in

Γεννήθηκε με λέπια στο Σώμα και όλοι πίστευαν ότι είναι Καταραμένη. Δείτε όμως ΠΩΣ είναι σήμερα χάρη στην Βαζελίνη!

Στις τριτοκοσμικές χώρες, πολλοί άνθρωποι με αναπηρίες στιγματίζονται και είναι πολύ δύσκολο γι” αυτούς να λάβουν σωστή ιατρική παρακολούθηση με αποτέλεσμα να μην τους αποδέχονται κοινωνικά και να μην μπορούν να ζήσουν μέσα σε αυτές τις κοινωνίες.
Αυτή είναι και η περίπτωση ένος κοpιτσιού από το Νεπάλ, της Nagina, η οποία γεννήθηκε με μία σοβαρή ασθένεια που έκανε το δέρμα της να σκληρύνει και να καλυφθεί από λέπια. Οι γονείς της δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την ασθένειά της και όταν το ιατρικό προσωπικό βρήκε την Nagina να ζει σε μία καλύβα σε μία αγροτική περιοχή του Νεπάλ, το κοpίτσι έπασχε από κατάθλιψησε σημείο που ούτε μιλούσε, ούτε χαμογελούσε.

Αλλά πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά για την 13χρονη πλέον Nagina, χάρη σε αγωγή με βαζελίνη!

1

Στο νοσοκομείο, οι γιατροί την διέγνωσαν με ιχθύαση, μία δερματική ασθένεια που προκαλεί ξηρότητα, σχισίματα στο δέρμα και καλύπτεται από λέπια. Δεν υπάρχει θεραπεία που να καταπολεμάει την ιχθύαση και η έλλειψη αγωγής έφτασε την Nagina σε αυτή τη κατάσταση.

2

Η Direct Life, μία διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση, άκουσε την ιστορία της και επικοινώνησαν με την εταιρία Vaseline για να βοηθήσουν. Σύμφωνα με την εταιρία, το τζελ βαζελίνης δημιουργεί ένα φράγμα μεταξύ των κυττάρων σε ξηρό ή κατεστραμένο δέρμα, που θωρακίζει την υγρασία και επιταχύνει τη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του δέρματος, βοηθώντας το να επουλωθεί από μέσα.

3

Με ένα ολοκαίνουργιο φορτίο βαζελίνης στη διάθεσή τους, οι νοσοκόμες άρχισαν τη θεραπεία στο δέρμα της Nagina, τυλίγοντας το σώμα της με γάζες εμποτισμένες με βαζελίνη. Κάθε μέρα οι νοσοκόμες έπλεναν την Nagina και αλλάζανε τους επιδέσμους της.

4

Και μέρα με τη μέρα το δέρμα της άρχισε να αλλάζει!

«Η διαφορά που έκανε στη ζωή της ένα τόσο απλό πράγμα όπως η βαζελίνη, είναι καταπληκτική«, είπε ο δρ. Bibek Banskota, ιατρικός διευθυντής που επέβλεπε την αγωγή.

 

Για πρώτη φορά η Nagina χαμογέλασε!

5

Παρακολουθεί επίσης φυσιοθεραπείες για να την βοηθήσει να κινείται με ένα νέο αναπηρικό καροτσάκι και εκεί συνάντησε και άλλα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

6

Σήμερα, η Nagina έχει πάρει πλεόν εξιτήριο από το νοσοκομείο και πηγαίνει σε σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Όχι μόνο μεταμορφώθηκε εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά! Χάρη στην ιατρική ομάδα, η Nagina μπορεί πλέον να έχει μία φυσιολογική και ευτυχισμένη ζωή.

fanpage.gr

Έτσι θα απομακρύνετε την οσμή από μούχλα στο σπίτι

Σας ταιριάζουν τα κοντά ή τα μακριά μαλλιά; Μάθετε πώς θα το βρείτε το ιδανικό μήκος!