in

Εσείς στέλνετε μηνύματα με το κινητό σας; Δείτε τι μπορεί να πάθετε

Μέλη της Ένωσης χειροπρακτικών της Μεγάλης Βρετανίας (UCA), σε έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι η αποστολή γραπτών μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το προσδόκιμο ζωής ενός ανθρώπου.

Οι χειροπρακτικοί θεωρούν ότι η στάση του σώματος όταν γράφουμε κάποιο sms, αλλοιώνει την φυσιολογική στάση που πρέπει να έχει η σπονδυλική στήλη μας. Καμπουριάζουμε, η αναπνοή μας άλλοτε βγαίνει με αργούς ρυθμούς και άλλοτε με πιο γρήγορους από το φυσιολογικό και όλα αυτά δίχως να το καταλαβαίνουμε.

Με την πάροδο του χρόνου όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη διαδικασία της αναπνοής αλλά και διάφορα καρδιαγγειακά θέματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες θανάτου σε κάποια μεγαλύτερη ηλικία. Και όλα αυτά από τα γραπτά μηνύματα στο κινητό. Τονίζετε δε ότι η στάση του σώματος κατά τη διάρκεια των γραπτών μηνυμάτων, θα μπορούσε να δημιουργήσει και παχυσαρκία.

sms2

Μπορεί να προκληθούν καρδιαγγειακά προβλήματα με την πάροδο του χρόνου

sms1

Το κεφάλι σκυφτό οι ώμοι κυρτοί

Τα μέλη της Ένωσης χειροπρακτών διαπίστωσαν ότι το να σκύβουμε προς τα μπροστά ενώ γράφουμε sms, θυμίζει την υπερκύφωση, η οποία έχει συνδεθεί με πνευμονικές νόσους και προβλήματα στην καρδιά. «όταν κάποιος σκύβει το κεφάλι του και ρίχνει τους ώμους προς τα μπροστά ενώ κοιτάζει μια οθόνη ενός κινητού ή ενός tablet, δυσκολεύεται να αναπνεύσει, τα πλευρά δεν κινούνται σωστά με αποτέλεσμα η καρδιά και οι πνεύμονες να μην λειτουργούν πλήρως αλλά και αποτελεσματικά. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι μύες του σώματος μπορούν να κάνουν μόνο περιορισμένες κινήσεις» Τόνισε ο πρόεδρος της ένωσης χειροπρακτών Βρετανίας. Το χειρότερο πάντως είναι πως τα αποτελέσματα δεν γίνονται αμέσως αντιληπτά παρά μόνο μετά από καιρό…

Πηγή

10 αμήχανες στιγμές στο $εξ

Σε αυτή την πόλη, όλοι έξω από τα σπίτια τους αφήνουν ένα μικρό ψυγειάκι! Ο λόγος θα σας φτιάξει τη μέρα!