Ένα από τα πιο γνωστά ιταλικά γλυκά δίνει έμπνευση και γίνεται η… καρδιά ενός γλυκού, σκέτη μπόμπα!

Μερίδες: 8

Χρόνος προετοιμασίας: 45′

Χρόνος μαγειρέματος: 10′

Έτοιμο σε: 55′

Χρόνος αναμονής: 3 ώρες

Υλικά

Για το σοκολατένιο παντεσπάνι

  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζάνι (250ml) ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι
  • ¼ φλιτζανιού κακάο
  • 1-1½ φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού

Για το σεμιφρέντο

  • 3 κουτ. σούπας κρασί Marsala ή άλλο γλυκό κρασί
  • 250γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200ml γάλα ζαχαρούχο
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 1 κουτ. σούπας βραστό νερό
  • 1 κουτ. σούπας Tia Maria ή Kahlua
  • λίγο ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει πολύ.

Βήμα 2

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε στο μίγμα των αβγών το αλεύρι και το κακάο από σουρωτήρι, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν χωρίς να φύγει ο αέρας από το μίγμα. Το μοιράζετε σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το ισιώνετε με σπάτουλα και ψήνετε τα παντεσπάνια στο φούρνο για 12 λεπτά το καθένα.

Βήμα 3

Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο τα σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και τα αναποδογυρίζετε στον πάγκο σας. Ξεκολλάτε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος και μαζί με την πετσέτα τα τυλίγετε σε ρολό. Αφού κρυώσουν εντελώς τα ξετυλίγετε, τα αλείφετε με την πραλίνα και τα ξανατυλίγετε σε ρολό. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 4

Λαδώνετε ελαφρά ένα μπολ χωρητικότητας ενός λίτρου και το καλύπτετε με διπλή στρώση πλαστικής μεμβράνης. Κόβετε τα ρολά σε φέτες πάχους 2εκ. και τις τοποθετείτε γύρω γύρω στα εσωτερικά τοιχώματα του μπολ πιέζοντάς τες ελαφρά μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια. Τα κενά τα καλύπτετε με μικρά κομματάκια. Κρατάτε όσο ρολό περισσέψει για τη βάση. Πασπαλίζετε με δύο κουταλιές της σούπας κρασί.

Βήμα 5

Χτυπάτε στο μίξερ το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αναμιγνύετε το διαλυμένο καφέ με το λικέρ και τα ανακατεύετε στο μπολ με την κρέμα.

Βήμα 6

Ρίχνετε την κρέμα τιραμισού στην εσοχή που έχει δημιουργηθεί στο μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου μέχρι να μισοπαγώσει. Γεμίζετε το κενό από πάνω με φέτες από το υπόλοιπο ρολό, ραντίζετε με το υπόλοιπο κρασί και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.

Βήμα 7

Όταν θέλετε να σερβίρετε αφήνετε την μπόμπα να σταθεί για 30 λεπτά και την ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Ύστερα αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη και σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έχετε φουσκάλες στα πόδια;; Πρέπει να τις ανοίξετε ή ΟΧΙ;; Δείτε την απάντηση ΕΔΩ!

Οι ενοχλητικές φουσκάλες εμφανίζονται στα πόδια λόγω… τριβής και επακόλουθης φθοράς της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος… Στη συνέχεια, συγκεντρώνεται στο σημείο υγρό και σχηματίζεται η φουσκάλα,...

Μια μικρή διαδικασία αφαίρεσης ενός σημαδιού εκ γενετής μετατράπηκε σε εφιάλτη

Μία blogger ομορφιάς αποκάλυψε πως μια μικρή διαδικασία αφαίρεσης ενός σημαδιού εκ γενετής μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν η επέμβαση με λέιζερ άφησε το δέρμα...

Έτσι θα εξαφανίσετε τα σπυράκια από την πλάτη!

Σπυράκια. Ο εχθρός της γυναικείας επιδερμίδας. Δε βγαίνουν μόνο στο πρόσωπό αλλά και σε άλλα σημεία του κορμιού, όπως η πλάτη. Τι γίνεται σε μία...
close