Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα μπορούσατε να καθαρίσετε ανάμεσα στο διπλό τζάμι του φούρνου σας; (βιντεο)

Υπάρχει κάποιος που δεν τα βρήκε δύσκολα με τον καθαρισμό του φούρνου της κουζίνας! Ειδικά αν είστε master chef, ξέρετε ότι η συσσώρευση λίπους και λαδιού δεν συγχωρεί. Από όλες τις αγγαρείες του σπιτιού, χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες, αλλά με μερικές απλές συμβουλές θα μάθετε πώς να το κάνετε χωρίς πρόβλημα.

Γιατί έχει τόση σημασία να διατηρούμε καθαρό το γυαλί από μέσα;

Όταν διατηρούμε το γυαλί στο εσωτερικό του φούρνου καθαρό είναι χρήσιμο όχι μόνο επειδή θα έχουμε καλύτερο έλεγχο των φαγητών που μαγειρεύουμε, αλλά πάνω από όλα, η ρύπανση και το λίπος στο γυαλί του φούρνου μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια του μαγειρέματος, καθώς και την ποιότητα και την υγιεινή των τροφίμων.

Σωστές συνήθειες για ένα λαμπερό φούρνο

Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας, οπότε, μετά από κάθε ψήσιμο, είναι χρήσιμη συνήθεια να κάνετε ένα γρήγορο καθαρισμό. Πώς; Αφήστε την πόρτα του φούρνου να κρυώσει εντελώς, περνώντας ένα βρεγμένο πανάκι στο γυαλί για να μαλακώσει το λίπος και με μια μικρή ξύστρα αφαιρέσετε τις υπόλοιπες ακαθαρσίες. Τέλος, ξεπλύνετε με νερό.

Τι πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε το γυαλί στο εσωτερικό του φούρνου, όσο καλύτερα γίνεται;

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό γυαλί πολύ καλά θα πρέπει να αφαιρέσετε την πόρτα του φούρνου, να πώς:

Ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και κλειδώστε τις αρθρώσεις, όπως φαίνεται στο παρακάτω βιντεο

Μετά τον καθαρισμό, θυμηθείτε να τοποθετήσετε ξανά όλα τα μέρη στη σωστή σειρά και να ελευθερώσετε τις αρθρώσεις, όπως φαίνεται παρακάτω.

Ποια προϊόντα μπορώ να χρησιμοποιήσω για τον καθαρισμό;

Εκτός από τα απορρυπαντικά που υπάρχουν στην αγορά, οι πιο επίμονες συσσωρεύσεις λίπους μπορούν να αφαιρεθούν με ένα μείγμα απολίπανσης με βάση το νερό και διττανθρακικό μέσο (δόση: 300 γρ. διττανθρακικού νατρίου, 0,10 λίτρα νερού) που θα περάσετε επάνω στο γυαλί αφού το καθαρίσετε με ένα πανί βρεγμένο σε ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τη ρύπανση ευκολότερα.

Απλώστε το μείγμα στο εσωτερικό γυαλί και αφήστε το για δεκαπέντε λεπτά πριν το αφαιρέσετε προσεκτικά με ένα μαλακό υγρό πανί. Για να κάνετε το γυαλί να λάμψει, ολοκληρώστε τον καθαρισμό περνώντας με λευκό ξύδι και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά.

Καθαρός και έτοιμος για χρήση φούρνος
Εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας ο καθαρισμός του φούρνου απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια και το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εσείς γνωρίζετε σε ποια περίπτωση οι κόκκινες ελιές είναι επικίνδυνες; Αν ΟΧΙ δείτε ΕΔΩ…

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο το να έχετε… στο δέρμα σας τουλάχιστον ένα κόκκινο σημάδι. Τα σημάδια αυτά είναι μικρά και έχουν ένα… βαθυκόκκινο χρώμα, ενώ...

10 Συμπτώματα του «Σιωπηλού Δολοφόνου» των Ωοθηκών, που Κάθε Γυναίκα ΠΡΕΠΕΙ να Γνωρίζει!

Υπολογίζεται ότι στης ΗΠΑ περισσότερες από 550 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο στις ωοθήκες.  Πιστεύεται πως οι κύριες αιτίες αυτής της μορφής καρκίνου περιλαμβάνουν: ...

Ο σωστός τρόπος να βάφετε τα μάτια σας!

Το σωστό μακιγιάζ αναδεικνύει την ομορφιά της κάθε γυναίκας. Για να τονίσετε τα μάτια σας, η πιο σίγουρη επιλογή είναι το eyeliner και το...
close