Εγκρίθηκε Για Δοκιμές Εμβόλιο Που Χρηματοδοτεί Ο Bill Gates

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Bill Gates επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του στον Trevor Noah ότι το ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει την τεχνογνωσία και την πολυτέλεια να χάσει μερικά δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να χτίσει άμεσα 7 εργοστάσια για την έρευνα, ανάπτυξη και μαζική παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την Ανθρωπότητα.

Η είδηση αυτή επικροτήθηκε από κάποιους, λοιδορήθηκε από κάποιους άλλους και έγινε η αιτία να αναζωπυρωθούν πολλές θεωρίες συνωμοσίας για τον Bill Gates (και όχι μόνο), αλλά προφανώς τίποτε απ’ όλα αυτά δεν πρόκειται ποτέ να αποτελέσει εμπόδιο εάν έχει ληφθεί η απόφαση να προχωρήσει ένα project. Μάλιστα, ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ενός νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Bill & Melinda Gates Foundation.

Συγκεκριμένα, η FDA (Food and Drug Administration) στις ΗΠΑ αποδέχτηκε την αίτηση που κατέθεσε η Inovio Pharmaceuticals για να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές του εμβολίου INO-4800. Ήδη έχουν βρεθεί 40 υγιείς εθελοντές στη Φιλαδέλφεια και το Κάνσας, οι οποίοι θα λάβουν το εμβόλιο το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο εμβόλιο έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα. Η εκτίμηση τους είναι ότι μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα με την έγχυση στο ανθρώπινο σώμα μιας γενετικά τροποποιημένης δομής DNA, η οποία αυξάνει σημαντικά την παραγωγή αντισωμάτων για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού. Το νέο εμβόλιο της Inovio βασίζεται εν μέρει σε αυτό που είχε αναπτύξει η εταιρεία για την αντιμετώπιση του MERS.

Η Inovio έχει προχωρήσει στην παραγωγή χιλιάδων δόσεων του INO-4800 μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι οποίες θα χρησιμοποιούν στις πρώτες δύο φάσεις κλινικών δοκιμών. Εάν όλα πάνε καλά, η εταιρεία δηλώνει πως έχει τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής 1 εκατομμυρίου δόσεων έως το τέλους του 2020, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για περαιτέρω δοκιμές ή/και για χρήση σε έκτακτη ανάγκη, έως ότου λάβει οριστική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές. Μη ξεχνάμε ότι απαιτούνται τουλάχιστον 12 – 18 μήνες για να εγκριθεί οριστικά ένα εμβόλιο ώστε να χορηγηθεί στον γενικό πληθυσμό.

Υπενθυμίζουμε ότι το εμβόλιο της Moderna Inc. είναι το πρώτο που προχώρησε σε φάση κλινικών δοκιμών από τα μέσα του περασμένου μήνα.

Πηγή: TechGear

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πιο ωφέλιμο φυτό που έχετε στο σπίτι σας και δεν το ξέρετε – Δείτε τις θεραπευτικές του ιδιότητες

Μεγάλος είναι ο αριθμός των ερευνών που επιβεβαιώνουν τα οφέλη της αλόης, ενός φυτού που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για θεραπευτικούς σκοπούς. Υπάρχουν περισσότερα από...

Πώς να καταπολεμήσετε τη φλεγμονή και το αυτοάνοσο νόσημά σας σε 30 μέρες!

Ονομάζω τον εαυτό μου «γιατρό της τελευταίας ευκαιρίας» αφού πολλοί από τους ασθενείς μου είναι σχεδόν απελπισμένοι όταν έρχονται στο γραφείο μου. Η Merris,...

Γιατί αρρωσταίνουμε; Τι έλεγε ο Ιπποκράτης για κάθε νόσο.

Ο Ιπποκράτης έλεγε οτι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Και πριν αποφασίσουμε ποια θεραπεία θα ακολουθήσουμε για...
close