Εσείς στρώνετε Πανωσέντονο στο Κρεβάτι σας; Δείτε γιατί ΠΡΕΠΕΙ να το πετάξετε ΑΜΕΣΩΣ στα Σκουπίδια!

Πιθανόν να έχετε υιοθετήσει τον τρόπο που τοποθετούσατε τα σεντόνια στο πατρικό σας σπίτι. Κατωσέντονο πάνω από το στρώμα, πανωσέντονο – πιθανόν μαζεμένο στα πόδια του κρεβατιού ή και στις γωνίες – και από πάνω κουβέρτα ή πάπλωμα. Γιατί να το αλλάξετε; Έτσι στρώνονταν τα σεντόνια.

Έτσι πιστεύουμε όλοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πανωσέντονα δεν τα επιβάλλει κάποιος νόμος και στην ουσία είναι αχρείαστα για την απόλαυση του ύπνου. Είναι ένα ανόητο εμπόδιο που επιβάλλουν τα λευκά είδη. Το πανωσέντονο που είναι χωμένο στα πόδια του κρεβατιού είναι παγίδα. Είναι φυλακή για τα πόδια και δεν είναι δυνατόν να είναι υγιεινό.

Ποιος θα ήθελε να νιώθει λες και ξαπλώνει μέσα σε ένα ψωμάκι; Όσο για το πανωσέντονο που δεν είναι χωμένο στα πόδια του κρεβατιού δείχνει άσχημο και τσαλακωμένο. Η λύση είναι ξεκάθαρη: πρέπει να φύγει. Αλλά δεν πειράζει, γιατί είναι καλύτερα έτσι!

Τώρα πιθανόν να σκέφτεστε: “Δηλαδή, απλά να ξαπλώνω και να σκεπάζομαι με την κουβέρτα, η οποία θα λερώνει αλλά δεν την πλένω ποτέ;”. Όχι. Υπάρχει ένα τέλειο σύστημα και μας έρχεται από την Νορβηγία, όπου καταλαβαίνουν πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα: στρώνεις το κατωσέντονο, βάζεις μια θήκη στο πάπλωμα σου και μετά σκεπάζεσαι με αυτό.

Προτείνουμε ένα ελαφρύ ύφασμα από φυσικές ίνες για την παπλωματοθήκη. Μπορείτε να την αλλάζετε μαζί με τα σεντόνια σας (ή και λιγότερο συχνά) και δεν χρειάζεστε καθόλου πανωσέντονο! Είναι τέλειο, γιατί χωρίς το πανωσέντονο τα πόδια σας μπορούν να απλώνονται ελεύθερα.

Δεν θα ιδρώνουν ούτε θα τα αισθάνεστε παγιδευμένα και το πανωσέντονο δεν θα καταλήγει κουβάρι το πρωί μετά από μια μάχη με τα πόδια σας. Επίσης, θα είναι πολύ πιο εύκολο το στρώσιμο του κρεβατιού. Αντί να ισιώνετε σεντόνια, απλά θα τραβάτε το πάπλωμα και θα είστε έτοιμοι!

Ακόμα και το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πανωσέντονο! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παπλωματοθήκη σας άδεια ή μια ελαφριά κουβέρτα. Λογικά θα σκέφτεστε ότι όλο αυτό δεν ισχύει γιατί τα σεντόνια είναι φτιαγμένα να πωλούνται σε σετ, αλλά πρέπει να το δοκιμάσετε.

Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά σίγουρα μέσα σας θέλετε να απελευθερωθείτε από την αυταρχική φύση του πανωσέντονου.

Credit: buzzfeed.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκίνησε να Πλένει τα Δόντια του Καθημερινά με αυτό το Σπιτικό Υλικό! Το αποτέλεσμα θα σας Εντυπωσιάσει!

Η στοματική υγεία είναι πολύ σημαντική για κάθε άνθρωπο. Πολλές μολύνσεις του στόματος μπορούν να προκαλέσουν και άλλα προβλήματα στο σώμα. Καρδιακά προβλήματα, εγκεφαλικά και...

Πατάτες σαν λαζάνια από την Εύα Παρακεντάκη

Πατάτες τηγανητές, βραστές, ψητές, τσιπς.... Όπως και να ψηθούν οι πατάτες παραμένουν απόλαυση και είναι τέλειο συνοδευτικό σχεδόν για κάθε φαγητό μας... Εκτός όμως από...

Θρομβοεμβολή στα παιδιά: Ποιος είναι ο βασικός παράγοντας κινδύνου

Η φλεβική θρομβοεμβολή ή θρόμβωση στο πόδι και τους πνεύμονες είναι η τρίτη καρδιαγγειακή αιτία θανάτου παγκοσμίως. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά τα...
close