Αρχική Όμορφος Κόσμος Το ψυχολογικό τρικ για να σας συμπαθούν όλοι

Το ψυχολογικό τρικ για να σας συμπαθούν όλοι

0
Το ψυχολογικό τρικ για να σας συμπαθούν όλοι

Στο βιβλίο του «Thinking, Fast and Slow» ο Daniel Kahneman αναλύει αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν «υπερβολική συναισθηματική συνοχή» ή αλλιώς «halo effect».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το «halo effect» είναι η τάση να αρέσουν (ή να μην αρέσουν) σε κάποιον τα πάντα σε έναν άλλο άνθρωπο, μεταξύ αυτών και στοιχεία που δεν έχει παρατηρήσει, και όλα αυτά με βάση μόνο μία εμπειρία μαζί του.

Σύμφωνα με τον Independent, κατά βάση οι άνθρωποι συνηθίζουν να κρίνουν τα χαρακτηριστικά των άλλων στη βάση των πρώτων συναισθηματικών εντυπώσεων και όχι το αντίθετο. Κατά συνέπεια, η πρώτη εντύπωση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Έτσι, σύμφωνα με τον Independent, αν έχετε ένα interview για δουλειά, καλό είναι να ξεκινήσετε παρουσιάζοντας θετικά συναισθήματα, όπως το ότι είστε ευχάριστος και αρεστός.
Τι γίνεται όμως σε ορισμένες περιπτώσεις όπου πρέπει να έχετε γνώση συγκεκριμένων πραγμάτων για να πετύχετε αυτήν την πρώτη καλή εντύπωση;

Το να είστε ενήμερος σε συγκεκριμένα θέματα της επικαιρότητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δημιουργήσετε αυτό το «halo effect» υποστηρίζει ο συγγραφέας David Epstein και δίνει ως παράδειγμα τα αθλητικά.

«Είτε σας αρέσει είτε όχι, τα αθλητικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για κουβέντα. Και χρειάζεται να ξέρετε πολύ λίγα πράγματα για να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση σε ένα λάτρη του αθλητισμού», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.