Δείτε τι θα Συμβεί στα Δόντια σας, αν τα Βουρτσίζετε πολύ Γρήγορα!

Συνιστάται να βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, για να μην τα… χάσουμε από νωρίς κι επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα για να απομακρύνουμε τα υπολείμματα τροφών που κολλάνε ανάμεσα τους.

Ωστόσο, το βούρτσισμα των δοντιών με διαφορετικούς τρόπους προφανώς θα οδηγήσει σε διαφορετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το σκληρό και γρήγορο βούρτσισμα μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση των δοντιών σας;

1

Το σκληρό βούρτσισμα, σαν να θέλετε να καταστρέψετε την οδοντόβουρτσά σας, μπορεί να είναι επιβλαβές τόσο για τα δόντια όσο και για τα ούλα σας.

2

Προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση που ασκείτε στα δόντια σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα με κυρτή γωνία.

3

Απλά μην βουρτσίζετε τα δόντια σας σαν να πλένατε το αυτοκίνητό σας. Ένας άνδρας ονόματι Chris Valenti, το έκανε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και αναγκάστηκε να κάνει 8 μοσχεύματα ούλων και να πληρώσει 1.700 δολάρια για χειρουργική επέμβαση στο στόμα.

Όταν τα βουρτσίζετε πάρα πολύ, μπορεί να βλάψετε τα δόντια και τα ούλα σας, με αποτέλεσμα ευαίσθητα δόντια και ούλα που υποχωρούν.

4

Περίπου το 10 έως 20% των ανθρώπων βουρτσίζουν τα δόντια τους πάρα πολ και χρησιμοποιούν οδοντόβουρτσες με σκληρές ή ενδιάμεσης σκληρότητας τρίχες.

Αν βουρτσίζετε τα δόντια σας πολύ γρήγορα, τουλάχιστον προτιμήστε μία οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες.

5

Μην ξεγελιέστε από τις διαφημίσεις. Οι οδοντόβουρτσες με σκληρές ή ενδιάμεσης σκληρότητας τρίχες μπορούν να βλάψουν τα ούλα σας και να προκαλέσουν φθορά στη ρίζα των δοντιών σας.

Μην βουρτσίζετε επιθετικά. Αντ” αυτού, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο καλό βούρτσισμα.

6

Ευτυχώς όμως, το σωστό βούρτσισμα είναι εύκολο αν είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε τους κανόνες.

Κατ” αρχάς, θα πρέπει να αγοράσετε μία μαλακή οδοντόβουρτσα. Επιπλέον, να την κρατάτε σε γωνία 45 μοιρών προς τη γραμμή των ούλων σας.

Τέλος, μην γλιστράτε την οδοντόβουρτσά σας πέρα δώθε πάνω στα δόντια σας.

8

Ο σωστός τρόπος είναι να εφαρμόζετε μικρές κινήσεις. Επίσης, χρησιμοποιήστε κινήσεις τριψίματος και να ασκείτε μόνο ελαφρά πίεση όταν βουρτσίζετε τα ούλα σας.

11

Credits: Witty Feed

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ιδανικό κόλπο για να μην θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου! (βίντεο)

Αν κουραστήκατε, τώρα το χειμώνα, να καθαρίζετε με ότι μέσο έχετε εύκαιρο-ένα πανί, ακόμα και το… μανίκι της μπλούζας σας, τα θολωμένα τζάμια του...

Ρόφημα για πάνω από 50 ασθένειες: Σκοτώνει παράσιτα και καθαρίζει από τοξίνες

Ένα φάρμακο για περισσότερες από 50 ασθένειες: Το τσάι που σκοτώνει τα παράσιτα και καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες Αυτά τα συστατικά, έχουν επιστημονικώς...

Πέντε χρήσεις του αλουμινόχαρτου που σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζατε μέχρι σήμερα!

Όπως έχουμε παρουσιάσει και σε παλαιότερα άρθρα μας, το αλουμινόχαρτο είναι από τα πιο ευέλικτα υλικά που έχουμε στο σπίτι μας, με απίστευτες χρήσεις...
close