Έρπης ζωστήρα: Πώς θα απαλλαγείτε από τον πόνο και τη φαγούρα

Ο έρπης είναι ένας από τους πιο ενοχλητικούς ιούς και κάνει την εμφάνισή του όταν ο οργανισμός είναι καταπονημένος ή σε φάση έντονου στρες.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι έρπητα, όπως ο επιχείλιος και ο ιός του απλού έρπη τύπου 2 που παρουσιάζεται στα γεννητικά όργανα, ο έρπης ζωστήρα όμως είναι αυτός που προκαλεί πιο εκτεταμένη λοίμωξη και περισσότερο πόνο.

Ο έρπης ζωστήρα εμφανίζεται με την οξεία φάση (δερματικό επώδυνο εξάνθημα με πολλαπλές φυσαλίδες εδραζόμενες σε ερυθηματώδεις περιοχές και κατανεμημένες ζωνοειδώς) και τη χρόνια φάση κατά την οποία το εξάνθημα υποχωρεί, αλλά παραμένει ο πόνος λόγω της καταστροφής των νευρικών ινιδίων του δέρματος από τη φλεγμονή.

Ο πόνος αυτός ονομάζεται μεθερπητική νευραλγία και μπορεί να είναι βασανιστικός, ενώ διαρκεί από λίγες εβδομάδες έως και μήνες.

Αντιμετώπιση

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει θεραπεία για τον έρπητα ζωστήρα, με την κατάλληλη αγωγή όμως ανακουφίζονται τα συμπτώματα.

Στην οξεία φάση ο γιατρός θα σας συστήσει αντιιική αγωγή για τον έλεγχο της φλεγμονής και την αποδρομή της ίωσης.

Η αντιιική αγωγή είναι πολύ σημαντική, καθώς η έγκαιρη λήψη της μπορεί να κάνει τον έρπητα ζωστήρα συντομότερο και πιο ήπιο, ενώ μειώνει στο μισό τον κίνδυνο ανάπτυξης μεθερπητικής νευραλγίας.

Η μεθερπητική νευραλγία, που είναι και το πιο επώδυνο σύμπτωμα του έρπητα, υποχωρεί με παυσίπονα ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις χρειάζεται συμβουλή από νευρολόγο.

Επίσης, τα αναλγητικά και τα σκευάσματα κατά της φαγούρας βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου και του κνησμού από το εξάνθημα.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με δυο αυγά, μια μπανάνα και κανέλα φτιάχνει το καλύτερο πρωινό όλων των εποχών!

Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη… Χρειάζεσαι μόνο δύο αυγά, μια μπανάνα και κανέλα.! Και ακολουθείς τις παρακάτω φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα; Οι πιο γευστικοί τηγανήτες που έφαγες ποτέ!

Με Μόλις 3 Υλικά θα Απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη Τριχοφυΐα στο Πρόσωπο, για Πάντα!

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο είναι ένα κοινό πρόβλημα για πολλές γυναίκες, ενώ αρκετές από αυτές ξοδεύουν εκατοντάδες δολάρια για την απομάκρυνσή τους. Πρέπει να...

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες γκριμάτσες την ώρα του… οργασμού

Η ικανοποίηση που συνοδεύει έναν οργασμό δεν μπορεί να παραμείνει... κρυφή και αντανακλάται στο πρόσωπο. Έχετε ρωτήσει ποτέ το σύντροφό σας ποια γκριμάτσα κάνετε την...
close