Βάζει σκόρδο και ΑΥΤΟ σε ένα πολυμίξερ. Όταν είδα τον λόγο? Το ξεκίνησα και εγώ!

Ως κάποιος που αγαπάει την μαγειρική, συνεχώς ψάχνω εύκολα κόλπα για να κάνω τα φαγητά μου ακόμη πιο νόστιμα.
Ένα από τα αγαπημένα μου συστατικά είναι το σκόρδο, έτσι ψάχνω τρόπους για να το χρησιμοποιώ σε κάνε νέα συνταγή που φτιάχνω. Και όποτε βρίσκω κάποιο κόλπο με βάση το σκόρδο, το προσθέτω στην λίστα με τα μαγειρικά μου τρικς.
Έτσι φυσικά ενθουσιάστηκα όταν είδα πως μπορώ να φτιάξω μόνος μου αλάτι σκόρδου, έτσι ώστε να είναι πολύ πιο φρέσκο από το εμπορεύσιμο.
Συστατικά:

1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη 1 κούπα αλάτι

Οδηγίες:

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 80 °C Τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδου και το αλάτι στο πολυμίξερ

skordo2

Επεξεργαστείτε το για 20 λεπτά μέχρι το σκόρδο να αλεστεί πλήρως Απλώστε το μείγμα σε ένα ευθυγραμμισμένο χαρτί φύλλου ψησίματος Ψήστε το για 1 ώρα στους 80 °C Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στο πολυμίξερ Επεξεργαστείτε το μείγμα για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να διαθέτει την συνοχή ενός καλαμποκάλευρο. Τοποθετήστε το αλάτι σκόρδου σε ένα αποθηκευτικό βάζο.

skordo3
Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας, αν τρώτε 3 χουρμάδες καθημερινά

Οι χουρμάδες αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές τροφές για τους λαούς της Ασίας και της βόρειας Αφρικής και καλλιεργούνται συστηματικά από το 6000π.Χ....

«Θαυματουργό» χάπι αδυνατίσματος ξεγελά τον εγκέφαλο και τον κάνει να πιστεύει ότι το στομάχι είναι «γεμάτο»

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ξεγελά τον εγκέφαλο, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι το στομάχι είναι «γεμάτο» Γαστρικό...

Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα και καραμέλα

Ετοιμάστε μέσα σε λίγη ώρα το γλυκό ψυγείου και απολαύστε την ελαφριά κρέμα βανίλιας με την καραμέλα πάνω σε μία τραγανή βάση μπισκότου. Απλό...
close