Βάζει σκόρδο και ΑΥΤΟ σε ένα πολυμίξερ. Όταν είδα τον λόγο? Το ξεκίνησα και εγώ!

Ως κάποιος που αγαπάει την μαγειρική, συνεχώς ψάχνω εύκολα κόλπα για να κάνω τα φαγητά μου ακόμη πιο νόστιμα.
Ένα από τα αγαπημένα μου συστατικά είναι το σκόρδο, έτσι ψάχνω τρόπους για να το χρησιμοποιώ σε κάνε νέα συνταγή που φτιάχνω. Και όποτε βρίσκω κάποιο κόλπο με βάση το σκόρδο, το προσθέτω στην λίστα με τα μαγειρικά μου τρικς.
Έτσι φυσικά ενθουσιάστηκα όταν είδα πως μπορώ να φτιάξω μόνος μου αλάτι σκόρδου, έτσι ώστε να είναι πολύ πιο φρέσκο από το εμπορεύσιμο.
Συστατικά:

1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη 1 κούπα αλάτι

Οδηγίες:

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 80 °C Τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδου και το αλάτι στο πολυμίξερ

skordo2

Επεξεργαστείτε το για 20 λεπτά μέχρι το σκόρδο να αλεστεί πλήρως Απλώστε το μείγμα σε ένα ευθυγραμμισμένο χαρτί φύλλου ψησίματος Ψήστε το για 1 ώρα στους 80 °C Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στο πολυμίξερ Επεξεργαστείτε το μείγμα για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να διαθέτει την συνοχή ενός καλαμποκάλευρο. Τοποθετήστε το αλάτι σκόρδου σε ένα αποθηκευτικό βάζο.

skordo3
Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εύκολο Κόλπο για να Φτιάξετε το ΠΙΟ Μαλακό και Ζουμερό κοτόπουλο που έχετε Δοκιμάσει!

Το στήθος κοτόπουλου είναι σχετικά εύκολο να μαγειρευτεί – όλοι ξέρουμε από μία συνταγή. Τις περισσότερες φορές όμως το κοτόπουλο βγαίνει πολύ στεγνό. Σ’αυτό...

Σχιζοφρένεια: Ποια συμπτώματα πρέπει να μας ανησυχούν

Ποια είναι τα συμπτώματα που μας βοηθούν στη διάγνωση της σχιζοφρένειας και πώς γίνεται η κλινική αντιμετώπιση; Η σχιζοφρένεια είναι μία από τις δέκα σημαντικότερες...

Υπερεαλιστικές εικόνες φέρνουν πιο κοντά άτομα που πάσχουν από κρίσεις πανικού

Αν για εσάς το άγχος δεν είναι απλή υπόθεση και πολλές φορές σας φτάνει στα όρια -και πιο πέρα- μιας κρίσης πανικού, θα ανακαλύψετε...
close