Τι θα γίνουν τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Βρετανός για να σώσει την Ελλάδα από την κρίση;

Μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ένας 29χρονος Βρετανός ονόματι Thom Feeneyαποφάσισε να δημιουργήσει μια διαδικτυακή καμπάνια προκειμένου να συγκεντρώσει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποπληρώσει η Ελλάδα το χρέος της προς τους δανειστές.

«Απλά μαθηματικά μου έδειξαν πως το μόνο που χρειάζεται είναι όλος ο πληθυσμός της Ευρώπης να δωρίσει 3,19 ευρώ προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται για την αποπληρωμή του χρέους. (…) Στην αρχή κανείς δεν ενδιαφερόταν, όμως μετά από την δημοσίευση μερικών κειμένων στο διαδίκτυο, η ιδέα έμοιαζε να «εκρήγνυται» μέσα σε μια βραδιά. Ξύπνησα έχοντας λάβει 1.200 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και από εκεί τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο τρελά», είχε δηλώσει στην εφημερίδα The Guardian.

ellas1

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα συγκέντρωσης δωρεών Indiegogo, ο Feeney κατάφερε να συγκεντρώσει 1,9 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες. Παρόλο που η κίνηση ήταν εντυπωσιακή, ο 29χρονος δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του 1,6 δισεκατομμυρίου, με αποτέλεσμα η πλατφόρμα να επιστρέψει τα χρήματα σε όσους είχαν προχωρήσει σε δωρεές.

Ο Βρετανός όμως αποφάσισε πως δεν θα ήταν σωστό να απογοητεύσει τους Έλληνες. Εξάλλου ένας συμπατριώτης μας είχε ξεκινήσει μια δική του καμπάνια προκειμένου να βραβευτεί ο Feeney με την ελληνική υπηκοότητα.

«Όλες οι δωρεές θα επιστραφούν εάν δεν φτάσουμε τον στόχο μας. ΟΜΩΣ συνεργάζομαι με μια ελληνική φιλανθρωπική οργάνωση για ένα νέο σχέδιο. Ελπίζω να συμμετάσχετε :)», δημοσίευσε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο International Business Times, ο Feeney έχει δημιουργήσει μια νέα καμπάνια ονόματι «Greek Crowdfund», σε μια πλατφόρμα που αυτή την φορά θα του επιτρέψει να δωρίσει τα χρήματα ακόμα και αν δεν αγγίξει το ποσό που έχει ορίσει ως στόχο. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην Οργάνωση «Δεσμός», ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που έχει απώτερο στόχο την δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και την καλλιέργεια κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νίκησε τις λιγούρες σου με αυτά τα πανέξυπνα tips!

Οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι σε κάποια τροφή τείνουν να την καταναλώνουν συνεχώς -και θέλουν όλο και περισσότερο. Τέτοιες «εθιστικές»τροφές είναι η ζάχαρη, το...

5 Απλοί Τρόποι για να Προφυλάξετε την Αυλή σας από τα Τσιμπούρια και Ψύλλους.

Η νόσος του Lyme είναι μία βακτηριδιακή μόλυνση που μεταδίδεται από τσίμπημα τσιμπουριού και είναι κάτι που κανείς δεν θα θέλει να κολλήσει. Επηρεάζει ανθρώπους...

ΠΡOΣOΧH: ΣΤAΜAΤHΣΤE να πiνετε αυτo τo AΝAΨΥΚΤIΚO – Δεiτε τι συμβαiνει στo σώμα μας, μια ώρα μετά την ΚAΤAΝAΛΩΣH!!

Μετά απo αυτo δεν θα τo ξαναβάλετε στo στoμα σας…Τo γράφημα πoυ έχει τiτλo “What Happens One Hour After Drinking A Can Of Coke”,...
close