in

Πατέρας κράτησε το μωρό στην αγκαλιά του για να κοιμηθεί. Δεν ήξερε όμως ότι αυτό ήταν μεγαλύτερο λάθος της ζωής του…

Βγήκε αυτή προειδοποίηση, όταν το μωρό πέθανε από έλλειψη οξυγόνου καθώς κοιμόταν στο χέρι του πατέρα της στο σπίτι τους.

“Νιώθω πως είναι σημαντικό να μάθει ο κόσμος ότι το να κοιμάσαι με μωρό και με πολύ νεαρά παιδιά γενικότερα, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο», λέει η Anne Pember, ανώτατη ιατροδικαστής του Northamptonshire

Η μικρή πέθανε τον Ιανουάριο στο Γενικό Νοσοκομείο του Northampton. Ο 42χρονος πατέρας της, Justin Souster, ισχυρίζεται ότι ξύπνησε γύρω στις 5 π.μ στο κρεβάτι του και συνειδητοποίησε ότι η κόρη του δεν ανταποκρίνονταν..

Η γυναίκα του, Nicola, και μία από τις κόρες τους ήταν επίσης στο κρεβάτι όταν σημειώθηκε το τραγικό γεγονός.
Παρόλο που ο θάνατος της Darcie-Rose’s είναι σίγουρα μια τραγωδία, είναι και ένα μήνυμα αφύπνισης για όλους τους γονείς του κόσμου.

«Η μικρή πέθανε ξεκάθαρα από ασφυξία και υπήρχαν ακόμα και ίχνη αίματος στα πνευμόνια της. Δεν υπήρχε κάτι ύποπτο, απλά το περιβάλλον στο οποίο κοιμήθηκε δεν ήταν ασφαλές.»
Ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα ξεκίνησε την εκστρατεία “Safe Sleep”, ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να κοιμάται με μία παιδική κούκλα και καθώς γυρνάει και τεντώνεται, το παιδί καταπλακώνεται κατά λάθος. Η καμπάνια σημειώνει ότι πάνω από το 50% των 4.000 θανάτων νεογνών κάθε χρόνο οφείλεται σε ασφυξία κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μία εναλλακτική που προτείνουν είναι αντί να μοιράζονται οι γονείς το κρεβάτι με τα μωρό τους, να μοιράζονται το δωμάτιο, αλλά να κρατάνε το μωρό σε ασφαλές μέρος.

Πηγή

Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους σε 90 δευτερόλεπτα.Το εντυπωσιακό βίντεο της εξέλιξης από τον πίθηκο στον άνθρωπο!

5 Σημάδια που δείχνουν ότι σε ζηλεύει η κολλητή/καλύτερη σου φίλη…