Η Φύση Τελειώνει Τον Κορωνοϊο: Αυτή Είναι Η Πρόβλεψη Που Μας Έκανε Να Χαμογελάσουμε!

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις στις θερμοκρασίες μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μην επαληθεύονται, έχουν όμως κατά καιρούς στο παρελθόν επιβεβαιωθεί και χρησιμεύσει στην προετοιμασία κατά κύριο λόγο σε αγροτικά ζητήματα. Αυτήν την περίοδο όμως το πιο σημαντικό ζήτημα σε παγκόσμια κλίμακα είναι η πανδημία και στην Ελλάδα οι θερμοκρασίες την περίοδο του καλοκαιριού είναι κρισιμότατες.

Οι περυσινές μακροπρόθεσμες προβλέψεις που έγιναν από αρχές Μαΐου για όλο το καλοκαίρι που θα ακολουθούσε έπεσαν μέσα σε μεγάλο βαθμό, αφού και οι βοριάδες και το ψυχρό καλοκαίρι που είχαν προβλεφθεί διήρκεσαν για ένα τουλάχιστον δίμηνο.

Φέτος οι προβλέψεις για το καλοκαίρι είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές για το θέμα εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Weather Met Office το καλοκαίρι του 2020 προβλέπεται ένα από τα πιο θερμά των τελευταίων ετών σε όλη την Ευρώπη, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων από στατιστικές παρατηρήσεις τα τελευταία χρόνια βλέπουν διαρκώς τις μέσες θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, με το 2016 να είναι η χρονιά με το πιο θερμό καλοκαίρι, λόγω και του φαινομένου El Niño.

Αν οι προβλέψεις γι’ αυτό το καλοκαίρι επαληθευτούν η πανδημία του κορωνοϊού θα δεχτεί ένα μεγάλο χτύπημα. Οι καύσωνες μπορεί να λειτουργούν ανασταλτικά στην παραγωγικότητα των πολιτών αλλά με την πανδημία να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της παγκόσμιας κοινότητας, οι καύσωνες θα λειτουργήσουν ευεργετικά.

fanpage.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βάζει τυρί στη φόρμα ψησίματος, αλλά αυτό που βγαίνει από το φούρνο δεν θα το πιστεύετε με τίποτα!

Η πίτσα είναι ένα πασίγνωστο και πολυαγαπημένο φαγητό σε όλο τον κόσμο και πλέον όλοι το γνωρίζουν. Όπου και να πάτε, ότι και να κάνετε,...

Διαγνώστηκε με καρκίνο μια βδομάδα μετά τον θάνατο του άντρα της. Αντί όμως να ξεκινήσει Χημειοθεραπείες, πήρε την πιο Σπουδαία απόφαση!

Τον περασμένο χρόνο, η Norma πέρασε δύο από τις χειρότερες εβδομάδες της ζωής της. Ενώ πάλευε με το δικό της πρόβλημα υγείας, η υγεία...

Η έκκληση ενός πατέρα: «Να πλένετε τα βρώμικα χέρια σας πριν αγγίξετε κάποιο μωρό!»

Ένας μπαμπάς μοιράζεται την ιστορία του και υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε τα χέρια μας πριν έρθουμε σε επαφή με κάποιο μωρό. Είναι χειμώνας...
close