Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Κάνει σχισμές σε μία πατάτα, τη γεμίζει με Γκούντα και προσθέτει…το αποτέλεσμα; Αριστούργημα! - LINE LIFE

Κάνει σχισμές σε μία πατάτα, τη γεμίζει με Γκούντα και προσθέτει…το αποτέλεσμα; Αριστούργημα!

Οι πατάτες μπορεί να είναι νόστιμες αλλά σπάνια φαίνονται ωραίες. Η παρακάτω συνταγή όμως θα σας κάνει να δείτε τις πατάτες με άλλη οπτική.

Μπορεί να φαίνεται σα να χρειάζεται χρόνια εμπειρίας και δεξιοτήτων μαγειρικής, αλλά το μόνο που χρειάζεστε είναι είναι ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι, λίγο κρύο βούτυρο και δύο ξύλινα χερούλια. Και φυσικά πατάτες! Μικρότερες σε μέγεθος πατάτες θα σας είναι πιο εύκολο να χειριστείτε.

22788968261_25e61b113d_o

Για την συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 2 μεσαίες ή 1 μεγάλη πατάτα, πλυμένες και στεγνές.
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Φυλάξτε το στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
  • 100 γρ. καπνιστή γκούντα, κομμένη σε λεπτά ορθογώνια. Φυλάξτε τη και αυτή στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 2 φέτες μαγειρεμένο ψιλοκομμένο μπέικον

22788970141_67d3364c53_o

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Εφαρμόστε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο στη βάση.

2. Τοποθετήστε δύο λεπτές ξύλινες λαβές κατά μήκος της πατάτας. Αυτό θα αποτρέψει το μαχαίρι σας να κόψει την πατάτα μέχρι κάτω και να σταματήσει στη λαβή.

3. Προσεκτικά γεμίστε τις σχισμές της πατάτας με το γκούντα και το βούτυρο, εναλλάσσοντας ανά δύο σχισμές. Μια σχισμή θα πρέπει να είναι γεμάτη με τυρί, η επόμενη με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Περιχύνουμε από πάνω με το ελαιόλαδο. Επειδή η πατάτα μου ήταν πολύ μεγάλη, έπρεπε να την υποστηρίξω με δύο μπάλες αλουμινόχαρτο και από τις δύο πλευρές. Κατά το ψήσιμο μπορείτε να αφαιρέσετε τα αλουμινόχαρτα.

4. Ψήστε για 45 λεπτά.

5. Βγάλτε από το φούρνο και περιχύστε με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίστε με το τυρί τσένταρ, ρίξτε το μπέικον από πάνω και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.

6. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

21991

22589798730_fb7d7fbb0c_o

22764221002_f10279186f_o

22788973531_167321cd81_o
Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.