Το ψυχολογικό τρικ για να σας συμπαθούν όλοι

Στο βιβλίο του «Thinking, Fast and Slow» ο Daniel Kahneman αναλύει αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν «υπερβολική συναισθηματική συνοχή» ή αλλιώς «halo effect».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το «halo effect» είναι η τάση να αρέσουν (ή να μην αρέσουν) σε κάποιον τα πάντα σε έναν άλλο άνθρωπο, μεταξύ αυτών και στοιχεία που δεν έχει παρατηρήσει, και όλα αυτά με βάση μόνο μία εμπειρία μαζί του.

Σύμφωνα με τον Independent, κατά βάση οι άνθρωποι συνηθίζουν να κρίνουν τα χαρακτηριστικά των άλλων στη βάση των πρώτων συναισθηματικών εντυπώσεων και όχι το αντίθετο. Κατά συνέπεια, η πρώτη εντύπωση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Έτσι, σύμφωνα με τον Independent, αν έχετε ένα interview για δουλειά, καλό είναι να ξεκινήσετε παρουσιάζοντας θετικά συναισθήματα, όπως το ότι είστε ευχάριστος και αρεστός.
Τι γίνεται όμως σε ορισμένες περιπτώσεις όπου πρέπει να έχετε γνώση συγκεκριμένων πραγμάτων για να πετύχετε αυτήν την πρώτη καλή εντύπωση;

Το να είστε ενήμερος σε συγκεκριμένα θέματα της επικαιρότητας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δημιουργήσετε αυτό το «halo effect» υποστηρίζει ο συγγραφέας David Epstein και δίνει ως παράδειγμα τα αθλητικά.

«Είτε σας αρέσει είτε όχι, τα αθλητικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για κουβέντα. Και χρειάζεται να ξέρετε πολύ λίγα πράγματα για να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση σε ένα λάτρη του αθλητισμού», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Να 5 λόγοι γιατί δεν θα έπρεπε να φοράτε σουτιέν στον ύπνο

Μετά από μια δύσκολη μέρα,σχεδόν όλες οι γυναίκες πέφτουν για ύπνο χωρίς να τις νοιάξει να βγάλουν το σουτιέν τους.Ένας μύθος λέει ότι οι...

Ένα ποίημα του Λόρδου Μπάιρον που φυσικά ουδέποτε δίδαξαν στα σχολεία για ευνόητους λόγους.

Ο ποιητής ευθέως στοχοποιεί τον Βαρόνο Ρόθτσαιλντ και την τακτική ελέγχου των εθνών μέσω του δανεισμού. Δανείζοντας χρήματα στους τυράννους , οι Σιωνιστές καθίστανται αυτοί που...

Κλασικό Μπισκοτόγλυκο Ψυγείου Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα.

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα. Συστατικά 2 ½ πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ 200 ml. γάλα φρέσκο 50 ml. κονιάκ ή λικέρ Για την...
close