Υλικά

  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κουκουνάρι ή αμύγδαλο κοπανισμένο
  • 1 κιλό γάλα φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ 500 γρ.
  • ζάχαρη 2-3 αυγά λίγη κανέλα και γλυκό κουταλιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύετε το σιμιγδάλι για μισή ώρα.

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα σ” αυτά το γάλα χλιαρό.

Ανακατεύετε πολύ καλά.

Αυξάνετε την ένταση της εστίας και ρίχνετε στο σιμιγδάλι το κουκουνάρι ή την αμυγδαλόψιχα και κατόπιν το μίγμα των αυγών με το γάλα.

Ανακατεύετε συνεχώς έως ότου ο χαλβάς πήξει και αρχίσει να κοχλάζει.

Αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε σε φόρμα.

Σερβίρετε το χαλβά αναποδογυρίζοντας σε πιατέλα και γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού.

Πηγή