Μην βάλετε ποτέ και για κανένα λόγο στο iPhone σας την ημερομηνία 1970 θα κρασάρει για πάντα

Εάν έχετε iPhone τότε θα πρέπει να σας αποκαλύψουμε ξανά κάτι που μάλλον δεν γνωρίζατε για το κινητό σας: μισεί όσο τίποτα άλλο την ημερομηνία 1η Ιανουαρίου του 1970. Τη μισεί τόσο πολύ που αν τολμήσετε να την βάλετε θα κρασάρει για πάντα.

Τώρα γιατί κάποιος να ασχοληθεί με το να γυρίσει το iPhone του 46 χρόνια πίσω, δεν έχουμε καμία ιδέα. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι θα το καταστρέψει μια και καλή.

Γιατί; Υπάρχει, φυσικά, μια θεωρία.

Η 1η Ιανουαρίου του 1970 είναι η παλαιότερη ημερομηνία που μπορεί να βάλει κάποιος σε ένα iPhone. Αυτό συμβαίνει επειδή η «ώρα Unix» άρχισε τα μεσάνυχτα σε ώρα Γκρίνουιτς (GMT) της 1ης Ιανουαρίου του 1970. Η «ώρα Unix» μετράει κάθε δευτερόλεπτο από τότε και πολλές τεχνολογικές συσκευές, όπως και το iPhone, την χρησιμοποιούν ως τη βάση των ρολογιών τους.

Γιατί όμως είναι καταστροφικό να γυρίσεις το iPhone πίσω στην 1η Ιανουαρίου του 1970 (κατί που μεταφράζεται σε 00:00:00 σε «ώρα Unix»); Εάν η χρονική σας ζώνη δεν είναι GMT, το iPhone θα νομίζει ότι βρίσκεστε σε μια χρονική περίοδο πριν την 1η Ιανουαρίου του 1970, πριν το μηδέν δηλαδή. Αν και η «ώρα Unix» μπορεί να είναι αρνητική, είναι πιθανό ότι κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει το iPhone σας να «τρελαθεί».

Το καταστροφικό αποτέλεσμα φαίνεται σε πολλά βίντεο που κυκλοφορούν. Εάν βάλεις την ημερομηνία το κινητό δείχνει να λειτουργεί, αλλά εάν το κλείσεις και το ανοίξεις ξανά… τίποτα. Μόνο το μηλαράκι να σε «κοιτάει» πίσω.

Το ζήτημα εντοπίστηκε αρχικά στο φόρουμ του Reddit την Πέμπτη, αλλά η Apple δεν έχει ακόμη απαντήσει για το εάν σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα.

Μέχρι τότε, μην παίζετε με τις ημερομηνίες. Μείνετε απλώς όπως είστε, στο σήμερα!

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Camping: Χρήσιμες συμβουλές για να μην σας λείψει τίποτα!

Το camping έχει πολλούς πιστούς φίλους, καθώς η αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει είναι ανεκτίμητη! Μπορεί να μοιάζει απλό, όταν όμως έρθει εκείνη η στιγμή...

Πώς είναι ο κόλπος της γυναίκας που έχει καιρό να κάνει έρωτα

Γίνεται μικρότερος ο κόλπος της γυναίκας μετά από μεγάλη αποχή; Όχι. Ο κόλπος είναι ένα όργανο με μεγάλη ελαστικότητα και αντοχή. Η μακροχρόνια αποχή μπορεί...

Λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα

Προετοιμασία: 20 λεπτά Μερίδες: 6 Υλικά 2 φύλλα σφολιάτα 1 φάκελος πουρές πατάτας MAGGI 500 ml γάλα με πλήρη λιπαρά 250 ml νερό 1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο 200 γρ. φέτα κομμένη σε...
close