ΤΕΣΤ: Εσείς τι χρώμα βλέπετε τα χάπια;

Κάντε το τεστ…

Μια οφθαλμαπάτη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το The Matrix είναι πραγματικό! Η ερώτηση που καλούμαστε είναι αν επιλέγουμε το κόκκινο ή το μπλε χάπι από τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Αυτή θα ήταν η ερώτηση αν κάποιο από τα δύο χάπια ήταν κόκκινο ή μπλε. Είναι όμως και τα δύο γκρι.

Το αριστερό πράγματι φαίνεται γκρι, ενώ αυτό στα δεξιά μοιάζει με γκρι/ροζ.

Ό,τι και αν βλέπετε, ο επικεφαλής επιστήμης του Facebook Michael Abrash χρησιμοποίησε την οφθαλμαπάτη για να αποδείξει ότι είμαστε “μηχανές εξαγωγής συμπερασμάτων” που ζουν σε μια ψευδαίσθηση!

“Ενώ τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας μου έδιναν το εννοιολογικό πλαίσιο για να σκεφτώ την εικονική πραγματικότητα, ήταν το “The Matrix” που με έκανε να πιστέψω σε αυτή.

Αν και βασιζόταν σε μια τεχνολογία που δεν θα υπάρχει για δεκαετίες ή και ποτέ, μου έδωσε μια βαθιά αίσθηση με το τι θα μπορούσε να μοιάζει η εικονική πραγματικότητα. Όχι μόνο πόσο πραγματική θα μπορούσε να είναι αλλά και πόσο συναρπαστικό θα ήταν να “λυγίζεις” αυτή την πραγματικότητα”, σημείωσε μιλώντας στο συνέδριο F8 στο Σαν Φρανσίσκο.

Στη συνέχεια έρχεται το κόκκινο και το μπλε χάπι και το γεγονός πως κανένα από τα δύο δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Αναφερόμενος στα χάπια που προσφέρθηκαν στον Neo στο “The Matrix”, σημείωσε ότι ο ίδιος δεν μας προσέφερε επιλογή.

Ο λόγος που βλέπουμε μια γαλάζια ή μια κόκκινη απόχρωση οφείλεται στο χρώμα του φόντου, καθώς η όρασή μας είναι πολύ βασική.

Έχουμε ένα τυφλό σημείο σε κάθε μάτι και μόνο τρεις αισθητήρες χρώματος. “Το οπτικό μας σύστημα βγάζει τις καλύτερες εικασίες και τις στέλνει στο συνειδητό” και έτσι ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί τα περιορισμένα δεδομένα για να διατηρήσει την τάξη στον πραγματικό κόσμο.

“Αυτό είναι το μοντέλο που βιώνουμε και εμπιστευόμαστε σιωπηρά και όχι ο πραγματικός κόσμος. Είμαστε μηχανές εξαγωγής συμπερασμάτων και όχι αντικειμενικοί παρατηρητές.

Το γεγονός πως η πραγματικότητα είναι ό,τι το μυαλό μας συνάγει από τα νευρικά ερεθίσματα που αποστέλλονται στους αισθητήρες με βάση το μοντέλο του κόσμου είναι που κάνει την εικονική πραγματικότητα διαφορετική και πιο ισχυρή από οτιδήποτε άλλο”.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣOΒAΡO: AΥΤO εiναι τo «OΦΘAΛΜIΚO EΓΚEΦAΛIΚO»: Πoια εiναι τα συμπτώματα, πoιoι κινδυνεύoυν περισσoτερo

Στoν ιατρικo κoσμo, τo φαινoμενo εiναι γνωστo ως απoφραξη φλέβας/αρτηρiας τoυ αμφιβληστρoειδoύς Τo «oφθαλμικo εγκεφαλικo» εiναι απoτέλεσμα απoφραξης σε αιμoφoρo αγγεio τoυ αμφιβληστρoειδoύς χιτώνα, τoυ...

Η μακαρονάδα της χρονιάς: Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε!

Οι μακαρονάδες είναι η τέλεια λύση για κάθε είδους γεύμα: καθημερινό με τα παιδιά, κυριακάτικο με την ευρύτερη οικογένεια, ρομανικό δείπνο για δύο ή...

Πως να συσφίξετε το δέρμα σας με φυσικό τρόπο

Το χαλαρό και κρεμασμένο δέρμα δεν φαίνεται καθόλου ωραίο. Αν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία του δέρματός σας και να το σφίξετε για μια...
close