in

Δείτε ΠΩΣ εξαφάνισαν τον Καρκίνο του Μαστού μέσα σε 11 Μέρες, ΧΩΡΙΣ Χημειοθεραπείες!

Καθημερινά νέες μελέτες παρουσιάζουν μια πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο και πρόσφατα επιστήμονες στην Ευρώπη μπορεί να πέτυχαν μια σημαντική ανακάλυψη για τον καρκίνο του μαστού.

Η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες, προσβάλει περίπου 1 στις 8 γυναίκες στις ΗΠΑ, και αναμένεται να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής τους. Οι κλινικές δοκιμές μπορεί να βρήκαν έναν τρόπο για να απαλλαγούμε από αυτή τη μάστιγα μια για πάντα στο κοντινό μέλλον.

Σημαντική ανακάλυψη για τον Καρκίνο του Μαστού

 

Η μελέτη που παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Δρ. Nigel Bundred στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού στο Άμστερνταμ αποκάλυψε ότι έχει δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα δύο φαρμάκων γνωστών ως ερσεπτίνη και λαπατινίμπη.

Τα δύο αυτά φάρμακα που χρησιμοποιούνται ήδη στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που συνδυάζονται μαζί και χρησιμοποιήθηκαν πριν από την χειρουργική επέμβαση και τη χημειοθεραπεία. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι ήταν σε θέση να εξαλείψουν ορισμένες μορφές καρκίνου του μαστού σε 11 μόλις ημέρες.

Η χρηματοδότηση γίνεται από την Βρετανική Έρευνα κατά του Καρκίνου, και τώρα στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα φάρμακα για την καταπολέμηση μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται HER2 (ανθρώπινος επιδερμικός αυξητικός παράγοντας υποδοχέας 2), που επηρεάζει την ανάπτυξη και τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων. Είναι επίσης πιο πιθανό αυτή η μορφή καρκίνου να επανέλθει σε σχέση με άλλους τύπους καρκίνου.

Αυτό που κάνει, επίσης, αυτή τη θεραπεία τόσο ελκυστική είναι το γεγονός ότι μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για χημειοθεραπεία ή / και τη χειρουργική επέμβαση, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αποτελέσματα της μελέτης

Επιλέχθηκαν 257 γυναίκες με HER2 θετικό καρκίνο του μαστού για τη μελέτη. Αρχικά, χωρίστηκαν 130 γυναίκες σε τρεις ομάδες – κάποιες έλαβαν ερσεπτίνη και άλλες έλαβαν λαπατινίμπη. Και οι δύο αυτές ομάδες υποβλήθηκαν σε θεραπεία για 11 ημέρες μετά τη διάγνωση και πριν από την χειρουργική επέμβαση.

Μια τρίτη ομάδα έλαβε καμία φαρμακευτική θεραπεία πριν την επέμβαση (η ομάδα ελέγχου). Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι όσες γυναίκες έλαβαν συνδυαστικά ερσεπτίνη και λαπατινίμπη, οι 7 από τις 66 γυναίκες, δεν είχαν πλέον καρκινικά κύτταρα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων και επιπλέον 11 γυναίκες παρουσίασαν μεγάλη συρρίκνωση στους όγκους τους.

Ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων παρουσίασε σημαντική επίδραση στα καρκινικά κύτταρα του μαστού. Το πρόβλημα επί του παρόντος, είναι η αδειοδότηση της ερσεπτίνης, που η χρήση της επιτρέπεται παράλληλα με τη χημειοθεραπεία και όχι από μόνη της. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης μπορεί να βοηθήσουν να αλλάξει αυτό όμως.

Παρά το γεγονός ότι πρέπει να γίνει επιπλέον έρευνα, ελπίζουμε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση μιας από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες στον κόσμο. Με την ιατρική πρόοδο που λαμβάνει χώρα, θα μπορούσε να συμβεί πιο σύντομα από όσο νομίζουμε!

Credit: Theheartysoul

9 Ιστορικοί Μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε

Πώς μπορείτε να μετατρέψετε μια πετσέτα σε «χριστουγεννιάτικο δέντρο» για το γιορτινό τραπέζι – Πανέξυπνο κόλπο! (ΒΙΝΤΕΟ)