Δείτε τι θα Συμβεί στα Δόντια σας, αν τα Βουρτσίζετε πολύ Γρήγορα!

Συνιστάται να βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, για να μην τα… χάσουμε από νωρίς κι επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα για να απομακρύνουμε τα υπολείμματα τροφών που κολλάνε ανάμεσα τους.

Ωστόσο, το βούρτσισμα των δοντιών με διαφορετικούς τρόπους προφανώς θα οδηγήσει σε διαφορετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το σκληρό και γρήγορο βούρτσισμα μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση των δοντιών σας;

1

Το σκληρό βούρτσισμα, σαν να θέλετε να καταστρέψετε την οδοντόβουρτσά σας, μπορεί να είναι επιβλαβές τόσο για τα δόντια όσο και για τα ούλα σας.

2

Προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση που ασκείτε στα δόντια σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα με κυρτή γωνία.

3

Απλά μην βουρτσίζετε τα δόντια σας σαν να πλένατε το αυτοκίνητό σας. Ένας άνδρας ονόματι Chris Valenti, το έκανε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και αναγκάστηκε να κάνει 8 μοσχεύματα ούλων και να πληρώσει 1.700 δολάρια για χειρουργική επέμβαση στο στόμα.

Όταν τα βουρτσίζετε πάρα πολύ, μπορεί να βλάψετε τα δόντια και τα ούλα σας, με αποτέλεσμα ευαίσθητα δόντια και ούλα που υποχωρούν.

4

Περίπου το 10 έως 20% των ανθρώπων βουρτσίζουν τα δόντια τους πάρα πολ και χρησιμοποιούν οδοντόβουρτσες με σκληρές ή ενδιάμεσης σκληρότητας τρίχες.

Αν βουρτσίζετε τα δόντια σας πολύ γρήγορα, τουλάχιστον προτιμήστε μία οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες.

5

Μην ξεγελιέστε από τις διαφημίσεις. Οι οδοντόβουρτσες με σκληρές ή ενδιάμεσης σκληρότητας τρίχες μπορούν να βλάψουν τα ούλα σας και να προκαλέσουν φθορά στη ρίζα των δοντιών σας.

Μην βουρτσίζετε επιθετικά. Αντ” αυτού, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο καλό βούρτσισμα.

6

Ευτυχώς όμως, το σωστό βούρτσισμα είναι εύκολο αν είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε τους κανόνες.

Κατ” αρχάς, θα πρέπει να αγοράσετε μία μαλακή οδοντόβουρτσα. Επιπλέον, να την κρατάτε σε γωνία 45 μοιρών προς τη γραμμή των ούλων σας.

Τέλος, μην γλιστράτε την οδοντόβουρτσά σας πέρα δώθε πάνω στα δόντια σας.

8

Ο σωστός τρόπος είναι να εφαρμόζετε μικρές κινήσεις. Επίσης, χρησιμοποιήστε κινήσεις τριψίματος και να ασκείτε μόνο ελαφρά πίεση όταν βουρτσίζετε τα ούλα σας.

11

Credits: Witty Feed

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

14 παιδιά από όλο τον κόσμο μας δείχνουν τα δωμάτιά τους. Θα δακρύσετε…

Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες. Απεχθής φτώχεια, έλλειψη βασικής τροφής και υγιεινής, την ίδια στιγμή που κάποια άλλα γεννιούνται...

Μοναδικό! Βυθίζει μία κούπα σε ένα μπωλ με νερό και βερνίκι νυχιών! Δείτε τι γίνεται!!

Δείτε στο παρακάτω video τι γίνεται όταν βάλει μία κούπα σε ένα μπωλ με νερό και βερνίκι νυχιών! Απλά Μοναδικό!!! Δείτε το video: Πηγή

Οι συνέπειες από την δουλειά σε κυλιόμενες βάρδιες!

Πριν από λίγες εβδομάδες, μία νέα μελέτη έδειξε πως οι γυναίκες που άλλοτε δουλεύουν μέρα και άλλοτε νύχτα, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν τύπου...
close