in

Αυτές είναι οι τραγικές επιπτώσεις της κακής διατροφής στην επιδερμίδα

Πιθανόν να γνωρίζετε ότι τα πολλά κοκτέιλ -ιδίως τα αλκοολούχα – αφήνουν την επιδερμίδα χλωμή και μουντή, αλλά ξέρατε ότι τo latte μπορεί να είναι υπεύθυνo για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας ή για τα σημάδια στο πηγούνι σας;

Ή ότι για τις ρυτίδες στο μέτωπο ή τα λεπτά φρύδια μπορεί να φταίει η σοκολάτα; Η φυσικοπαθολόγος και ειδικός επιδερμίδας Nigma Talib – η οποία κουράρει σελέμπριτι όπως η Sienna Miller και η γκουρού του μακιγιάζ Charlotte Tilbury – είναι πεπεισμένη ότι το φαγητό και το ποτό έχουν ξεκάθαρη και μερικές φορές άμεση επίπτωση στο πρόσωπό μας, με αποτέλεσμα αισθητά συμπτώματα τα οποία χωρίζει σε «πρόσωπο των γαλακτοκομικών», «πρόσωπο του κρασιού», «πρόσωπο της ζάχαρης» και «πρόσωπο της γλουτένης».

14507345701714634954

Τη στιγμή που μπαίνει ένας ασθενής στην κλινική μου μπορώ αμέσως να καταλάβω τις τροφές που τείνουν να υπερκαταναλώνουν απλά εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο το πρόσωπό τους μεγαλώνει», λέει. «Συνήθως πιάνω καμιά φορά τον εαυτό μου να διαβάζει τυχαία πρόσωπα στο δρόμο.

Θέλω να πλησιάσω τους ξένους και να τους πώς να κόψουν το γάλα ή να περιορίσουν τα ζυμαρικά, αφού είναι τόσο ξεκάθαρο από το δέρμα τους ότι η διατροφή τους τους κάνει κακό. «Για κάποιους είναι μια μέρα με πολύ κατανάλωση σιταριού – δημητριακά για πρωινό, ψωμί το μεσημέρι και μακαρόνια για δείπνο – είναι αρκετά για να προκαλέσουν πρήξιμο.

«Μερικά ποτήρια κρασί μπορεί να προκαλέσουν λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα και τα μάτια, και – αν έχετε δυσανεξία – μια κρεμώδης σάλτσα ή ένα κομμάτι τυρί μπορεί να προκαλέσει πολλά στίγματα.» Η Nigma δεν είναι η πρώτη που πιστεύει ότι το πρόσωπο μπορεί να προδίδει την αλήθεια για την υγεία μας.

Η χαρτογράφηση του προσώπου είναι ένα παρακλάδι της αρχαίας ιατρικής που συνδέει κομμάτια του προσώπου με συγκεκριμένα όργανα του σώματος – όπως η ρεφλεξολογία με τα πόδια. Αν και πολλοί σύγχρονοι δυτικοί γιατροί μπορεί να κοροϊδεύουν την προσέγγιση αυτή, οι σύγχρονες δερματολογικές εταιρίες, όπως η Dermalogica, την έχουν υιοθετήσει σαν κομμάτι του προγράμματος ανάλυσής τους. Ακόμα και οι πιο παραδοσιακοί γιατροί θα παραδέχονταν ότι μπορούν να διακρίνουν την επίδραση της βαριάς κατανάλωσης ποτών ή της έλλειψης ύπνου στο δέρμα κάποιου.

14507345701936543135

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Nigma έχει δει χιλιάδες ασθενείς και έχει πειστεί ότι ό, τι καταναλώνεις και η επίδρασή του στη υγεία του εντέρου σου, είναι σημαντικό για τον τρόπο που το πρόσωπο σου γερνάει.

«Θέματα με την πέμψη συγκεκριμένων τροφών – ίσως έχεις ένα είδος δυσανεξίας που δεν γνωρίζεις, ή καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα από κάποια τροφή από αυτή που μπορείς να χωνέψεις με άνεση – μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά χημικών και ορμονικών αλλαγών που επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης εσωτερικά και εξωτερικά, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται γρήγορα στο πρόσωπό σου», λέει. «Συγκεκριμένες ομάδες τροφών, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα βλαβερές: η γλουτένη, τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη και το αλκοόλ.

Κάθε μια βλάπτει το σώμα με συγκεκριμένο τρόπο, συντελώντας σε έναν ορμαθό συμπτωμάτων γήρανσης όπως στίγματα, πρήξιμο, αλλαγές στο τόνο της επιδερμίδα, πρόωρες λεπτές γραμμές και ρυτίδες ή χαλάρωση.»

Το σημείο του προσώπου που επηρεάζεται περισσότερο – είτε είναι το μέτωπο, το σαγόνι, τα μάγουλα ή τα μάτια – εξαρτάται από το σημείο του σώματος το οποίο πιέζεται περισσότερο από την διατροφική ομάδα.

«Είναι αδύνατο να θέσουμε έναν κανόνα για το πόσο πολύ είναι πάρα πολύ αφού διαφέρει από άτομο σε άτομο – ο καλύτερος σου φίλος μπορεί να πίνει πολύ γάλα και να μην έχει πρόβλημα, αλλά για σένα ένα κομματάκι βούτυρο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη των συμπτωμάτων.» «Αν όμως μπορείς να αναγνωρίσεις το πρόβλημα του προσώπου σου, μπορείς να κάνεις κάτι για να περιορίσεις – όσο είναι δυνατόν – το φαγητό ή το ποτό που το προκαλεί, και να δεις τα χρόνια να κυλάνε πιο αργά πάνω σου.» Εδώ η Nigma σας παρουσιάζει τι να κοιτάξετε στο πρόσωπό σας – και τι να κάνετε γι’ αυτό.

ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ 

1450734570972587570

Τυπικά συμπτώματα:

Έντονες γραμμές ή κοκκινίλες ανάμεσα στα μάτια, πεσμένα βλέφαρα, διογκωμένοι πόροι, αφυδατωμένο δέρμα με λεπτές γραμμές στα μάγουλα, κόκκινα μάγουλα και μύτη, βαθιές ρινοχειλικές πτυχώσεις. I recommend taking a short alcohol break (three weeks, to allow your gut to rebalance) then sticking with an 80/20 rule.

Προτείνω ένα μικρό διάλειμμα από το αλκοόλ (τρεις εβδομάδες, για να επανέλθει το έντερο σε ισορροπία) και μετά αποχή 80% του καιρού, αλλά στο υπόλοιπο 20% μπορείτε να απολαμβάνετε ένα ποτηράκι. Προτιμήστε κρασιά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρα, όπως τα sauvignon blanc, pinot grigio, merlot or pinot noir.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

1450734570527489282

Τυπικά συμπτώματα:

Γραμμές και ρυτίδες στο μέτωπο, σακούλες κάτω από τα μάτια, λιπόσαρκη εμφάνιση του προσώπου, επίπονα φλυκταινώδη σημάδια σε όλο το πρόσωπο, λέπτυνση του δέρματος, γκρίζα απόχρωση στο δέρμα.

Αν κόψετε τη ζάχαρη, αυτό μπορεί να έχει ένα άμεσο και διαχρονικό αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, κόψτε τα επιπρόσθετα σάκχαρα τελείως, αποφύγετε τις τούρτες, τα μπισκότα, τους χυμούς φρούτων, τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Ακόμα και αν κόψετε την πρόσληψή ζάχαρης στο μισό και σιγά σιγά την περιορίσετε, θα παρατηρήσετε άμεση βελτίωση στην επιδερμίδα σας.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ 

τ

Τυπικά συμπτώματα: Πρησμένα βλέφαρα, σακούλες και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, μικρά άσπρα σημάδια και πρηξίματα στο πηγούνι. Αν υποψιάζεστε ότι η γήρανση του προσώπου σας οφείλετε στα γαλακτοκομικά, τότε προτείνω ένα διάλειμμα από τα γαλακτοκομικά για 3 βδομάδες – η επίδρασή του στο πρόσωπό σας θα είναι εντυπωσιακή.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ

ς

Τυπικά συμπτώματα: πρησμένα κόκκινα μάγουλα, σκούρες σημεία ή σημάδια γύρω από το πηγούνι. Κόψτε τη γλουτένη, πιείτε περισσότερο νερό, καταναλώστε περισσότερες φυτικές ίνες, και το πρήξιμο θα υποχωρήσει, ο τόνος της επιδερμίδας θα σταθεροποιηθεί και τα ζυγωματικά σας θα εμφανιστούν ξανά.

Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάρτε λίγο Ρύζι και Προσπαθήστε να το Κάψετε. Εάν συμβεί ΑΥΤΟ, τότε βρίσκεστε σε Μεγάλο Κίνδυνο!

Πώς να βοηθήσετε κάποιον που παθαίνει κρίση πανικού και τι πρέπει να του λέτε