in

Εκπληκτικό! Αυτός είναι ο Graham, o άνθρωπος που μπορεί να επιβιώσει από κάθε τροχαίο δυστύχημα! (photos)

Αυτός είναι ο Graham. Και αποτελεί την απάντηση στην εξέλιξη για το πώς θα μπορούσαμε ή θα έπρεπε να ήμασταν αν θα θέλαμε να επιβιώνουμε από τα αυτοκινητικά ατυχήματα.

O Graham δεν έχει λαιμό, επομένως δεν μπορεί και να τον σπάσει, έχει ένα επίπεδο, χοντρό πρόσωπο που προστατεύει τα αυτιά και τη μύτη του, καθώς και πιο χοντρό και ανθεκτικό δέρμα.

Τα γόνατά του επίσης λυγίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο Graham είναι ο «μόνος άνθρωπος που μπορεί να επιβιώσει στους δρόμους μας» και αποτελεί ένα διαδραστικό άγαλμα που δημιουργήθηκε από ένα χειρουργό τραυμάτων, έναν ερευνητή αυτοκινητικών ατυχημάτων και τη γνωστή καλλιτέχνη Patricia Piccinini. To όλο πρότζεκτ είναι μία πρωτοβουλία της TAC (Transport Accident Commision), ως μέρος της καμπάνιας Towards Zero που αφορά την οδική ασφάλεια.

Ο Graham είναι φτιαγμένος από σιλικόνη, υαλοβάμβακα, ρητίνη και ανθρώπινες τρίχες . Ο Graham όμως δεν θα κάθεται απλώς ακίνητος, αφού ο σκοπός του είναι η διαδραστικότητα. Καθώς είναι μοναδικός στην Αυστραλία, θα διδάξει στους ανθρώπους το πόσο ευάλωτοι είναι μέσω του Google Tango, μίας πρωτοποριακής τεχνολογίας που θα επιτρέψει στον κόσμο να «κοιτάξει κάτω από το δέρμα του» για τα κατανοήσουν για ποιο λόγο είναι κατασκευασμένος έτσι.

Το περίεργο αυτό υβρίδιο θα εκτίθεται στη κρατική βιβλιοθήκη της Βικτώρια έως τις 8 Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Αυστραλία. Μπορεί, όπως λένε, ο Graham να μοιάζει άσχημος και εξωγήινος, αλλά αυτό που θέλει να μας διδάξει είναι εξαιρετικά σημαντικό.

1 2 3

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΘΡΙΛΕΡ με δύο τουρκικά φουσκωτά στη Σύμη

Ο Κώστας Βουτσάς και η Αλίκη Κατσαβού έγιναν γονείς – Δείτε το νεογέννητο