Δεν είναι προτιμότερο να αξιοποιούμε φυσικά προϊόντα τα οποία ουσιαστικά έχουν μηδενική χρηματική αξία, από το να αγοράζουμε πανάκριβα προϊόντα τα οποία, ενδεχομένως, δεν έχουν το σωστό αποτέλεσμα;

Τα συνηθισμένα προϊόντα που πωλούνται στα ράφια, δεν ανταποκρίνονται όλα, πραγματικά, σε αυτό που διαφημίζουν, για τον απλούστατο λόγο ότι ο οργανισμός μεταβολίζει το προϊόν, όπως ό,τι άλλο τρώμε. Έτσι, είναι απλά μία ακόμα πρωτεΐνη, η οποία δεν προσφέρει αυτά για τα οποία πωλείται.

Για να ενισχύσουμε το κολλαγόνο πρέπει να δώσουμε τροφή στους ινοβλάστες οπότε θα σχηματιστεί η παραγωγή υαλουρονικού.

Μπορούμε, λοιπόν, να προσφέρουμε εμείς την τροφή στους ινοβλάστες μας.

Παραγγέλνουμε από τον χασάπη μας καθαρισμένα μοσχαρίσια κόκαλα από τον χασάπη, με το μεδούλι, ενδεχομένως κομμένα σε κομμάτια.

  • Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.
  • Ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι.
  • Τα αφήνουμε για 8 ώρες να σιγοβράσουν.
  • Συμπληρώνουμε με νερό όταν χρειάζεται.
  • Μετά, στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.
  • Όταν κρυώσει τοποθετούμε τον ζωμό στο ψυγείο.
  • Πίνουμε ένα ποτήρι καθημερινά.

Επιπλέον μπορούμε να αξιοποιήσουμε τσόφλια αυγών τα οποία περιέχουν 95% ασβέστιο και άλλα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.

  • Σπάμε τα αυγά.
  • Τα αδειάζουμε από τον κρόκο και το ασπράδι. Δεν πετάμε την μεμβράνη.
  • Τα γυρίζουμε ανάποδα να στραγγίξουν ως το βράδυ.
  • Τα βράζουμε για απολύμανση δέκα λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
  • Την άλλη μέρα τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά.
  • Παίρνουμε τα τσόφλια και τα θρυμματίζουμε στο μούλτι τόσο ώστε να γίνουν πούδρα.
  • Βάζουμε μισό ποτήρι ζωμό με λίγο λεμόνι και μία κουταλιά του γλυκού πούδρας-τσόφλια.

Είναι σημαντική η προσφορά του μείγματος κυρίως για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες, αλλά και για όσους έχουν προβλήματα οστεοαρθρίτιδας, αρθρίτιδας

Πηγή