Η Φύση Τελειώνει Τον Κορωνοϊο: Αυτή Είναι Η Πρόβλεψη Που Μας Έκανε Να Χαμογελάσουμε!

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις στις θερμοκρασίες μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να μην επαληθεύονται, έχουν όμως κατά καιρούς στο παρελθόν επιβεβαιωθεί και χρησιμεύσει στην προετοιμασία κατά κύριο λόγο σε αγροτικά ζητήματα. Αυτήν την περίοδο όμως το πιο σημαντικό ζήτημα σε παγκόσμια κλίμακα είναι η πανδημία και στην Ελλάδα οι θερμοκρασίες την περίοδο του καλοκαιριού είναι κρισιμότατες.

Οι περυσινές μακροπρόθεσμες προβλέψεις που έγιναν από αρχές Μαΐου για όλο το καλοκαίρι που θα ακολουθούσε έπεσαν μέσα σε μεγάλο βαθμό, αφού και οι βοριάδες και το ψυχρό καλοκαίρι που είχαν προβλεφθεί διήρκεσαν για ένα τουλάχιστον δίμηνο.

Φέτος οι προβλέψεις για το καλοκαίρι είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές για το θέμα εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Weather Met Office το καλοκαίρι του 2020 προβλέπεται ένα από τα πιο θερμά των τελευταίων ετών σε όλη την Ευρώπη, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων από στατιστικές παρατηρήσεις τα τελευταία χρόνια βλέπουν διαρκώς τις μέσες θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, με το 2016 να είναι η χρονιά με το πιο θερμό καλοκαίρι, λόγω και του φαινομένου El Niño.

Αν οι προβλέψεις γι’ αυτό το καλοκαίρι επαληθευτούν η πανδημία του κορωνοϊού θα δεχτεί ένα μεγάλο χτύπημα. Οι καύσωνες μπορεί να λειτουργούν ανασταλτικά στην παραγωγικότητα των πολιτών αλλά με την πανδημία να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της παγκόσμιας κοινότητας, οι καύσωνες θα λειτουργήσουν ευεργετικά.

fanpage.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτές οι 10 ασθένειες μπορούν να σας σκοτώσουν μέσα σε μία μέρα! (Video)

Η σκέψη του να ξυπνήσετε μια μέρα χωρίς συμπτώματα και μέχρι να έρθει το άλλο πρωί να είστε στα πρόθυρα του θανάτου από κάποια...

Άφθες στο στόμα: Πώς θα απαλλαγείτε από τις επώδυνες πληγές

Οι άφθες ή άφτρες, οι μικρές πληγές (έλκη) με στρογγυλό σχήμα, λευκοκίτρινη επιφάνεια και ερυθρή περιφέρεια, είναι το πιο συχνό νόσημα του στόματος. Το κύριο...

Τα 10 βασικά συμπτώματα του καρκίνου που πρέπει να γνωρίζουν άντρες και γυναίκες

Δεν πρέπει να αγνοούμε ένα καινούργιο σύμπτωμα που επιμένει για αρκετές ημέρες, αλλά επιβάλλεται άμεση επίσκεψη στο γιατρό ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις...
close