Επιστήμονες εντόπισαν μία Φυλή με DNA που ΔΕΝ υπάρχει αλλού στη Γη. ΑΥΤΟ που τους Προβληματίζει όμως είναι…

Καθώς οι επιστήμονες, οι ερευνητές και οι σπουδαστές προσπαθούν να εντοπίσουν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους στους αιώνες, έχουν υπάρξει δύο άλλα ανθρωποειδή με τα οποία φαίνεται να έχουμε στενή συγγένεια: οι Νεάντερταλ και οι Ντενίσοβαν. 

Τώρα, στοιχεία έχουν βγει στην επιφάνεια που δείχνουν πως οι κάτοικοι της Μελανησίας έχουν DNA που δείχνει πως ίσως υπήρξε και ένα τρίτο είδος που δεν έχουμε ανακαλύψει μέχρι τώρα. Οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτό το μυστηριώδες DNA προήλθε από τον νότιο Ειρηνικό, νοτιοανατολικά της Αυστραλίας.

Ένας επιστήμονας με το όνομα Bohlender έχει μελετήσει το DNA και την ιστορική του εξέλιξη στα χρόνια και μας είπε πως ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε όλα τα κομμάτια της ανθρώπινης ιστορίας.

Ενώ συμφωνεί πως οι άνθρωποι σχετίζονται στενά με τους Νεάντερταλ και τους Ντενίσοβαν, πιστεύει επίσης πως υπάρχει και κάποιο τρίτο είδος που αντιπροσωπεύει ένα μικρό κομμάτι του σημερινού ανθρώπινου πληθυσμού.

Μία έρευνα που έγινε νωρίτερα φέτος βρήκε πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο DNA Νεάντερταλ και συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως κατάθλιψη, καρδιαγγειακές ασθένειες και άλλες. Βρήκε επίσης πως ο HPV πιθανότατα είχε μεταδοθεί ανάμεσα στους Νεάντερταλ και τους Ντενίσοβαν.

Λόγω αυτών των ευρημάτων, ο Bohlender πιστεύει πως η πραγματική ιστορία των Νεάντερταλ είναι μάλλον λίγο διαφορετική από ότι πιστεύουμε μέχρι σήμερα. Πιστεύει πως έγιναν κάποια σημαντικά πράγματα στο είδος των Νεάντερταλ που δεν γνωρίζουμε και έτσι μας λείπει ένα μεγάλο κομμάτι του παζλ.

Η θεωρία του είναι πως αυτό το τρίτο είδος είναι ο συνδετικός κρίκος που λείπει ο οποίος θα μπορέσει να εξηγήσει γιατί αυτή η συγκεκριμένη φυλή ανθρώπων της Μελανησίας έχει DNA που δεν έχουμε δει πουθενά αλλού στον κόσμο. Φυσικά, προς το παρόν είναι απλά μια θεωρία, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως υπήρξε ένα τρίτο είδος που έμοιαζε με τον άνθρωπο.

Οπότε μέχρι να γίνει κάποια τεράστια ανακάλυψη, το άγνωστο αυτό ανθρώπινο DNA θα παραμένει ένα μυστήριο. 

Credit: expandedconsciousness.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήρε ένα πιστολάκι και ξεκίνησε να ζεσταίνει τα παπούτσια της. Μόλις δείτε το λόγο, θα το κάνετε και εσείς!

Ένα άρθρο αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που δε μπορούν με τίποτα να αντισταθούν σε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια και ας γεμίζουν...

Γονείς, προσοχή! Η αυτοκτονία του 15χρονου στο Kερατσίνι προάγγελος νέας αρρωστημένης διαδικτυακής πρόκλησης;

Γονείς, προσοχή! Η αυτοκτονία του 15χρονου στο Kερατσίνι προάγγελος νέας αρρωστημένης διαδικτυακής πρόκλησης; Έντονη ανησυχία προκαλεί η αυτοκτονία του 15 χρονου αγοριού στο Κερατσίνι καθώς...

Εξομολογήσεις αστροναυτών για το τι είδαν και έζησαν εκεί έξω στο διάστημα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής Μας κρύβουν κάτι για το διάστημα; Υπάρχει κάτι στο Φεγγάρι που δεν πρέπει να γνωρίζουμε; Ακόμα και το αν πήγαν ή όχι...
close