Αρχική Υγεία Αυτός ο άνθρωπος έμεινε τυφλός λόγω ενός λάθους που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε καθημερινά

Αυτός ο άνθρωπος έμεινε τυφλός λόγω ενός λάθους που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε καθημερινά

0
Αυτός ο άνθρωπος έμεινε τυφλός λόγω ενός λάθους που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε καθημερινά

Το να φοράτε φακούς επαφής σίγουρα έχει και τα καλά του εκτός βέβαια του γεγονότος ότι έχετε πραγματικά περιφερειακή όραση. Ωστόσο, με αυτά τα προνόμια έρχεται και  μεγάλη ευθύνη. Ο οφθαλμίατρός σας θα σας ενημερώσει ότι φορώντας φακούς επαφής κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να σας οδηγήσει σε…  σοβαρή λοίμωξη των ματιών σας, ακόμα και σε τύφλωση.

Αλλά κανείς δεν ακούει;

Ακριβώς για να σας προειδοποιήσω, κάποιο από αυτό το περιεχόμενο είναι ένα γραφικό κομμάτι. Εάν έχετε τάση προς εμετό, ίσως να θέλετε να παραλείψετε αυτό το ένα.

Γνωρίστε τον Τσαντ Groeschen. Είναι ένας άπληστος δύτης και πεζοπόρος – και αυτός φοράει φακούς επαφής.

φακούς επαφής 1
Ένας χρήστης εκτεταμένης χρήσης φακών, ο Groeschen έκανε όπως η συσκευασία έλεγε ότι θα μπορούσε να κάνει, και έμεινε για μέρες με τους φακούς στα μάτια του. Θα μπορούσε να τα φορέσει έως και για μία εβδομάδα συνεχόμενα, συχνά στην κολύμβηση και όταν κοιμόταν.

Μια μέρα, άρχισε να έχει φαγούρα στα μάτια του, αλλά απλά το απόδωσε σε κάποιο είδος αλλεργίας. Όμως ξαφνικά μια νύχτα, ξύπνησε με θολό όραμα στο αριστερό του μάτι, και μια σοβαρή κεφαλαλγία και αρτηριακή πίεση. Αποφάσισε να πάει στο γιατρό να δει τι συνέβαινε.

Η είδηση που πήρε από τον γιατρό, δεν ήταν αυτό που περίμενε.

φακούς επαφής 2

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η αιτία αυτής της δυσφορίας ήταν τα Pseudomonas βακτήρια.

φακούς επαφής 3

Αυτά τα βακτήρια συσσωρεύονται συνήθως κάτω από τους φακούς επαφής, εάν οι φακοί αφήνονται μέσα στο μάτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ενώ ήταν σε θέση να σταματήσει τη μόλυνση, η ζημιά είχε ήδη γίνει.
Ο Groeschen είναι σήμερα εντελώς τυφλός από το αριστερό του μάτι.
 φακούς επαφής 4

Μια μεταμόσχευση κερατοειδούς μπορεί να είναι σε θέση να αποκαταστήσει λίγο την όρασή του, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί έως ότου υπάρχουν ανοιχτές πληγές ή τραύματα στο μάτι που δεν έχουν επουλωθεί.

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα φρικτό ατύχημα, αλλά η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας λέει το αντίθετο. Ειδικά μεταξύ των χρηστών που χρησιμοποιούν εκτεταμένα φακούς επαφής, οι μολύνσεις που προκαλούνται από αυτούς που δεν τους συντηρούν είναι εκπληκτικά συχνό φαινόμενο. Κάθε φακός, ανεξάρτητα από το αν ή όχι η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να φορεθεί όλη τη μέρα και τη νύχτα, μπορεί να προκαλέσει παρόμοια ζημιά αν φορεθεί για πάρα πολύ καιρό.

Εάν είστε χρήστης φακών επαφής να θυμάστε πάντα να προσέχετε και να συντηρείτε τους φακούς σας.

φακούς επαφής 5

 Εδώ είναι μερικές συμβουλές:

*Μην κοιμάστε με τους φακούς σας ,να τους βγάζετε,άσχετα αν γράφει η συσκευασία ότι μπορείτε
*Αντικαταστήστε τακτικά φακούς.
*Αλλαγή του υγρού των φακών καθημερινά πριν τους αποθηκεύσετε.
*Ποτέ μην φοράτε τους φακούς στο νερό (κολύμβηση)
*Ποτέ μην φοράτε τους φακούς ενώ είστε άρρωστοι.

φακούς επαφής 6

Έχετε μόνο ένα ζευγάρι μάτια οπότε να είστε σίγουροι ότι τα φροντίζετε σωστά και με προσοχή.Αν αισθάνεστε ότι κάτι σας ενοχλεί, δείτε έναν γιατρό αμέσως. Κανένα ποσοστό υπερηφάνειας δεν αξίζει να διακινδυνεύσετε την τύφλωση.

φακούς επαφής 7

Αν θα με συγχωρήσετε, πρέπει να πάω να αλλάξω τους φακούς επαφής μου..

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.