Εσείς στρώνετε Πανωσέντονο στο Κρεβάτι σας; Δείτε γιατί ΠΡΕΠΕΙ να το πετάξετε ΑΜΕΣΩΣ στα Σκουπίδια!

Πιθανόν να έχετε υιοθετήσει τον τρόπο που τοποθετούσατε τα σεντόνια στο πατρικό σας σπίτι. Κατωσέντονο πάνω από το στρώμα, πανωσέντονο – πιθανόν μαζεμένο στα πόδια του κρεβατιού ή και στις γωνίες – και από πάνω κουβέρτα ή πάπλωμα. Γιατί να το αλλάξετε; Έτσι στρώνονταν τα σεντόνια.

Έτσι πιστεύουμε όλοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πανωσέντονα δεν τα επιβάλλει κάποιος νόμος και στην ουσία είναι αχρείαστα για την απόλαυση του ύπνου. Είναι ένα ανόητο εμπόδιο που επιβάλλουν τα λευκά είδη. Το πανωσέντονο που είναι χωμένο στα πόδια του κρεβατιού είναι παγίδα. Είναι φυλακή για τα πόδια και δεν είναι δυνατόν να είναι υγιεινό.

Ποιος θα ήθελε να νιώθει λες και ξαπλώνει μέσα σε ένα ψωμάκι; Όσο για το πανωσέντονο που δεν είναι χωμένο στα πόδια του κρεβατιού δείχνει άσχημο και τσαλακωμένο. Η λύση είναι ξεκάθαρη: πρέπει να φύγει. Αλλά δεν πειράζει, γιατί είναι καλύτερα έτσι!

Τώρα πιθανόν να σκέφτεστε: “Δηλαδή, απλά να ξαπλώνω και να σκεπάζομαι με την κουβέρτα, η οποία θα λερώνει αλλά δεν την πλένω ποτέ;”. Όχι. Υπάρχει ένα τέλειο σύστημα και μας έρχεται από την Νορβηγία, όπου καταλαβαίνουν πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα: στρώνεις το κατωσέντονο, βάζεις μια θήκη στο πάπλωμα σου και μετά σκεπάζεσαι με αυτό.

Προτείνουμε ένα ελαφρύ ύφασμα από φυσικές ίνες για την παπλωματοθήκη. Μπορείτε να την αλλάζετε μαζί με τα σεντόνια σας (ή και λιγότερο συχνά) και δεν χρειάζεστε καθόλου πανωσέντονο! Είναι τέλειο, γιατί χωρίς το πανωσέντονο τα πόδια σας μπορούν να απλώνονται ελεύθερα.

Δεν θα ιδρώνουν ούτε θα τα αισθάνεστε παγιδευμένα και το πανωσέντονο δεν θα καταλήγει κουβάρι το πρωί μετά από μια μάχη με τα πόδια σας. Επίσης, θα είναι πολύ πιο εύκολο το στρώσιμο του κρεβατιού. Αντί να ισιώνετε σεντόνια, απλά θα τραβάτε το πάπλωμα και θα είστε έτοιμοι!

Ακόμα και το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πανωσέντονο! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παπλωματοθήκη σας άδεια ή μια ελαφριά κουβέρτα. Λογικά θα σκέφτεστε ότι όλο αυτό δεν ισχύει γιατί τα σεντόνια είναι φτιαγμένα να πωλούνται σε σετ, αλλά πρέπει να το δοκιμάσετε.

Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά σίγουρα μέσα σας θέλετε να απελευθερωθείτε από την αυταρχική φύση του πανωσέντονου.

Credit: buzzfeed.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νιώθετε Πιάσιμο στον Αυχένα; Κάντε ΑΥΤΟ για 90 δευτερόλεπτα και Θα Βρείτε την Υγειά σας!

Πολλοί από μας υποφέρουμε τακτικά από «πιασμένο» (δυσκαμψία) λαιμό, επειδή είμαστε συνέχεια μπροστά σε υπολογιστές, κινητά, tablet και συχνά κοιμόμαστε σε μία μόνο θέση...

Έχετε φουσκάλες στα πόδια;; Πρέπει να τις ανοίξετε ή ΟΧΙ;; Δείτε την απάντηση ΕΔΩ!

Οι ενοχλητικές φουσκάλες εμφανίζονται στα πόδια λόγω… τριβής και επακόλουθης φθοράς της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος… Στη συνέχεια, συγκεντρώνεται στο σημείο υγρό και σχηματίζεται η φουσκάλα,...

Όλα είναι στην παλάμη σας. Πιέστε αυτά τα σημεία και θα σταματήσετε κάθε είδους πόνο!

Γνωρίζατε ότι συγκεκριμένα σημεία πίεσης στην παλάμη του χεριού σας μπορούν να σας ανακουφίσουν άμεσα από πόνους σε άλλες περιοχές του σώματός σας; Κι...
close