Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5οο ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
  • 25ο ml γάλα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 250 gr σπαγγέτι
  • 1οο gr τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό

Πρώτα τσιγαρίστε το σκόρδο στο τηγάνι με λίγο λάδι.

1

Όταν πάρει χρώμα, ρίξτε τον ζωμό και το γάλα.

2Μετά το βούτυρο.

3

Ρίξτε τα μακαρόνια ωμά μαζί με αλάτι και πιπέρι.

4

Και αφήστε τα να μαγειρευτούν.

5

Μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε με το καπάκι.

6

Ανακατεύετε καλά κάθε 5 λεπτά για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.

7

Στο σημείο όπου είναι al dente και τα υγpά έχουν σχεδόν εξατμιστεί (περίπου 15-20 λεπτά), προσθέστε την παρμεζάνα.

8

Τέλος, προσθέστε και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

9

Έτοιμοι!

10
Δείτε και το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες:

Πηγή