θα ήταν αποδεκτή από το Eurogroup. Στη συμφωνία είχε εμπλακεί και η γαλλική πλευρά. Οι ΑΝΕΛ κάναμε ιδιαίτερες διαπραγματεύσεις για τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Για τις αμυντικές δαπάνες και τα νησιά. Οι δανειστές προσπάθησαν να σπάσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό και δεν τα κατάφεραν», είπε αρχικά στην τοποθέτησή του ο Πάνος Καμμένος.

«Ο πρωθυπουργός με τη συμφωνία των Αρχηγών αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας και άλλων χωρών. Εκβιάστηκε με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα των καταθέσεων μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο πρωθυπουργός απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό, μην έχοντας άλλη δυνατότητα, έφτασε στο σημείο να κάνει μια συμφωνία», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στη συμφωνία και στη στάση που θα κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η συμφωνία αυτή είναι έξω από τη συμφωνία των Αρχηγών. Σε αυτή τη συμφωνία, εις ένδειξη καλής θελήσεως και παρότι είναι κόντρα στη συνείδηση μας, συμφωνήσαμε. Στη νέα συμφωνία όμως που προβλέπει 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας και αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση των συνταγματικών αξιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ξεκαθαρίζοντας την πρόθεση του να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα και να παλέψει μαζί με τον πρωθυπουργό.

«Ήθελαν να σπάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε. Ο πρωθυπουργός πάλευε με τέσσερις ηγέτες της Ε.Ε. και κάποιοι από εντός της χώρας έλεγαν ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα για να παραμείνουμε στο ευρώ», είπε ο κ. Καμμένος φωτογραφίζοντας τη ΝΔ και το Ποτάμι.

Ο κυβερνητικός εταίρος γνωστοποίησε ότι οι ΑΝΕΛ αύριο θα έχουν ΚΟ και θα λειτουργήσουν τα όργανα του Κινήματος προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις, αφήνοντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η προσπάθεια του πρωθυπουργού είχε τη συμπαράσταση των Ελλήνων και έζησε ένα πραξικόπημα. Ο λαός και η κυβέρνηση θα προχωρήσουμε ενωμένοι για να διεκδικήσουμε το δίκαιο των πολιτών μας».

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έχετε αναρωτηθεί σε τι χρησιμεύει η σταφυλή, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του στοματός μας;

Είναι από τα μέρη του σωματός μας που επειδή δεν βλέπουμε συχνά, ξεχνάμε την ύπαρξή του. Αυτό το κομματάκι που κρέμεται και μοιάζει σαν...

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Αυτές είναι οι τροφές δηλητήριο που καταστρέφουν τα νεφρά

Οι βλαβερές διατροφικές συνήθειες συμβάλλουν στη δημιουργία στέρεων σχηματισμών στον ουρικό σωλήνα και τα νεφρά... Υπολογίζεται ότι το 80% της πέτρας των νεφρών αποτελείται από...

Βασιλικός πολτός: Ποιους ωφελεί περισσότερο και γιατί

Ο βασιλικός πολτός θεωρείται ελιξήριο υγείας και νεότητας και όχι άδικα αφού αποτελεί μία "βόμβα" πολύτιμων συστατικών. Περιέχει σε ποσοστό 67% νερό, 15.5 % πρωτεΐνη,...
close