Μοναδικό φαινόμενο: Τετραπλό ουράνιο τόξο στον ουρανό της Νέας Υόρκης

Ένα τετραπλό ουράνιο τόξο, σπάνιο μεν πλην όμως υπαρκτό φαινόμενο, είχε την τύχη να φωτογραφίσει με το κινητό της μία Αμερικανίδα ενόσω περίμενε το τρένο για να πάει στη δουλειά της, στο Μανχάταν.

Αρχικά, η Αμάντα Κέρτις, διευθύνουσα σύμβουλος σε εταιρεία μόδας, νόμιζε ότι ήταν ένα κλασικό ουράνιο τόξο στον πρωινό ουρανό, έπειτα από μία βροχερή νύχτα.

Κοιτάζοντας λίγο πιο προσεκτικά όμως, μπόρεσε να διακρίνει τέσσερα και όχι μόνο ένα ουράνιο τόξο. «Ήταν μία μικρή στιγμή δέους», δήλωσε αργότερα στο CNN.

Η Κέρτις ανέβασε αμέσως την καταπληκτική φωτογραφία στο Twitter. Έπειτα από μερικές εκατοντάδες retweets, αρκετοί επιστήμονες μπήκαν στον διάλογο για να εξηγήσουν το φαινόμενο.

Αν και πράγματι είναι ορατά τέσσερα ουράνια τόξα, εξηγούν επιβεβαιώνοντας ότι η Κέρτις δεν «πείραξε» τη φωτογραφία, στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Για την ακρίβεια, αυτό που είδε η Κέρτις ήταν ένα διπλό ουράνιο τόξο, το οποίο έκανε αντανάκλαση σε ένα υδάτινο σώμα, εν προκειμένω στον Ατλαντικό Ωκεανό, στο Λονγκ Αϊλαντ.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σουβλάκι ή χωριάτικη σαλάτα; Δεν πιστεύετε πόσες θερμίδες έχει το καθένα…

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα και μόνο είδος φαγητού για να το αναδείξουμε ως το “εθνικό” μας “fast food”, τότε το σουβλάκι θα έβγαινε...

Προσοχή! Δείτε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση εγκαύματος

Είναι καίριας σημασίας να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και με ποια σειρά, σε περίπτωση που εσείς, ή κάποιο δικό σας πρόσωπο πάθει έγκαυμα. Ένα...

Μάκρυνε τα μαλλιά σου με αυτά τα δύο υλικά και άφησέ τους όλους με το στόμα ανοιχτο

Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε πυκνά και όμορφα μαλλιά, ή αν θέλετε να μεγαλώνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα μετά από ένα κούρεμα, υπάρχουν τρόποι...
close