in

Οι εταιρείες παιχνιδιών δεν κάνουν κούκλες για παιδιά με ειδικές ανάγκες, έτσι αυτές οι μαμάδες έκαναν κάτι μοναδικό…

Γιατί είναι πραγματικά σημαντικό τα παιδιά να μπορούν να βλέπουν κάτι από τον εαυτό τους στα παιχνίδια τους…
Τρεις μητέρες από την Αγγλία – η δημοσιογράφος Melissa Mostyn που έχει πρόβλημα ακοής και η κόρη της βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι, η δημοσιογράφος Rebecca Atkinson που εκτός από πρόβλημα ακοής είναι και τυφλή και η Karen Newell της οποίας ο γιος είναι τυφλός – υποστήριξαν ότι οι εταιρείες κατασκευής παιχνιδιών θα έπρεπε στις προδιαγραφές τους να συμπεριλαμβάνουν και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό (με διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις), αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας Toy Like Me, Rebecca Atkinson, εξηγεί: «Για τους γονείς που τα παιδιά τους είναι κουφά, πιστεύω πως είναι αρκετά συγκινητικό να βλέπουν την Tinkerbelle με ένα ακουστικό βοήθημα. Καθώς μεγάλωνα, δεν είχα δει ποτέ μου μια κούκλα σαν εμένα. Στον κόσμο των παιχνιδιών, η κατάστασή μου απλά δεν υπήρχε. Τι μήνυμα περνάει άραγε αυτό σε ένα παιδί; Ότι είναι αόρατοι για τους πάντες;»

koukla me eidikes anages1

Αυτό που δε φανταζόντουσαν ήταν η μεγάλη αποδοχή που θα γνώριζε η Tinkerbelle! Σε λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα, η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών MakieLab είχε ήδη ακολουθήσει το παράδειγμά τους.

koukles me eidikes anages2

Για την κατασκευή των παιχνιδιών η MakieLab χρησιμοποιεί έναν 3D εκτυπωτή, οπότε τα προϊόντας τους είναι διαθέσιμα άμεσα κατόπιν παραγγελίας.
Προκειμένου το θέμα να μην ξεχαστεί όμως, η Toy Like Me, ζητάει τη δική σας υποστήριξη!

koukles me eidikes anages3

Δείτε μερικές από τις μετατροπές που έχουν κάνει σε δημοφιλή παιχνίδια είτε οι ίδιες είτε οι υποστηρικτές τους στα social media:

koukles me eidikes anages4

koukles me eidikes anages5

koukles me eidikes anage6

Mummy’s Gin Fund (@GinFund) May 10, 2015
Totally in love with the #toylikeme campaign @toylikeme. Creating toy box diversity. Charlie is my 1st attempt!
Πηγή

16 άνθρωποι που υποφέρουν από μεγάλους πόνους μετά από αυτό….

Παίρνει ένα καρβέλι ψωμί και το κόβει σε κυβάκια. Μόλις δείτε το λόγο, θα το κάνετε και εσείς!