Τα Μαλλιά μας είναι η επέκταση του Νευρικού μας Συστήματος. Δείτε Γιατί οι Ινδιάνοι, έχουν Μακρυά Μαλλιά.

Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα μαλλιά και το ρόλο που παίζουν στο ένστικτο και στο νευρικό μας σύστημα γενικότερα.

Το να αφήνει κανείς μαλλιά το θεωρούμε προσωπική επιλογή του καθενός και συνήθως αυτοί που το κάνουν θεωρούνται hippies, hipsters ή απλά τεμπέληδες. Ωστόσο, μία εντελώς διαφορετική ιστορία εμφανίστηκε την περίοδο του πολέμου στο Βιετνάμ.

Μία γυναίκα με το όνομα Sally, είχε παντρευτεί έναν ψυχολόγο που δούλευε σε ένα νοσοκομείο με βετεράνους του Βιετνάμ, που έπασχαν από μετατραυματικό στρες.

Δείτε την ιστορία της:

Θυμάμαι ένα απόγευμα χαρακτηριστικά, που ο άντρας μου είχε γυρίσει από τη δουλειά κουβαλώντας έναν φάκελο με εκατοντάδες σελίδες από κάποιες κυβερνητικές έρευνες. Είχε σοκαριστεί με το περιεχόμενό τους.

Αυτό που είχε διαβάσει του είχε αλλάξει τη ζωή. Από τότε άρχισε να μεγαλώνει τα μαλλιά και τα γένια του. Αρκετοί στο νοσοκομείο ακολούθησαν το παράδειγμά του, ακόμα και κάποιοι πολλοί συντηρητικοί. Όταν διάβασα τα έγγραφα, κατάλαβα το γιατί.

3282

 

Φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο στρατός προσπαθούσε να βρει μέσα σε πληθυσμούς από Ινδιάνους τους πιο ικανούς στρατιώτες, με τις καλύτερες ικανότητες, και να φτιάξει μια επίλεκτη ομάδα.

Αφού έφτιαξαν όμως αυτήν την επίλεκτη ομάδα, κάτι παράξενο συνέβη. Ότι ικανότητες και ταλέντα είχαν τα μέλη της ομάδας, άρχισαν μυστηριωδώς να εξαφανίζονται και η ομάδα δεν λειτουργούσε όπως ήταν το αναμενόμενο.

Προσπαθώντας να βρούνε την αιτία, έκαναν μία αξιοσημείωτη ανακάλυψη!

Πολλοί από τους στρατιώτες λέγαν ότι από τότε που τους πήραν στον στρατό και τους έκοψαν τα μαλλιά, είχαν χάσει την επαφή με την 6η τους αίσθηση και το ένστικτό τους δεν λειτουργούσε όπως παλιά.

Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να το ερευνήσει περισσότερο. Διεξήγαγαν μία έρευνα πάνω σε Ινδιάνους. Στρατολόγησαν και άλλους, τους άφησαν να κρατήσουν τα μαλλιά τους και τους εξέταζαν σε διάφορους τομείς. Αυτοί που είχαν ακριβώς ίδια αποτελέσματα, τους έκαναν ομάδα και στον έναν, τον άφηναν να κρατήσει τα μαλλιά του, ενώ ο άλλος έπρεπε να τα κουρέψει. Μετά οι δύο επαναλάμβαναν το τεστ.

Είδαν με τον καιρό ότι αυτοί με τα μακρυά μαλλιά είχαν πάντα υψηλότερη βαθμολογία και αυτοί που κούρευαν τα μαλλιά τους πέφτανε σε απόδοση.

Έτσι όχι μόνο τους άφησαν να κρατήσουν τα μακρυά μαλλιά τους, στην ουσία ήταν και προαπαιτούμενο για να τους πάρουν.

4255

Τα μαλλιά είναι επέκταση του νευρικού μας συστήματος και συνεχώς μεταβιβάζουν πληροφορίες στον εγκέφαλο. Ωστόσο, πολύ πιστεύουν πως τα μαλλιά είναι νεκρά και δεν έχουν κάποια χρήση. Είναι απλά ένα αξεσουάρ. Δεν είμαι σίγουρος για το ποιος έχει δίκιο, αλλά είμαι ανοιχτός σε όλες τις πιθανότητες.

Είναι καλύτερο όμως να τα ακούσετε αυτά από αυτόν τον άνδρα:

Credit: davidwolfe.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στερέωσε με Ταινία ένα Βαμβάκι στο Αυτί του και έπεσε για Ύπνο. Ο λόγος; Θα Εκπλαγείτε!

Το Vicks VapoRub είναι ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας. Όχι μόνο χάρη στις θεραπευτικές του ικανότητες, αλλά επειδή...

Πρόσeξε την Εικόνα! Τι είδες Πρώτο; Δες ΤΙ σημαίνει για τον Χαρακτήρα σου

Ποιον είδατε πρώτα στην Εικόνα; Η Απάντησή σας Αποκαλύπτει πολλά για την Προσωπικότητά σας! Οι οπτικές οφθαλμαπάτες μπορούν να γίνουν πολύ διασκεδαστικές. Όχι μόνο αποκαλύπτουν...

Panna cotta γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

Γιαούρτι με μέλι. Παραδοσιακό κι αγαπημένο, το ελληνικό θρεπτικό επιδόρπιο που σερβίρεται μέχρι και σήμερα μετά από ένα καλό γεύμα. Για να το κάνουμε λίγο...
close