Η στοιχειωμένη εκκλησία με τα 9 φαντάσματα

Εννέα φαντάσματα στέκονται ακίνητα στα καθίσματα μιας εκκλησίας. Η όψη τους προκαλεί ανατριχίλα και τρόμο. Τα περισσότερα φαντάσματα κάθονται στα στασίδια, ενώ μερικά στέκονται όρθια απέναντι από το ιερό.

Δεν πρόκειται για κάποιο θεατρικό δρώμενο, αλλά για μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία της Τσεχίας. Ονομάζεται η εκκλησία των εννέα φαντασμάτων εξαιτίας των ανατριχιαστικών λευκών αγαλματιδίων που κοσμούν το εσωτερικό της.

Σε αντίθεση με τη σημερινή της εικόνα, κάποτε έσφυζε από ζωή και οι πιστοί τελούσαν λειτουργίες. Ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο και είχε ανεγερθεί τον 14ο αιώνα.

Ωστόσο, ερήμωσε όταν κατά τη διάρκεια μιας κηδείας, κατέρρευσε η οροφή. Η καταστροφή αποδόθηκε μοιρολατρικά σε κατάρα και το μέρος εγκαταλείφθηκε. Πέρασαν αρκετά χρόνια και οι αρχές σχεδίαζαν να το κατεδαφίσουν, όμως κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν και αποφάσισαν να αξιοποιήσουντο μέρος, καθώς για αυτούς ήταν ένα σημαντικό μέρος.

Μπορεί να ήταν έρημο και ρημαγμένο και να είχε εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, όμως αυτό δε σήμαινε ότι δεν μπορούσε να «κατοικηθεί» από φαντάσματα.

Ο τοπικός καλλιτέχνης Jakub Hadrava φιλοτέχνησε εννέα αγάλματα, ουσιαστικά λευκές κουκούλες, προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες και το κτίριο να διατηρηθεί. Όπως ανέφερε ο καλλιτέχνης, τα φαντάσματα είναι οι Γερμανοί Σουδήτες οι οποίοι έμεναν στην Τσεχία πριν από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και προσεύχονταν στη συγκεκριμένη εκκλησία κάθε Κυριακή.

Στην ερώτηση γιατί επέλεξε να δημιουργήσει φαντάσματα, απάντησε: «Σκοπός μου ήταν να δείξω στον κόσμο ότι το μέρος είχε παρελθόν και ήταν μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων τους περασμένους αιώνες.

Τα αγάλματα τοποθετήθηκαν στην εκκλησία το 2014 με την ελπίδα ότι θα ενίσχυαν τον τουρισμό και θα συγκέντρωναν χρήματα για να την ανακατασκευή της εκκλησίας.

Πράγματι, τουρίστες που επισκέπτονται παράξενα μέρη έφτασαν στην Τσεχία από όλο τον κόσμο, προκειμένου να δουν από κοντά την εκκλησία, σύμφωνα με την mixanitouxronou.gr

Δείτε και το σχετικό βίντεο με το εσωτερικό της εκκλησίας από το ελληνικό κανάλι Weirdo του YouTube:

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για να μην αρρωστήσετε πιείτε αυτό το ρόφημα – Συστατικά για πανίσχυρο φυσικό αντιβιοτικό

Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό με την ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση σκοτώνει όλα τα βακτήρια και τους παράγοντες που προκαλούν τις ασθένειες. Το πλεονέκτημα είναι ότι σε...

Φτιάξτε το πιο νόστιμο κέικ ζέβρα!(Βίντεο)

Είναι εντυπωσιακό να το βλέπεις και εντυπωσιακά νόστιμο όταν το τρως! Είναι το κέικ ζέβρα που σε ταξιδεύει σε σαφάρι της Αφρικής. Θα χρειαστείτε: 2 ½ κούπες...
close