Το πάθημα να γίνει μάθημα – Μην στέλνετε λεφτά μέσω τραπεζών! ΔΕΙΤΕ τι έπαθε συμπολίτης μας…

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι 100% εξακριβωμένη, από φίλο των Κατοχικών Νέων και…αφορά σε συναλλαγή που «έγινε» στην πόλη της Πάτρας και παρ΄όλη τη δυστυχία που προκάλεσε σε ένας συνάνθρωπο μας, αποτελεί την αφορμή – δίδαγμα ώστε το πάθημα να γίνει μάθημα για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

alpha

Οι επιμέρους παράμετροι δεν έχουν καμία σημασία και το γενικό στόρι έχει ως ακολούθως:

Ένας συνάνθρωπος μας χρωστά στην εφορία. Σιγά το νέο. Ο συνάνθρωπος μας αυτός δεν έχει που την κεφαλή κλίνει και γι΄αυτό κάποιος συγγενής του έστειλε χρήματα, 300€ για να την βγάλει πέρα. Όταν όμως ο δύσμοιρος πήγε στην τράπεζα αντί για λεφτά έφαγε την μεγαλύτερη ήττα της ζωής του…

Το 300€ έκαναν ΕΠΙΤΟΠΟΥ φτερά, τα ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ Η ΕΦΟΡΙΑ!

Επικοινώνησα με έναν αναγνώστη που είναι στο τραπεζικό σύστημα και μου αποσαφήνισε τα παρακάτω, τα οποία σας τα παραθέτω για να μην την πατήσετε:

α) Όσοι λογαριασμοί δεν είναι μισθοδοτικοί ή για μισθοδοσία προσωπικού ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟΙ, εφόσον χρωστάτε στο δημόσιο πάνω από 40 μέρες. Η άτυπη δικλίδα «δίνω έστω και λίγα για να μην ενεργοποιούνται οι κατασχέσεις» ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ εδώ και ένα μήνα περίπου!

β) Ακόμα και η εντός δευτερολέπτου κατάθεση – ανάληψη μπορεί να κατασχεθεί. Τα χρήματα κατάσχονται έστω και προληπτικά και η εφορία την επόμενη μέρα προχωρά στη δέσμευση ή αποδέσμευση των ποσών.

γ) Ο ασφαλέστερος τρόπος για να στείλετε χρήματα χωρίς να κινδυνεύουν να κατασχεθούν είναι είτε μέσω ΕΛΤΑ, είτε μέσω και των υπολοίπων εταιρειών ταχυμεταφορών (όσες το υποστηρίζουν τουλάχιστον). Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί νομικίστικος τρόπος να βάλουν εκεί χέρι.

Επειδή λοιπόν πολλοί Έλληνες την έχουν πατήσει με τους αλήτες που επιλέξαμε να μας κυβερνούν, ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και το πάθημα του φίλους μας να γίνει μάθημα για τους υπολοίπους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΕΡΜΑ, είναι εδώ και 4 χρόνια εισπρακτικοί μηχανισμοί με άλλη ταμπέλα, όποιος δεν το καταλαβαίνει τι να πω ας πρόσεχε!

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μη φοβάσαι άνθρωπο που γελά, μιλά και τραγουδά δυνατά!

Από όλες τις κατηγορίες ανθρώπων που έχω συναντήσει στη ζωή μου –τρελούς και παλαβούς, εργασιομανείς, μουρμούρηδες, παραπονιάρηδες κλπ –, περισσότερο φοβάμαι τους σιωπηλούς. Αυτούς...

Γροθιά στο στομάχι το νέο βιντεοκλίπ του Moby για την κατάντια της εποχής

Το νέο βιντεοκλίπ του Moby αποτελεί ένα αιχμηρό σχόλιο για τη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που μετατρέπει την πραγματικότητα...

ΔΕΙΤΕ 12 υγιεινές τροφές που ΔΕΝ ήξερες ότι σε παχαίνουν!

Μπορεί να είναι ευεργετικές για τον οργανισμό, την εμφάνιση και την ψυχολογία σου, όμως κάποιες υγιεινές τροφές αποτελούν θερμιδικές «βόμβες» που απειλούν τη σιλουέτα...
close