in

Η τελευταία συζήτηση πριν το χωρισμό

«Τα φέραμε από “δω, τα φέραμε από “κει» που τραγουδούσαν και οι Πυξ Λαξ…Το έργο παραμένει ίδιο: η ένταση μεταξύ σας συνεχής και το σεχ ανύπαρκτο, ή το σεχ είναι εκεί αλλά το μυαλό…αλλού.

Όπως και να’χει, έχεις λάβει όλα τα σημάδια πως το έργο της σχέσης σας πάει για grande finale και μένει να γίνει η ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Ναι, ναι, αυτή η κουβέντα που ξεκινά με το κλασικό «πρέπει να μιλήσουμε».

Απλές οδηγίες προς ναυτιλομένους δεν υπάρχουν μιας και η συγκεκριμένη συζήτηση είναι μία από τις πιο ψυχοφθόρες διαδικασίες που περνά ένας άνθρωπος, ειδικά όταν ο χωρισμός δεν είναι αμοιβαίος.

Ωστόσο, ελπίζω τα ακόλουθα tips να σε βοηθήσουν να περάσεις όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τη διαδικασία της συζήτησης πριν το χωρισμό:

Αν δεν είσαι έτοιμη να χωρίσεις και πιστεύεις πως υπάρχει ελπίδα ακόμα, απόφυγε τη συζήτηση περί ευθυνών (σε ποιον οφείλεται περισσότερο το ότι φτάσατε εδώ που φτάσατε) και επικεντρώσου στο συναίσθημα. Αν πιστεύεις πως η σχέση σας περνά απλώς μια δύσκολη φάση και πως υπάρχει ισχυρό δέσιμο, στηρίξου στην αξία της συντροφικότητας και χρησιμοποίησε Α” πληθυντικό όταν μιλάς για τη σχέση σας έτσι ώστε να τονίσεις πως είστε ακόμα ζευγάρι.

Αν βλέπεις πως η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά, βρες το θάρρος να βάλεις πρώτη την (άνω) τελεία. Η ενέργεια αυτή, πιθανότατα θα τον πιάσει απροετοίμαστο και θα τον βάλει σε σκέψεις για το κατά πόσο θέλεις κι εσύ αυτόν τον χωρισμό, γιατί υπάρχει περίπτωση η συζήτηση περί χωρισμού να είναι ένα πείσμα, μια πρόφαση να καταλάβει τι νιώθεις, ένας εγωισμός, μια ανωριμότητα…(έχω αρκετές ερμηνείες).

Αν ωστόσο τον δεις ανακουφισμένο με το πρόωρο τέλος της συζήτησης ή είσαι κι εσύ αποφασισμένη για το χωρισμό σας, τότε είναι ωφέλιμο να λάβεις υπόψη σου πως:

Αν γίνει προσβλητικός, συγκρατήσου και μην πέσεις στο επίπεδο του. Με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσεις και για τους δυο σας αυτό που είχατε.

Αν έχει μεγάλη ένταση και θέλει να σε παρασύρει σε μια συζήτηση περί φταιξίματος, παρ’το όλο πάνω σου, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να δώσεις τέλος σε μια αδιέξοδη συζήτηση. Στο μέλλον θα υπάρξει πιο κατάλληλη στιγμή για να συζητήσετε ψύχραιμα τα περί ανάληψης ευθυνών.

Ακόμα κι αν χωρισμός σας είναι φιλικός, μην μπεις αμέσως στη διαδικασία να χωρίσετε τα πράγματα σας, να γίνουν επιστροφές αντικειμένων και διευθέτηση λοιπών πρακτικών ζητημάτων. Μόλις χωρίσατε, όσο συναινετικά κι αν έγινε δεν παύει να είναι ένας χωρισμός και το χρωστάτε ο ένας στον άλλον να δώσετε χώρο στο συναίσθημα να εκφραστεί πριν το σβήσουν πιο ψυχρές διαδικασίες.

Πηγή

Πώς θα βασανίσεις το καθένα από τα 12 Ζώδια;

Αγόρασε μια γυάλα με μόνο 1 ευρώ, αλλά το μετέτρεψε σε κάτι που μόνο με φτηνό δεν μοιάζει