Ζήτησε από το Φίλο της να Βγάλει έξω τη Γλώσσα του. Μόλις είδε ΑΥΤΟ κάλεσε Αμέσως το Ασθενοφόρο…

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε. Είναι σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες που ακολουθούν προσεκτικά και να θυμάστε αυτή τη λίστα με τις 4 ερωτήσεις, γιατί μπορεί στο τέλος να σώσει τη ζωή σας ή ενός φίλους σας!

3453

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα στο γραφείο: Ο Felix κοιτούσε τα νούμερα με το συνάδελφό του, Martin, όταν παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το αριστερό μάτι του Martin “πέταγε” και όταν ο Felix τον ρώτησε εάν ήταν καλά, ο Martin απάντησε αθόρυβα.

Αλλά μετά ο Martin συνήλθε και επέστρεψε στο γραφείο του. Τρεις ώρες μετά, ήταν στο νοσοκομείο λόγω εγκεφαλικού και πέθανε την ίδια μέρα. Εάν ο Felix είχε εμπιστευθεί το ένστικτό του, τώρα πιθανώς να μην είχαν γίνει έτσι τα πράγματα.

4425

Ο Martin δεν είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Τα εγκεφαλικά πολύ συχνά περνάνε απαρατήρητα και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο καθώς κάθε λεπτό μετράει. Το ιδανικό είναι να παρασχεθεί βοήθεια μέσα σε 3 ώρες από το εγκεφαλικό.

Αυτές οι 4 απλές ερωτήσεις θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε ένα εγκεφαλικό και να ζητήσετε βοήθεια:

1. Ζητήστε του να χαμογελάσει. Εάν το χαμόγελο είναι στραβό, υπάρχουν καλές πιθανότητες να πρόκειται για εγκεφαλικό.

 

5382

2. Ζητήστε του να επαναλάβει μία απλή πρόταση όπως: “Είναι μία πολύ ζεστή μέρα σήμερα.” Η ομιλία είναι ένα πολύ σημαντικό σημάδι.

6348

3. Ζητήστε του να σηκώσει τα χέρια του πάνω από το κεφάλι.

7330

4. Ζητήστε του να βγάλει έξω τη γλώσσα του. Εάν τη βγάζει λοξά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει εγκεφαλικό.

252-810x424

Εάν το άτομο που σας απασχολεί αντιμετωπίζει δυσκολία με κάποιο από τα τέσσερα, καλέστε αμέσως για ασθενοφόρο και περιγράψτε τους όλα τα συμπτώματα.

Πάνω από το 20% των θυμάτων εγκεφαλικών πεθαίνουν μέσα σε 4 εβδομάδες από το εγκεφαλικό, καθιστώντας το μία πολύ σοβαρή αιτία θανάτου. Γι’αυτό είναι τόσο σημαντικό να θυμόμαστε αυτές τις ερωτήσεις.

9273

Κοινοποιήστε στους φίλους σας γιατί η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές…

Credit: hefty.co

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H συνταγή με το γιαπωνέζικο cheesecake 3 υλικών που σαρώνει στο διαδίκτυο!

Αυτό το cheesecake έχει ξετρελάνει όλη την υφήλιο. Από τη στιγμή που δημοσίευσε στο You Tube η Ochikeron, τα likes και τα σχόλια πέφτουν...

Τα λάθη που κάνουμε κάθε φορά που καθαρίζουμε το μπάνιο μας

Το καθάρισμα του μπάνιου είναι μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που έχετε ν’ αντιμετωπίσετε όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού. Και αυτό γιατί,...

5 Προειδοποιητικά Σημάδια για τον Καρκίνο του Μαστού που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε!

Με τον καρκίνο του μαστού να απειλεί πολλές γυναίκες, ειδικά μετά τα 50, είναι σημαντικό να κάνετε συχνά εξετάσεις και να κάνετε μαστογραφία κάθε...
close