Έτσι φτιάχνεται η αυθεντική καρμπονάρα

Αληθινή λέγεται η καρμπονάρα που δεν έχει κρέμα γάλακτος. Πολλοί σεφ βουλιάζουν στην κρέμα τις μακαρονάδες τους μόνο όταν είναι αποτυχημένες και δεν τρώγονται! Οι Ιταλοί όμως φτιάχνουν την καρμπονάρα χωρίς ίχνος κρέμα γάλακτος αλλά μόνο με αυγά.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 150 γραμμάρια πανσέτα ποιοτική
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράστε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια
Σε ένα τηγάνι ροδίστε την πανσέτα με το ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, την παρμεζάνα και το πιπέρι για να πετύχετε μια παχιά κρέμα
Οταν βράσουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα και κρατήστε ένα ποτηράκι υγρό
Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι με την πανσέτα και μισό ποτηράκι υγρό από το βράσιμο
Ανακατέψτε, αφήστε τα να αγκαλιαστούν
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
Ρίξτε την κρέμα και ανακατέψτε καλά
Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε λίγο μαϊντανό και παρμεζάνα από πάνω

Πηγή: govastileto.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τροφές και ροφήματα που «βλάπτουν» τον οργανισμό

Καούρες, εντερικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες... Είναι μερικά από τα προβλήματα που μας προκαλούν οι τροφές. Υιοθετώντας σωστές διατροφικές συνήθειες αποφεύγουμε πολλές από τις συγκεκριμένες...

ΘΑ σας ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ αυτό το ΚΟΛΠΑΚΙ! Έτσι θα παγώσετε ένα ζεστό αναψυκτικό σε μόλις 2 λεπτά!

Αυτό το tip θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια ειδικά αν δεν έχετε καθόλου κρύα αναψυκτικά στο ψυγείο και θέλετε οπωσδήποτε να πιείτε κάτι...

Πεντανόστιμη Χορτόπιτα Καλαμάτας. Άλλο Πράγμα…!

Υλικά συνταγής 350 γρ. (3 φλιτζ.τσαγιού) Αλευρι Για Ολες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 2 αυγά 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 100 ml (1/2 φλιτζ.τσαγιού) γάλα 500 γρ. σπανάκι...
close