Ερευνητές του πανεπιστημίου Saint Andrews μελέτησαν τις διαφορές στο δέρμα 35 φοιτητριών οι οποίες για ενάμιση μήνα έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες καρότα την ημέρα, αλλά και άλλα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν καροτενοειδή: γλυκοπατάτες, πεπόνια, ντοματόζουμο, κολοκύθα, πιπεριές, σπανάκι και μπρόκολο.
Τα καροτενοειδή αποτελούν μια μεγάλη ομάδα χρωστικών, που προσδίδουν το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί χρώμα στα φυτά. Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολλές τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή.
Όπως λέει δημοσίευμα στην Guardian, η επιδερμίδα των κοριτσιών άλλαξε όψη και απέκτησε ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα, από τις πρώτες κιόλας μέρες!
Παρακάτω είναι οι φωτογραφίες πριν και μετά την κατανάλωση καροτενοειδών. Εκτός από την αλλαγή στην όψη πάντως, κάνουν καλό και στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Όσοι άντρες πήραν μέρος στο πείραμα είπαν πως οι γυναίκες μετά την κατανάλωση των καροτενοειδών φαίνονταν πιο ελκυστικές.