Από ποια ηλικία και γιατί αρχίζει να μικραίνει το πeος. Η άσκηση που θα το δυναμώσει!

Είναι γνωστό ότι όσο μεγαλώνει ο άνδρας το σώμα του αλλάζει σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς είναι και το πeος του, το οποίο αλλάζει σε σχήμα, εμφάνιση και σεχουαλική λειτουργία.

Εκτός από μείωση στην ανδρική σεχουαλική λειτουργία (περισσότερος χρόνος για να έχει στύση και να έρθει σε οργaσμό, κι αφού έρθει σε οργaσμό να ξαναδιεγερθεί) λόγω των μειωμένων επιπέδων τεστοστερόνης, αλλά από και την μείωση του όγκου του σπeρματος, η ηλικία επηρεάζει και το μέγεθος του πeους και των όρχeων.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν ο άνδρας περνάει την σεχουαλική του ακμή (περίπου στα 30 του χρόνια ζωής) και οδεύει προς την μέση ηλικία, τότε μεταξύ των 40 και των 70 ετών, το ποσοστό των ικανών ανδρών πέφτει από το 60% στο 30%.

Πώς αλλάζει το πeος με την πάροδο του χρόνου:
Εμφάνιση: Υπάρχουν δύο μεγάλες αλλαγές. Το κεφάλι του πeους (η βάλανος) σταδιακά χάνει το μωβίζον χρώμα, λόγω της μειωμένης εισροής αίματος. Και υπάρχει μια περιορισμένη απώλεια ηβικής τριχοφυΐας. «Καθώς η τεστοστερόνη λιγοστεύει, το πeος σταδιακά επιστρέφει στην προεφηβική, κυρίως άτριχη, κατάστασή του», λένε οι ειδικοί.

Μέγεθος του πέους
Η πρόσληψη βάρους είναι συνηθισμένη καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Το λίπος που συσσωρεύεται στο κάτω μέρος της κοιλιάς αλλοιώνει το εμφανές μέγεθος του πeους. «Ένα μεγάλο μαξιλάρι λίπους πριν το εφηβαίο κάνει το πeος να μοιάζει κοντύτερο», λένε οι ερευνητές. Πολλοί διατροφολόγοι παρακινούν τους υπέρβαρους ασθενείς τους, λέγοντάς τους πως θα τους φανεί σαν να κέρδισαν έως και 2,5 εκατοστά σε μήκος στο πeος τους, απλά χάνοντας βάρος.

Επιπλέον σ’ αυτή την εμφανή συρρίκνωση (η οποία είναι αναστρέψιμη) το πeος τείνει να παθαίνει και μια πραγματική (και μη αναστρέψιμη) μείωση μεγέθους. Η μείωση –και σε μήκος και σε πάχος- τυπικά δεν είναι δραματική, όμως μπορεί να είναι διακριτή. «Αν το πeος ενός άνδρα σε στύση είναι 15 εκατοστά όταν είναι στα 30, μπορεί να είναι 12,5 ή 14 όταν φτάσει τα 60 ή 70», υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Τι προκαλεί τη σμίκρυνση του πeους; Τουλάχιστον δύο μηχανισμοί ευθύνονται, λένε οι ειδικοί. Ο ένας είναι η αργή εναπόθεση λιπαρών ουσιών (πλακών) μέσα σε μικροσκοπικές αρτηρίες του πeους, που εμποδίζουν τη ροή του αίματος στο όργανο. Η διαδικασία αυτή -γνωστή και ως αθηροσκλήρωση– είναι η ίδια που συμβάλλει στην έμφραξη μέσα στις στεφανιαίες αρτηρίες, που είναι κύρια αιτία καρδιακής προσβολής.

Ένας άλλος μηχανισμός που ευθύνεται είναι η σταδιακή συσσώρευση σχετικά ανελαστικού κολλαγόνου (ουλώδους ιστού) μέσα στην ελαστικά ινώδη θήκη που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα. Οι στύσεις συμβαίνουν όταν αυτά γεμίσουν με αίμα. Οι αποφράξεις των αρτηριών του πeους -και των σηραγγωδών σωμάτων- σημαίνουν μικρότερες στύσεις.

Αλλαγές στους όρχeις
Καθώς αλλάζει το μέγεθος του πeους, αλλάζουν επίσης και οι όρχeις. «Ξεκινώντας περίπου στα 40 χρόνια, οι όρχeις αρχίζουν να συρρικνώνονται. Οι όρχeις ενός 30άρη μπορεί να έχουν 3 εκατοστά διάμετρο, αλλά ενός 60άρη ίσως μόνο 2 εκατοστά».

Η άσκηση για να το τονώσεις

Οι ασκήσεις Kegel που κάνουν οι γυναίκες σφίγγοντας τους μυς του πυελικού εδάφους για να προετοιμάσουν το σώμα τους για το τοκετό ή για να ενδυναμώσουν την περιοχή και να το προφυλάξουν από την ακράτεια, δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Το πυελικό έδαφος αποτελείται από συνδέσμους και μύες που ενώνουν το ηβικό οστό με τη βάση της σπονδυλικής στήλης, υποστηρίζοντας την ουροδόχο κύστη, το παχύ έντερο, τον προστάτη στους άντρες και τη μήτρα στις γυναίκες. Στο πυελικό έδαφος υπάρχουν 19 μύες, μερικοί εκ των οποίων είναι απαραίτητοι για την καλή σεχουαλική λειτουργία. Διάβασε σχετικά: Πeη attention: Ποια άσκηση κρατάει τη σημαία σου ψηλά;

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι με τη συστολή των ηβοκοκκυγικών μυών και στη συνέχεια τη χαλάρωσή τους, μπορείς να δυναμώσεις τη στύση σου, να καθυστερήσεις την εκσπeρμaτιση και να ελέγξεις καλύτερα τον οργασμό, μειώνοντας έτσι τη στυτική δυσλειτουργία και την πρόωρη εκσπeρμaτωση. Όπως όλοι οι μύες του σώματος, έτσι και οι μύες του πυελικού εδάφους αποδυναμώνονται με την πάροδο των ετών και πρέπει να τους γυμνάζουμε. Όσο ισχυρότεροι είναι αυτοί οι μύες, τόσο καλύτερη είναι και η λειτουργία τους.

Προσοχή! Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες προβλημάτων στύσης και εκσπeρμaτωσης, οπότε οι Kegels μπορεί να μη λύσουν όλα τα σεχουαλικά σου προβλήματα. Αλλά είναι δωρεάν, εύκολες να τις κάνεις και αξίζει να τις δοκιμάσεις.

Πως; Πίεσε τους μυς που θα χρησιμοποιούσες για να σταματήσεις τα ούρα και κράτα για 1 έως 2 δευτερόλεπτα (επικεντρώσου στη χρήση μόνο των πυελικών μυών και όχι των γλουτών, του μηρού ή των μυών του ισχίου). Σταμάτα και επανάλαβε 30 φορές, ξεκουράσου για ένα λεπτό όταν τελειώσεις. Κάνε 3 σετ, 3 έως 4 φορές την εβδομάδα.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

10 Απλοί Τρόποι για να Ενεργοποιήσετε το Μεταβολισμό σας!

Ο κανόνας των 400 θερμίδων Κάθε φορά που γευματίζουμε, ο οργανισμός μπορεί να αξιοποιήσει μόνο 400 θερμίδες. Οι υπόλοιπες δεν καίγονται αλλά αποθηκεύονται σαν λίπος....

Αυτές οι 10 ασθένειες μπορούν να σας σκοτώσουν μέσα σε μία μέρα! (Video)

Η σκέψη του να ξυπνήσετε μια μέρα χωρίς συμπτώματα και μέχρι να έρθει το άλλο πρωί να είστε στα πρόθυρα του θανάτου από κάποια...

Άφθες στο στόμα: Πώς θα απαλλαγείτε από τις επώδυνες πληγές

Οι άφθες ή άφτρες, οι μικρές πληγές (έλκη) με στρογγυλό σχήμα, λευκοκίτρινη επιφάνεια και ερυθρή περιφέρεια, είναι το πιο συχνό νόσημα του στόματος. Το κύριο...
close