Κάνουμε το πείραμα με το πιπέρι για να πείσουμε το παιδί να πλένει συχνά τα χέρια του! – Δείτε το βίντεο

Ο νέος κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας από τον Φεβρουάριο. Έκτοτε, οι πολίτες της Ελλάδος είναι διαρκώς πανικοβλημένοι. Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά τζελ και μαντηλάκια, οινόπνευμα στα χέρια και στις επιφάνειες. Τα πάντα για να προστατευθούμε από τον νέο ιό, που δεν έχει θεραπεία ή εμβόλιο.

Προσπαθούμε να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής και να πλένουμε τα χέρια μας συχνά. Η αλήθεια είναι, πως θα έπρεπε να ήμασταν περισσότερο επιμελείς με την ατομική μας υγιεινή, προτού ξεσπάσει η νέα πανδημία.

Παρόλα αυτά, πολλοί από εμάς μπορεί να προσέχαμε την ατομική μας υγιεινή, αλλά δεν είχαμε από ένα…αντισηπτικό τζελ στη τσάντα μας, για κάθε περίπτωση! Σαν ενήλικες, προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και τους εαυτούς μας από τον νέο κορονοϊό.

Φαίνεται όμως, πως τα παιδιά είναι δύσκολο να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να ξεκινήσουν να γίνονται πιο επιμελείς με την ατομική τους υγιεινή. Όλοι και όλες ξέρουμε, ότι για να πείσουμε ένα παιδί να πλύνει τα χέρια του, πρέπει να του το αναφέρουμε τουλάχιστον 2 – 3 φορές πριν το κάνει!

Κι αν το να έχει καθαρά χέρια ένα παιδί είναι πολύ σημαντικό, τώρα με την έξαρση του κορονοϊού είναι επιτακτική ανάγκη. Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι, αφού κι εμείς…παιδιά μεγαλώνουμε! Έτσι, κάναμε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και βρήκαμε ένα πείραμα που εμάς μας βοήθησε πολύ.

Το πείραμα με το πιπέρι, έγινε γνωστό μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του Ari Mäkiö στο Facebook. Ανέβασε ένα βίντεο όπου παρουσιάζει και εξηγεί αναλυτικά ένα πείραμα, το οποίο ανακάλυψε και χρησιμοποίησε για να πείσει την κόρη του, να πλένει τα χέρια της έτσι ώστε να προστατευθεί από τον κορονοϊό.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και παρακολουθώντας το βίντεο παρακάτω, θα την καταλάβετε κι εσείς από την πρώτη στιγμή. Παρόλα αυτά, θα σας την εξηγήσουμε κι εμείς αναλυτικά. Παίρνετε δυο μπολ και στο ένα, προσθέτετε νερό και πιπέρι. Στο δεύτερο μπολ προσθέτετε υγρό σαπούνι.

Αφού γεμίσετε και τα δυο μπολ, ακουμπάτε την άκρη του δαχτύλου σας στο σαπούνι και στη συνέχεια τοποθετεί το δάχτυλο το οποίο είναι πασαλειμμένο με σαπούνι στο μπολ με το πιπέρι. Αν παρατηρήσετε το πιπέρι μετά την επαφή με το σαπούνι, μετακινείται στις άκρες του μπολ.

Όπου πιπέρι, βλέπε κορονοϊός. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ari δείχνει στην κόρη του, πόσο δυνατός αντίπαλος είναι το σαπούνι απέναντι στον κορονοϊό. Το πείραμα είναι πανεύκολο και όπως ήταν φυσικό έγινε γρήγορα viral. Δείτε το βίντεο του Ari Mäkiö παρακάτω:

Ένα αρκετά πετυχημένο πείραμα που κάνει τα παιδιά να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να πλένουν τα χέρια τους και να προσέχουν γενικότερα, την ατομική τους υγιεινή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τέτοιου είδους πειράματα, είναι ο καλύτερος παιδαγωγικός τρόπος να διδάξεις οτιδήποτε σε ένα παιδί.

mama365.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΣΤ Οράσεως. Βλέπετε όντως, τόσο Καλά όσο Νομίζετε;

Όταν ακούτε από κάποιον να ισχυρίζεται ότι έχει 20/20 όραση, σας περνάει η σκέψη ότι έχουν την τέλεια όραση; Αν είστε σαν τους περισσότερους,...

Γυναικών λόγος (Γυναικολόγος): Η πιο θηλυκή παράσταση της χρονιάς στο The barrister lounge cafe + bookshop

Ένας μουσικός διάλογος των Αριάδνη & Εύη Οικιακά ή καριέρα; Παιδιά ή σπουδές; Υπάρχουν σωστές επιλογές ή πάντα υπάρχει ένα κενό; Είσαι γυναίκα και παλεύεις να είσαι...

3 Πανεύκολοι Τρόποι για να καθαρίσετε γρήγορα το Πλυντήριο Πιάτων σας.

Παρόλο που το πλυντήριο πιάτων είναι ένα μηχάνημα που καθαρίζει άλλα πράγματα, χρειάζεται και αυτό καθάρισμα πού και πού. Έτσι γίνεται πιο αποδοτικό και...
close