in

Έτριβε τα Γεvvητικά της όργαvα μέχρι να Ματώσουν. Μόλις οι Γονείς της έμαθαν τον Λόγο, τους κόπηκε η Ανάσα…

H Beth Thomas ήταν μόλις ενός χρόνου όταν η μητέρα της πέθανε και εκείνη με τον νεογέννητο αδερφό της, Jonathan, ξέμειναν με έναν πολύ βiαιο πατέρα. Εκείνος τα παραμέλησε σε τεράστιο βαθμό και κακοποιούσε σeξουαλικά την ανυπεράσπιστη κόρη του.

1473514021499480

Όταν η Beth έγινε 19 μηνών, εκείνη και ο αδερφός της τελικά διασώθηκαν και τοποθετήθηκαν σε ένα σπίτι που θα τα φροντίζει. Το πίσω μέρος του κρανίου του 7 μηνών αδερφού της ήταν επίπεδο, δεν μπορούσε καν να το σηκώσει γιατί ήταν όλη μέρα ξαπλωμένος στην κούνια. Η Beth υπέφερε από τρομερούς εφιάλτες.

3

Οι γονείς που τα υιοθέτησαν δεν έμαθαν για όσα είχαν περάσει τα παιδιά τους. Αλλά με το πέρασμα του χρόνου, κατάλαβαν πως η Beth φερόταν πολύ περίεργα. Το μικρό κορίτσι αυvανιζόταν τόσο συχνά που ο κόλπος της μάτωνε.

Επίσης, έβαζε βελόνες στον αδερφό της και στο κατοικίδιο της οικογένειας. Μία μέρα χτύπησε το κεφάλι του αδερφού της τόσο δυνατά στο πάτωμα που παραλίγο να τον σκοτώσει.

4

Φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και πήγαν την κόρη τους σε ψυχίατρο. Τότε, το φρικτό της παρελθόν άρχισε να φωτίζεται. Εξαιτίας της κακοποίησης και της παραμέλησης, δεν μπορούσε να βιώσει την αγάπη. Έλεγε πως ήθελε να σκοτώσει τους γονείς της μέσα στη μέση της νύχτας χωρίς να δείχνει ίχνος συναισθήματος.

5

Για να την βοηθήσουν, την μετέφεραν σε ειδικές εγκαταστάσεις για παιδιά που είχαν κακοποιηθεί ή παραμεληθεί πολύ άσχημα. Το προσωπικό εκεί όχι μόνο ήξερε πώς να της φερθεί, αλλά κατάφεραν και να της μάθουν να αγαπάει και να αγαπιέται από τους άλλους. Τελικά κατάλαβε τι σημαίνει εμπιστοσύνη και άρχισε να βλέπει τον εαυτό της σαν ένα σημαντικό πρόσωπο.

6

Μετά από ένα χρόνο θεραπείας, η Beth δεν διέφερε από κανένα κορίτσι της ηλικίας της. Πήγε σχολείο, έκανε φίλους και μπήκε ακόμα και στην χορωδία της εκκλησίας. Είχε όμως πολύ δρόμο ακόμα να κάνει, αφού τα ψυχολογικά τραύματα γιατρεύονται αργά.

7

Χάρη στη θεραπεία, τώρα μπορεί να εμπιστεύεται και να κατανοεί τους άλλους. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και δουλεύει σαν νοσοκόμα. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχει πάρει ακόμα και βραβείο για την απόδοσή της στην μαιευτική κλινική.

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ πάνω στην ιστορία της:


Ποτέ δεν θα εξαφανιστούν εντελώς οι αναμνήσεις και ο πόνος από την παιδική της ηλικία, αλλά παρά τις συνθήκες, έδειξε πως με την κατάλληλη βοήθεια, όλοι μπορούμε να αναρρώσουμε από τα ψυχολογικά τραύματα. Μόνο να φανταστούμε μπορούμε τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχε δεχθεί θεραπεία.

Credit: hefty.co

Τι προκαλεί τα κόκκινα σημάδια στο δέρμα σας;

Βασιλικός πολτός: Ποιους ωφελεί περισσότερο και γιατί