Δείτε πώς γίνεται ένα τατουάζ σε αργή κίνηση (βίντεο)

Ένα τατουάζ «στολίζει» το σώμα, εκφράζει κάτι που νιώθουμε ή αποτυπώνει ένα σύμβολο που μας αντιπροσωπεύει. Για τον καθένα σημαίνει κάτι διαφορετικό, σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί μια δημοφιλέστατη πρακτική τόσο στους νέους όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω παρουσιάζεται η διαδικασία της δερματοστιξίας –όπως είναι η επίσημη ονομασία της– όπως αυτή αποτυπώθηκε με ειδικό φακό. Ο ειδικός φακός καταγράφει τις εικόνες στα 15 και 32 καρέ το δευτερόλεπτο.

Το μυστικό για τη μονιμότητα του τατουάζ βρίσκεται στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος, τη λεγόμενη δερμίδα, η οποία περιλαμβάνει επίσης νεύρα και αιμοφόρα αγγεία. Όταν η βελόνα διαπερνά την εξωτερική στιβάδα του δέρματος, την επιδερμίδα, και φτάνει στη δερμίδα, το σώμα εκκινεί μια φλεγμονώδη αντίδραση.

Η αντίδραση αυτή μεταφράζεται στο σχηματισμό μιας πληγής κι έτσι το ανοσοποιητικό αποστέλλει κύτταρα (μακροφάγα) που προσπαθούν να απομακρύνουν τη μπογιά, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την αιτία της φλεγμονή. Δερματικά κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες συγκρατούν το υπόλοιπο μελάνι, το οποίο «αποθηκεύεται» δια παντός στη δερμίδα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε από τι αποτελείται το πιστόλι με το οποίο γίνεται το τατουάζ (0:50-1:10), πώς είναι οι βελόνες (1:15-1:40), πώς λειτουργεί το πιστόλι του τατουάζ (1:45-2:35) και πώς γίνεται η διαδικασία του τατουάζ (2:55-4:14).


onmed.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H συνταγή με το γιαπωνέζικο cheesecake 3 υλικών που σαρώνει στο διαδίκτυο!

Αυτό το cheesecake έχει ξετρελάνει όλη την υφήλιο. Από τη στιγμή που δημοσίευσε στο You Tube η Ochikeron, τα likes και τα σχόλια πέφτουν...

Τα λάθη που κάνουμε κάθε φορά που καθαρίζουμε το μπάνιο μας

Το καθάρισμα του μπάνιου είναι μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που έχετε ν’ αντιμετωπίσετε όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού. Και αυτό γιατί,...

5 Προειδοποιητικά Σημάδια για τον Καρκίνο του Μαστού που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε!

Με τον καρκίνο του μαστού να απειλεί πολλές γυναίκες, ειδικά μετά τα 50, είναι σημαντικό να κάνετε συχνά εξετάσεις και να κάνετε μαστογραφία κάθε...
close