Ζήτησε από το Φίλο της να Βγάλει έξω τη Γλώσσα του. Μόλις είδε ΑΥΤΟ κάλεσε Αμέσως το Ασθενοφόρο…

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε. Είναι σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες που ακολουθούν προσεκτικά και να θυμάστε αυτή τη λίστα με τις 4 ερωτήσεις, γιατί μπορεί στο τέλος να σώσει τη ζωή σας ή ενός φίλους σας!

3453

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα στο γραφείο: Ο Felix κοιτούσε τα νούμερα με το συνάδελφό του, Martin, όταν παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το αριστερό μάτι του Martin “πέταγε” και όταν ο Felix τον ρώτησε εάν ήταν καλά, ο Martin απάντησε αθόρυβα.

Αλλά μετά ο Martin συνήλθε και επέστρεψε στο γραφείο του. Τρεις ώρες μετά, ήταν στο νοσοκομείο λόγω εγκεφαλικού και πέθανε την ίδια μέρα. Εάν ο Felix είχε εμπιστευθεί το ένστικτό του, τώρα πιθανώς να μην είχαν γίνει έτσι τα πράγματα.

4425

Ο Martin δεν είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Τα εγκεφαλικά πολύ συχνά περνάνε απαρατήρητα και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο καθώς κάθε λεπτό μετράει. Το ιδανικό είναι να παρασχεθεί βοήθεια μέσα σε 3 ώρες από το εγκεφαλικό.

Αυτές οι 4 απλές ερωτήσεις θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε ένα εγκεφαλικό και να ζητήσετε βοήθεια:

1. Ζητήστε του να χαμογελάσει. Εάν το χαμόγελο είναι στραβό, υπάρχουν καλές πιθανότητες να πρόκειται για εγκεφαλικό.

 

5382

2. Ζητήστε του να επαναλάβει μία απλή πρόταση όπως: “Είναι μία πολύ ζεστή μέρα σήμερα.” Η ομιλία είναι ένα πολύ σημαντικό σημάδι.

6348

3. Ζητήστε του να σηκώσει τα χέρια του πάνω από το κεφάλι.

7330

4. Ζητήστε του να βγάλει έξω τη γλώσσα του. Εάν τη βγάζει λοξά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει εγκεφαλικό.

252-810x424

Εάν το άτομο που σας απασχολεί αντιμετωπίζει δυσκολία με κάποιο από τα τέσσερα, καλέστε αμέσως για ασθενοφόρο και περιγράψτε τους όλα τα συμπτώματα.

Πάνω από το 20% των θυμάτων εγκεφαλικών πεθαίνουν μέσα σε 4 εβδομάδες από το εγκεφαλικό, καθιστώντας το μία πολύ σοβαρή αιτία θανάτου. Γι’αυτό είναι τόσο σημαντικό να θυμόμαστε αυτές τις ερωτήσεις.

9273

Κοινοποιήστε στους φίλους σας γιατί η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές…

Credit: hefty.co

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι η ευτυχία, άπιαστη σου λέω, από την Κική Δημουλά

Ένα εξαιρετικό μικρό κείμενο της Κικής Δημουλά. Το βιβλίο της «Εκτός σχεδίου» περιλαμβάνει σαράντα τρία μικρά διηγήματα με αυτοβιογραφικό, εξομολογητικό περιεχόμενο, που περιλαμβάνουν μνήμες, χρώματα,...

Η πιο εύκολη σπιτική μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης

Τριχόπτωση: Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες που ταλαιπωρεί άντρες και γυναίκες. Πριν πανικοβληθείτε και τρέξετε να προμηθευτείτε ένα σωρό προϊόντα, ξοδεύοντας χρόνο και φυσικά...

9 Σύντομα Μαθήματα Έρωτα

Μάθημα 1ο: Δε συμβιβάζομαι στο λίγο Κάποιοι άνθρωποι φοβούνται τον έρωτα, με αποτέλεσμα να παραιτούνται από όσα επιθυμούν, να υποχωρούν και να αρκούνται στο λίγο....
close