Γαλακτομπούρεκα μικρά αρωματισμένα με πορτοκάλι

Υλικά

Υλικά για 28-30 κομμάτια:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 180 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
  • το ξύσμα ½ πορτοκαλιού
  • 1 συσκευασία (450 γρ). φύλλο κρούστας για γλυκά

Για το σιρόπι:

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • ½ λίτρο νερό
  • Η φλούδα και ο χυμός ½ πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής: χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε το κορν φλάουρ αραιωμένο με λίγο γάλα, το μισό σιμιγδάλι και το υπόλοιπο γάλα ζεσταμένο.
  2. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτε το υπόλοιπο σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Στο τέλος ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
  4. Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 ορθογώνια κομμάτια.
  5. Τοποθετείτε δύο κομμάτια βουτυρωμένα το ένα πάνω στο άλλο και στη μία άκρη τους βάζετε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα.
  6. Τυλίγετε σε μικρό ρολό. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη κρέμα.
    Ψήνετε τα γαλακτομπουρεκάκια στους 180° C 45΄μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.
  7. Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι 5’-6’ και τα δένετε καλά. Όταν κρυώσουν τα ρολά τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακούστε Αρχαία ελληνική λύρα και προσπαθήστε να μη δακρύσετε.

Ο Θανάσης Κλεώπας είναι ένας Έλληνας μουσουργός που μακριά από το εφήμερο στυλ της μουσικής στη χώρα μας, κρατά την ελληνική παράδοση ζωντανή με...

Αυτό είναι το θαυματουργό φρούτο που μπορεί να σώσει εκατομμύρια ανθρώπους

Εξωτερικά αυτό το φρούτο μπορεί να θυμίζει σαν να βγήκε από το Τζουράσικ Παρκ και να μυρίζει εξαιρετικά άσχημα, αλλά μην σας ξεγελά η...

Έσκαψε το καρπούζι και πρόσθεσε 2 «μαγικά» υλικά! Το αποτέλεσμα; ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

Φέτος το καλοκαίρι είπαμε να κάνουμε τη διαφορά! Βαρεθήκαμε τις κλασσικές μπύρες και το κρασί. Θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό επιτέλους! Καλωσήρθατε στον κόσμο του...
close