in

Εξαφανίστε το Κότσι από τα πόδια σας, με αυτούς τους 5 απλούς τρόπους!

Τα κότσια είναι μια κοινή παραμόρφωση των ποδιών, από την οποία υποφέρουν πολλοί άνθρωποι. Ένα κότσι συχνά περιγράφεται ως ένας σχηματισμός στη πλευρά του μεγάλου δαχτύλου, αλλά στην πραγματικότητα αυτός ο σχηματισμός μπορεί να αλλάξει τη δομή των οστών του ποδιού.
Το μεγάλο δάχτυλο τείνει προς το δεύτερο, παρεκτρέποντας τα δάχτυλα από τον ευθυγραμμισμό. Τα κότσια είναι μια σταδιακή διαταραχή, που μπορεί να αλλάξει τη γωνία των οστών του ποδιού με τη πάροδο του χρόνου, δημιουργώντας αργά τον ορατό σχηματισμό.

Τι προκαλεί τα κότσια;

Τα κότσια συχνά προκαλούνται από μια κληρονομική δομή του ποδιού. Συγκεκριμένα είδη ποδιών είναι επιρρεπή σε τέτοιου είδους ανάπτυξη οστών. Τα συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν πόνο, φλεγμονή και ερυθρότητα, αίσθημα καύσου και πιθανό μούδιασμα. Τα συμπτώματα εμφανίζονται περισσότερο όταν το άτομο φοράει παπούτσια που πιέζουν τα δάχτυλα. Τα κότσια δεν εξαφανίζονται από μόνα τους. Στην πραγματικότητα, μπορούν να χειροτερέψουν με την πάροδο του χρόνου.

Αν υποφέρετε από κότσι, υπάρχουν τρόποι να μειώσετε το πόνο, συμπεριλαμβανομένων:

Αλλαγή στα υποδήματα – διαλέξτε παπούτσια που έχουν χώρο για τα δάχτυλα.
Επένδυση στα υποδήματα – τοποθετώντας βάτα πάνω στα κότσια, μπορεί να μειώσει τον πόνο
Δραστηριότητα – αποφύγετε να στέκεστε για μεγάλες χρονικές περιόδους, καθώς προκαλεί πόνο.

Μπορεί να χρειαστεί ιατρική αγωγή και εγχείρηση, αλλά υπάρχουν φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν με το πόνο και να μειώσουν το μέγεθος του κοτσιού.

1. Ελαιόλαδο

Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και κάντε μασάζ το κότσι, τα δάχτυλα και το πόδι για περίπου 15 λεπτά, 2 φορές την ημέρα. Το μασάζ θα βοηθήσει στη κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη ροή του αίματος στα πόδια και τα δάχτυλα, και παράλληλα βοηθάει το αρθρικό υγρό να κινείται γύρω από τα οστά. Η κίνηση αυτού του υγρού λιπαίνει και θρέφει τις αρθρώσεις, και απομακρύνει το περιττό ασβέστιο από το κότσι, βοηθώντας στην επούλωση.

2. Κόκκινη καυτερή πιπέρια

Η κόκκινη καυτερή πιπεριά περιέχει καψαϊνη, μια ουσία που βοηθάει στη μείωση του πόνου και τη δυσφορία. Κόψτε 1 κόκκινη πιπεριά στη μέση και τρίψτε το χυμό της πάνω στο κότσι. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνη και τυλίξτε το κότσι με ένα επίδεσμο. Κάντε αυτή τη μέθοδο 2 φορές ημερησίως και πλύντε καλά τα χέρια σας μετά από κάθε εφαρμογή.

3. Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μειώνουν το οίδημα και τη μείωση του πόνου. Βάλτε μισό φλιτζάνι σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά να ζεσταθεί. Βουτήξτε ένα πανί στο λάδι και τυλίξτε το γύρω από το κότσι. Καλύψτε το με μια πετσέτα για να παραμείνει η ζέστη. Η ζέστη θα διεγείρει τη κυκλοφορία του αίματος στη περιοχή, μειώνοντας το πόνο. Επαναλάβετε μέχρι 3 φορές ημερησίως μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

4. Άλατα epsom (θειικό μαγνήσιο)

Τα άλατα epsom περιέχουν θειικό μαγνήσιο, που μπορεί να βοηθήσει τη μείωση της φλεγμονής και τη μείωση του πόνου. Διαλύστε μισό φλιτζάνι άλατα epsom σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μουλιάστε τα πόδια σας για 20 λεπτά. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο 2 φορές ημερησίως. Τα άλατα θα αρχίσουν να μειώνουν τη συγκέντρωση του ασβεστίου στις αρθρώσεις και θα ελαττώσουν το μέγεθος του κοτσιού.

5. Παγοκύστη

Τοποθετήστε μερικά παγάκια μέσα σε μια σακούλα και τοποθετήστε κατευθείαν πάνω στο κότσι για 10 λεπτά. Επαναλάβετε αυτή τη μέθοδο μερικές φορές την ημέρα για να ανακουφίσετε το πόνο και να μειώσετε το πρήξιμο.

Μπόνους! Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε πως να κάνετε μασάζ στο πόδι σας για να μειώσετε το κότσι.

Credit: davidwolfe.com

Δώστε μεγάλη προσοχή: Πως θα σώσετε ένα ζώο που έφαγε φόλα!

Βάζει μια σκελίδα Σκόρδου στο Στόμα της και την Κρατάει για λίγα Λεπτά. Ο Λόγος; Θαυματουργός!