Κάνε το «πείραμα»: Εσύ έχεις το συγκεκριμένο μυ;

Και πού χρησιμεύει;

Όχι, όχι αυτό το τεστάκι δεν θα αποκαλύψει κάτι βαθύ για την προσωπικότητά σου ούτε σε ποια ηλικία θα παντρευτείς. Θα σου δώσει απλώς απαντήσεις για κάτι που ίσως έχεις παρατηρήσει στο χέρι σου και δεν ήξερες πώς εξηγείται.

Κάνε το πείραμα.

Τέντωσε το χέρι σου σε μια λεία επιφάνεια και ένωσε το μικρό δαχτυλάκι με τον αντίχειρα και σήκωσε την παλάμη ελαφρώς προς τα πάνω.

1

Αν βλέπεις το μυ να ξεχωρίζει στο μέσο του καρπού σου, σημαίνει ότι έχεις τένοντα που καταλήγει στον μακρύ παλαμικό μυ του χεριού σου.

2

Έχεις το μυ;

Ο συγκεκριμένος μυς λείπει σε ένα ή και στα δύο χέρια στο 10-15% του πληθυσμού. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στους Καυκάσιους (Ευρωπαίους και Βορειοαμερικάνους) κινούνται μεταξύ 5,5 και 24%, ενώ στον ασιατικό πληθυσμό (Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Τουρκία, Μαλαισία) μεταξύ 4,6% και 26,6%.

Η απουσία αυτού του μυ δεν κάνει αυτή τη μερίδα του πληθυσμού πιο αδύναμη. Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ισχύ της γροθιάς τους.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους πρώτους τένοντες που αφαιρούν οι χειρουργοί για να τον χρησιμοποιήσουν και σε κοσμητικές επεμβάσεις.

Εντοπίζεται σε διάφορα θηλαστικά, αλλά είναι πιο ανεπτυγμένος μεταξύ των ζώων που χρησιμοποιούν τα άκρα τους για να κινούνται. Ο συγκεκριμένος μυς ουσιαστικά είναι κατάλοιπο της ζωώδους προέλευσής μας, γι΄αυτό με την εξέλιξη του είδους και την πάροδο των χρόνων σταδιακά ατονεί.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κολλάει την ταινία στο νύχι της και τη βάφει με Μανό. Το αποτέλεσμα; Πολύ Χριστουγεννιάτικο!

Όλα τα χριστουγεννιάτικα πουλόβερ έχουν χιονισμένες σκηνές και στολισμένα δέντρα, γιατί λοιπόν να μην βάλουμε αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα και στα νύχια μας;! Αντί...

Θέλετε να κόψετε το τσιγάρο; Παίξτε αυτό το πασίγνωστο παιχνίδι…

Ερευνητές των πανεπιστημίων του Plymouth και του Queensland University of Technology απέδειξαν πως διάσημο παιχνίδι θα μπορούσε να βοηθήσει στην μείωση της επιθυμίας για...

Πως να ξεφορτωθείτε τα λιπώματα με φυσικό τρόπο!

Τα εξογκώματα του δέρματος συνήθως εμφανίζονται στο κεφάλι, το λαιμό, στις μασχάλες και το χέρι. Αυτοί είναι καλοήθεις όγκοι που μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα...
close