in

Τα 17 χαρακτηριστικά του άντρα του σωστού

Ο άντρας ο σωστός, η γυναίκα η σωστή, ο άνθρωπος ο σωστός δεν έχουν καμία σχέση με το «τέλειο». Τέλειο δεν υπάρχει.

Και, αν υπήρχε, θα ήταν βαρετό. Τις ατέλειες του άλλου αγαπάς στην τελική, γιατί είναι αυτές που τον διαχωρίζουν από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Δεν βάζουμε τη σκέψη μας σε κουτάκια, δεν βάζουμε στους ανθρώπους λίστα για να κάνουμε τικ αν πληρούν ή όχι κάποιες προδιαγραφές.

Κάποια χαρακτηριστικά, όμως, αν θέλεις να έχεις ουσιαστικές σχέσεις, είναι μη διαπραγματεύσιμα.

Πες με απόλυτη, αν θες. Δεν θα προσβληθώ. Γι’ αυτό, όμως, αγαπάω και απόλυτα.

It´s a two-way street, που λένε. Αμφίδρομα πράγματα. Και μια μικρή σημείωση: Το να είσαι αρσενικό είναι θέμα τύχης ενώ το να είσαι άντρας είναι θέμα επιλογής. Το ίδιο ισχύει και για τα θηλυκά και τις γυναίκες, φυσικά.

1

Ο άντρας ο σωστός:

1. Είναι αρκετά σοφός και έμπειρος για να γνωρίζει πως τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο και πόσω μάλλον εσύ. Και φέρεται αναλόγως ενώ σε διεκδικεί κάθε στιγμή.

2. Δεν σε βάζει να στριμωχτείς σε μια γωνία στη ζωή του. Σου κάνει χώρο για τη ζωή σας την κοινή, για τα θέλω σου και τα θέλω του σε συνδυασμό. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, πως ακυρώνει τη ζωή του και όλα στρέφονται ξαφνικά γύρω από σένα. Γιατί αυτό λέγεται ενθουσιασμός. Και ο άντρας που ενθουσιάζεται με όλες τις γυναίκες της ζωής του εύκολα, άλλο τόσο εύκολα ξε- ενθουσιάζεται. Ο χώρος, όμως, είναι μη διαπραγματεύσιμος και νοείται λιγότερο χρονικά και περισσότερο από άποψη διαθεσιμότητας.

3. Δεν σε κάνει επίτηδες και μεθοδικά να ζηλεύεις άλλες γυναίκες για να τονώσει το εγώ του. Δεν παίζει παιχνίδια, γιατί δεν είναι παιδί.

4. Σου φέρεται, όπως θα ήθελε να φερθεί ένας άλλος άντρας στην κόρη του (ναι, ακόμα και τη φανταστική, την υποθετική, την αγέννητη).

5. Μιλάει όταν πρέπει και δεν περιμένει να μυρίσεις να φρεσκοβαμμένα νύχια σου. Και λέει πάντα τη γνώμη του- και σε σένα και σε όλους. Όχι, αυτό δεν σημαίνει πως κάθεται όλη μέρα και εκφράζει τα συναισθήματά του λεκτικά και αναλύει το πού βρίσκεται κάθε στιγμή η σχέση σας. Εγώ προσωπικά, δεν το αντέχω ούτε όταν το κάνουν οι γυναίκες αυτό. Παρόλα αυτά, δεν είναι μουγκοθόδωρος (/μουγκοσταύρος/ μουγκοπαντελής κτλ) και όσα πρέπει να ειπωθούν, θα ειπωθούν. ΥΓ1. Εγκαίρως. ΥΓ2. Ξέρει να ακούει. Όχι μόνο να μιλάει.

6. Δεν λέει ποτέ τις ατάκες «Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες», «Δεν μου αρέσει η λέξη σχέση», «Γιατί να το ονομάσουμε, δηλαδή, αυτό που ζούμε, αφού περνάμε τόσο ωραία», «Ας ζήσουμε το σήμερα, γιατί η ζωή είναι μικρή». Ποτέ. Εφιστώ την προσοχή σας: Οι παραπάνω ατάκες οδηγούν σε συναινετικό «many nights’ stand». Αν συμφωνήσετε, να ξέρετε σε τι συμφωνείτε ακριβώς, γιατί μετά δεν έχει μουσουτού και λοιπές μουρμούρες. Και η ζωή είναι πράγματι μικρή για να την ξοδεύεις με τέτοιους ανθρώπους.

Φλου μόνο στη φωτογραφία για καλλιτεχνικούς σκοπούς. Σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, ας είναι τα πράγματα νεταρισμένα και σαφή. Αντιθέτως, ο άντρας ο σωστός, αν δεν θέλει σχέση με την στενή έννοια του όρου που συνήθως το εννοούμε, το λέει από την αρχή (γιατί το ξέρει πάντα από την αρχή, ούτως ή άλλως) και περιμένει αυτό- που- δεν- του- βάζουμε- ταμπέλα να είναι συναινετικό και ειλικρινές.

Σέβεται αρκετά τον εαυτό του, βλέπεις, για να σε ρίξει στο κρεβάτι με την αξία του και τις ταμπέλες του. Αν είναι να ζήσουμε αυτό το «χωρίς όνομα», ας το ζήσουμε με κάποιον που έχει το θάρρος της γνώμης του.

2

7. Δεν αφήνει καμιά γυναίκα να τον κοροϊδέψει και να τον εκμεταλλευτεί για όποιο δικό της όφελος. Γι’ αυτό τον σεβόμαστε. Γιατί δεν χαζεύει μπροστά σε σώματα που κυκλοφορούν ημίγυμνα και χρησιμοποιεί πάντα το μυαλό του. Γιατί δεν αφήνει να τον χειριστούν για ιδιοτελείς σκοπούς. Και –κακά τα ψέματα- ο σεβασμός είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό. Ναι, μεγαλύτερο από το καλογυμνασμένο σώμα. Ναι, μεγαλύτερο από τα τατουάζ, τα μούσια και ό,τι τον φτιάχνει τον καθένα. Πολύ μεγαλύτερο και εντελώς μη διαπραγματεύσιμο.

8. Σχεδόν περιττό να αναφερθεί αλλά ας μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο: Δεν χρησιμοποιεί ποτέ σωματική/ λεκτική/ ψυχολογική βiα.

9. Δεν λέει εύκολα μεγάλες κουβέντες. Γιατί, όταν τις λέει, τις εννοεί. Και τις συνοδεύει, φυσικά, με πράξεις. Αν θες μόνο λόγια, διάβασε καλύτερα κανένα βιβλίο. Ή, όπως έλεγε και ο Κομφούκιος για τον άντρα τον σωστό τον gentleman: «είναι αυτός που ντρέπεται εάν οι πράξεις του δεν ταιριάζουν με τα λόγια του».

10. Θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Όχι για σένα -αυτό έλειπε. Για εκείνον. Είναι τίμιος και δεν προδίδει τα πιστεύω του. Δεν σταματάει να ονειρεύεται και δεν συμβιβάζεται με το άσχημο και το άδικο. Κυνηγάει πάντα τα όνειρά του (που δεν έχουν καμία σχέση με τη γυναίκα που έχει στη ζωή του).

11. Έχει φίλους που τον αγαπούν. Όχι παρέες, φίλους. Ή, ακόμα και έναν μόνο φίλο. Οι άνθρωποι που δεν έχουν κανέναν απολύτως αληθινό φίλο θα πρέπει να σε προβληματίσουν για τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους ανθρώπους. Αξίωμα.

12. Ο άντρας ο σωστός είναι ο σωστός επειδή δεν το ξέρει και δεν χρησιμοποιεί ποτέ ατάκες του τύπου «Είμαι ο τέλειος άντρας». Ο άντρας με αυτοπεποίθηση είναι πάντα θελκτικός. Ο ναρκισσιστής, εγωπαθής άντρας με υπερβολική αυτοπεποίθηση, από την άλλη, έχει τον γυναικοδιώχτη. Πόσο μα πόσο σέξυ είναι ο άνθρωπος ο αληθινός, ο ταπεινός. Πόσο!

3

13. Σε διεκδικεί. Και, όταν βλέπει ανταπόκριση, σε διεκδικεί περισσότερο. Δεν επιμένει αυτιστικά, όταν βλέπει πως δεν ενδιαφέρεσαι ούτε κάθεται αραχτός και περιμένει να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα και, αφού δει τι άλλες προτάσεις έχει, διαλέγει ανάλογα με τα κέφια.

14. Είναι πιστός. Όχι από υποχρέωση αλλά από επιθυμία. Και, αν συμβεί κάποιο «στιγμιαίο λάθος», σε κάνει «συνένοχο», το λέει και προσπαθείτε να το ξεπεράσετε μαζί. Δεν περιμένει να το μάθεις από μόνη σου ούτε σε βγάζει τρελή αν αρχίσεις να υποπτεύεσαι.

15. Σε εκτιμά για αυτό που είσαι, για τον χαρακτήρα σου, τα όνειρά σου, τις φοβίες σου, τις παραξενιές σου και όλα. Και όχι μόνο για το μέγεθος του στήθους σου και το καλοσχηματισμένο σου σώμα.

16. Φέρεται καλά στους γύρω του. Χρησιμοποιεί μόνο αντικείμενα και ποτέ ανθρώπους.

17. Σε κάνει να νιώθεις ασφαλής, σε προστατεύει (ακόμα και αν μπορείς να προστατέψεις μόνη σου τον εαυτό σου) και σε σέβεται. Τι κάνει, δεν άκουσα; Σε σέβεται! Ο σεβασμός θα είναι πάντοτε της μόδας, κυρίες και κύριοι. Ευτυχώς.

ΥΓ. Αν τον βρεις, εννοείται πως πρέπει να φερθείς και εσύ αναλόγως. Όλα είναι δούναι και λαβείν. Όχι δούναι σκέτο. Ούτε λαβείν σκέτο. Ναι, και στις σχέσεις. Ναι, παντού.

4
Πηγή

Oι επιστήμoνες εκπέμπoυν S.O.S! Έρχεται ΘEOΜHΝIA με ακραiα πoλικά φαινoμενα!

Όταν οι ανδρικές και γυναικείες τουαλέτες ξεχωρίζουν με μοναδικό τρόπο!