Δείτε πώς γίνεται ένα τατουάζ σε αργή κίνηση (βίντεο)

Ένα τατουάζ «στολίζει» το σώμα, εκφράζει κάτι που νιώθουμε ή αποτυπώνει ένα σύμβολο που μας αντιπροσωπεύει. Για τον καθένα σημαίνει κάτι διαφορετικό, σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί μια δημοφιλέστατη πρακτική τόσο στους νέους όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω παρουσιάζεται η διαδικασία της δερματοστιξίας –όπως είναι η επίσημη ονομασία της– όπως αυτή αποτυπώθηκε με ειδικό φακό. Ο ειδικός φακός καταγράφει τις εικόνες στα 15 και 32 καρέ το δευτερόλεπτο.

Το μυστικό για τη μονιμότητα του τατουάζ βρίσκεται στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος, τη λεγόμενη δερμίδα, η οποία περιλαμβάνει επίσης νεύρα και αιμοφόρα αγγεία. Όταν η βελόνα διαπερνά την εξωτερική στιβάδα του δέρματος, την επιδερμίδα, και φτάνει στη δερμίδα, το σώμα εκκινεί μια φλεγμονώδη αντίδραση.

Η αντίδραση αυτή μεταφράζεται στο σχηματισμό μιας πληγής κι έτσι το ανοσοποιητικό αποστέλλει κύτταρα (μακροφάγα) που προσπαθούν να απομακρύνουν τη μπογιά, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την αιτία της φλεγμονή. Δερματικά κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες συγκρατούν το υπόλοιπο μελάνι, το οποίο «αποθηκεύεται» δια παντός στη δερμίδα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε από τι αποτελείται το πιστόλι με το οποίο γίνεται το τατουάζ (0:50-1:10), πώς είναι οι βελόνες (1:15-1:40), πώς λειτουργεί το πιστόλι του τατουάζ (1:45-2:35) και πώς γίνεται η διαδικασία του τατουάζ (2:55-4:14).


onmed.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήρε ένα πιστολάκι και ξεκίνησε να ζεσταίνει τα παπούτσια της. Μόλις δείτε το λόγο, θα το κάνετε και εσείς!

Ένα άρθρο αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που δε μπορούν με τίποτα να αντισταθούν σε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια και ας γεμίζουν...

Γονείς, προσοχή! Η αυτοκτονία του 15χρονου στο Kερατσίνι προάγγελος νέας αρρωστημένης διαδικτυακής πρόκλησης;

Γονείς, προσοχή! Η αυτοκτονία του 15χρονου στο Kερατσίνι προάγγελος νέας αρρωστημένης διαδικτυακής πρόκλησης; Έντονη ανησυχία προκαλεί η αυτοκτονία του 15 χρονου αγοριού στο Κερατσίνι καθώς...

Εξομολογήσεις αστροναυτών για το τι είδαν και έζησαν εκεί έξω στο διάστημα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής Μας κρύβουν κάτι για το διάστημα; Υπάρχει κάτι στο Φεγγάρι που δεν πρέπει να γνωρίζουμε; Ακόμα και το αν πήγαν ή όχι...
close