in

Μοναδικό φαινόμενο: Τετραπλό ουράνιο τόξο στον ουρανό της Νέας Υόρκης

Ένα τετραπλό ουράνιο τόξο, σπάνιο μεν πλην όμως υπαρκτό φαινόμενο, είχε την τύχη να φωτογραφίσει με το κινητό της μία Αμερικανίδα ενόσω περίμενε το τρένο για να πάει στη δουλειά της, στο Μανχάταν.

Αρχικά, η Αμάντα Κέρτις, διευθύνουσα σύμβουλος σε εταιρεία μόδας, νόμιζε ότι ήταν ένα κλασικό ουράνιο τόξο στον πρωινό ουρανό, έπειτα από μία βροχερή νύχτα.

Κοιτάζοντας λίγο πιο προσεκτικά όμως, μπόρεσε να διακρίνει τέσσερα και όχι μόνο ένα ουράνιο τόξο. «Ήταν μία μικρή στιγμή δέους», δήλωσε αργότερα στο CNN.

Η Κέρτις ανέβασε αμέσως την καταπληκτική φωτογραφία στο Twitter. Έπειτα από μερικές εκατοντάδες retweets, αρκετοί επιστήμονες μπήκαν στον διάλογο για να εξηγήσουν το φαινόμενο.

Αν και πράγματι είναι ορατά τέσσερα ουράνια τόξα, εξηγούν επιβεβαιώνοντας ότι η Κέρτις δεν «πείραξε» τη φωτογραφία, στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Για την ακρίβεια, αυτό που είδε η Κέρτις ήταν ένα διπλό ουράνιο τόξο, το οποίο έκανε αντανάκλαση σε ένα υδάτινο σώμα, εν προκειμένω στον Ατλαντικό Ωκεανό, στο Λονγκ Αϊλαντ.

Πηγή

Έβαλε μια ζάντα μέσα σε νερό που είχε χρώμα και δείτε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Της έλεγαν να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια! Δείτε τι έκανε αντ’ αυτού!