Μην βάλετε ποτέ και για κανένα λόγο στο iPhone σας την ημερομηνία 1970 θα κρασάρει για πάντα

Εάν έχετε iPhone τότε θα πρέπει να σας αποκαλύψουμε ξανά κάτι που μάλλον δεν γνωρίζατε για το κινητό σας: μισεί όσο τίποτα άλλο την ημερομηνία 1η Ιανουαρίου του 1970. Τη μισεί τόσο πολύ που αν τολμήσετε να την βάλετε θα κρασάρει για πάντα.

Τώρα γιατί κάποιος να ασχοληθεί με το να γυρίσει το iPhone του 46 χρόνια πίσω, δεν έχουμε καμία ιδέα. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι θα το καταστρέψει μια και καλή.

Γιατί; Υπάρχει, φυσικά, μια θεωρία.

Η 1η Ιανουαρίου του 1970 είναι η παλαιότερη ημερομηνία που μπορεί να βάλει κάποιος σε ένα iPhone. Αυτό συμβαίνει επειδή η «ώρα Unix» άρχισε τα μεσάνυχτα σε ώρα Γκρίνουιτς (GMT) της 1ης Ιανουαρίου του 1970. Η «ώρα Unix» μετράει κάθε δευτερόλεπτο από τότε και πολλές τεχνολογικές συσκευές, όπως και το iPhone, την χρησιμοποιούν ως τη βάση των ρολογιών τους.

Γιατί όμως είναι καταστροφικό να γυρίσεις το iPhone πίσω στην 1η Ιανουαρίου του 1970 (κατί που μεταφράζεται σε 00:00:00 σε «ώρα Unix»); Εάν η χρονική σας ζώνη δεν είναι GMT, το iPhone θα νομίζει ότι βρίσκεστε σε μια χρονική περίοδο πριν την 1η Ιανουαρίου του 1970, πριν το μηδέν δηλαδή. Αν και η «ώρα Unix» μπορεί να είναι αρνητική, είναι πιθανό ότι κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει το iPhone σας να «τρελαθεί».

Το καταστροφικό αποτέλεσμα φαίνεται σε πολλά βίντεο που κυκλοφορούν. Εάν βάλεις την ημερομηνία το κινητό δείχνει να λειτουργεί, αλλά εάν το κλείσεις και το ανοίξεις ξανά… τίποτα. Μόνο το μηλαράκι να σε «κοιτάει» πίσω.

Το ζήτημα εντοπίστηκε αρχικά στο φόρουμ του Reddit την Πέμπτη, αλλά η Apple δεν έχει ακόμη απαντήσει για το εάν σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα.

Μέχρι τότε, μην παίζετε με τις ημερομηνίες. Μείνετε απλώς όπως είστε, στο σήμερα!

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτήν ακριβώς τη στιγμή, αυτά τα πλάσματα ΖΟΥΝ και αναπαράγονται στο πρόσωπό σας!

Το καθαρό πρόσωπο είναι κάτι με το οποίο πολλοί άνθρωποι πασχίζουν, όπως αποδεικνύεται και από τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται κάθε χρόνο στα προϊόντα περιποίησης...

Τα νύχια των ποδιών δείχνουν τον καρκίνο του πνεύμονα

Τα νύχια στα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών μπορεί να «δείχνουν» πόσο πιθανό είναι να παρουσιάσει κανείς καρκίνο του πνεύμονα, υποστηρίζουν Aμερικανοί ερευνητές. Σε άρθρο τους...

Moνόγραμμα του Ελύτη: το πιο ερωτικό και βαθιά τρυφερό ποίημα που έχει γραφτεί ποτέ

Σ`αγαπώ, σ`αγαπώ… Μ`ακούς; `Eτσι μιλώ για`σένα και για`μένα. Επειδή σ`αγαπώ… -Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή Το “Μονόγραμμα” του Οδυσσέα Ελύτη, είναι για εμένα το πιο ερωτικό...
close