«Θαυματουργό» χάπι αδυνατίσματος ξεγελά τον εγκέφαλο και τον κάνει να πιστεύει ότι το στομάχι είναι «γεμάτο»

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ξεγελά τον εγκέφαλο, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι το στομάχι είναι «γεμάτο»

Γαστρικό μπάι-πας σε χάπι; Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου ισχυρίζονται ότι ανέπτυξαν ένα χάπι αδυνατίσματος το οποίο απελευθερώνει ιχθυέλαιο κόβοντας «μαχαίρι» την όρεξη.

Πρόκειται για ένα φυσικό χάπι αδυνατίσματος το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ξεγελά τον εγκέφαλο, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι το στομάχι είναι «γεμάτο».

Το πειραματικό αυτό χάπι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, όπως ο γαστρικός βηματοδότης, καταστέλλοντας την όρεξη. Σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες, η κάψουλα αυτή εμπεριέχει ιχθυέλαιο και μάλιστα έχει τα ίδια θεαματικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους όπως το γαστρικό μπάι -πας.

Για τους επιστήμονες δύο είναι τα πλεονεκτήματά της: πρώτον, πως δεν θα είναι τσουχτερό το κόστος της και δεύτερον, πως δεν ελλοχεύουν οι κίνδυνοι μιας επέμβασης.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες, η φυσική κάψουλα κατά της παχυσαρκίας έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπινο ιστό στο εργαστήριο τουλάχιστον επί δύο χρόνια . Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η επόμενη κίνηση των ερευνητών είναι να την δοκιμάσουν σε εθελοντές.

Οι Βρετανοί επιστήμονες εμπνεύστηκαν την δημιουργία της φυσικής κάψουλας από το πειραματικό high tech χάπι που έχει ήδη αναπτύξει η ισραηλινή εταιρεία MelCap Systems και το οποίο καταστέλλει την όρεξη αλλά και ελέγχεται εξωτερικά μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphones.

elaio

Η κάψουλα αυτή, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, βοηθά στην απελευθέρωση της ινσουλίνης που ελέγχει τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος.

«Ξεγελά τον εγκέφαλο δίνοντάς του την αίσθηση ότι το στομάχι είναι γεμάτο. Μπορεί δηλαδή να σταματά από το φαγητό ακόμα και το πιο λαίμαργο άτομο», όπως τονίζει ο νευρολόγος και επικεφαλής της έρευνας, Άσλει Μπάκσόου και προσθέτει: «Το χάπι αυτό», όπως ο ίδιος εξηγεί, «είναι σαν μία κάψουλα ιχθυέλαιου». Μάλιστα, η ερευνητική ομάδα είναι τόσο αισιόδοξη για τα αποτελέσματα της κάψουλας που πιστεύει ότι θα μπορεί να είναι να διαθέσιμη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νερό με λεμόνι! Δείτε 20 ωφέλιμους λόγους για να το πίνετε κάθε πρωί

Προσθέτοντας λεμόνι στο νερό, όχι μόνο ικανοποιούμε τη δίψα μας περισσότερο απ’ ότι με οποιοδήποτε αναψυκτικό, αλλά γεμίζουμε και το σώμα μας με βιταμίνες, μέταλλα...

Κορωνοϊός: Ποιο εμβόλιο προκαλεί εκτεταμένο δερματικό εξάνθημα. Προσοχή [φωτο]

Ποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προκαλεί εκτεταμένο δερματικό εξάνθημα; Οι εξελίξεις τρέχουν για τα νέα εμβόλια έναντι της COVID-19, το ίδιο όμως συμβαίνει και όσον...

Ψύξη από air condition: Τι μπορείτε να κάνετε

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και το air condition έχει ήδη μπει σε λειτουργία από τους θερμόαιμους. Εκτός από τη δροσιά όμως, παραμονεύει και...
close