Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ και μπισκότα ακόμη και για αρχάριους.

Υλικά

Για το ζελέ

2 φακελάκια ζελέ ότι μας αρέσει
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 ποτήρια κρύο νερό

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα
2 φακελάκια κρέμα Γιώτης βανίλια
12 κ. σ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανιλίνη άρωμα

Για τη Βάση

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση
Διαλύουμε το ζελέ στο ζεστό νερό ανακατεύοντας το καλά. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά. Φτιάχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι η κρέμα να πήξει και να μην σβολιάσει. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε τη κρέμα όπως είναι καυτή. Έπειτα από 30′ το βάζουμε για 60′ στο ψυγείο μέχρι η κρέμα να κρυώσει καλά. Το βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω το ζελέ σιγά σιγά για να μην περάσει από κάτω και το αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ.

mytaste.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα παλεύονται. Ακόμη κι ο καρκίνος. Και ας μην το πιστεύεις…

Tην παρατηρώ καθώς κάθεται δίπλα μου στην ξαπλώστρα. Δυο βαθιές τομές ψηλά στο στήθος, επουλωμένες αλλά μεγάλες, σε σημείο που και να θέλει το μάτι...

Ένα σφουγγάρι κουζίνας είναι 200.000 φορές πιο βρώμικο από ένα κάθισμα τουαλέτας.. Δείτε πώς να το αποστειρώσετε!!

Απολυμάνετε το σφουγγάρι της κουζίνας και διασφαλίστε ότι τα μικρόβια δεν θα φτάσουν στα πιάτα, τα ποτήρια ή τον εαυτό σας! Με το σφουγγάρι...

Ποια σημάδια στα νύχια πρέπει να σας ανησυχήσουν… (Λίστα)

Πολλές φορές τα σημάδια που κάνουν την εμφάνισή τους στα νύχια μας, αντικατοπτρίζουν πιθανά προβλήματα υγείας, την ύπαρξη των οποίων μπορεί και να αγνοούμε. Σε...
close