Κάνουμε το πείραμα με το πιπέρι για να πείσουμε το παιδί να πλένει συχνά τα χέρια του! – Δείτε το βίντεο

Ο νέος κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας από τον Φεβρουάριο. Έκτοτε, οι πολίτες της Ελλάδος είναι διαρκώς πανικοβλημένοι. Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά τζελ και μαντηλάκια, οινόπνευμα στα χέρια και στις επιφάνειες. Τα πάντα για να προστατευθούμε από τον νέο ιό, που δεν έχει θεραπεία ή εμβόλιο.

Προσπαθούμε να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής και να πλένουμε τα χέρια μας συχνά. Η αλήθεια είναι, πως θα έπρεπε να ήμασταν περισσότερο επιμελείς με την ατομική μας υγιεινή, προτού ξεσπάσει η νέα πανδημία.

Παρόλα αυτά, πολλοί από εμάς μπορεί να προσέχαμε την ατομική μας υγιεινή, αλλά δεν είχαμε από ένα…αντισηπτικό τζελ στη τσάντα μας, για κάθε περίπτωση! Σαν ενήλικες, προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και τους εαυτούς μας από τον νέο κορονοϊό.

Φαίνεται όμως, πως τα παιδιά είναι δύσκολο να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να ξεκινήσουν να γίνονται πιο επιμελείς με την ατομική τους υγιεινή. Όλοι και όλες ξέρουμε, ότι για να πείσουμε ένα παιδί να πλύνει τα χέρια του, πρέπει να του το αναφέρουμε τουλάχιστον 2 – 3 φορές πριν το κάνει!

Κι αν το να έχει καθαρά χέρια ένα παιδί είναι πολύ σημαντικό, τώρα με την έξαρση του κορονοϊού είναι επιτακτική ανάγκη. Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι, αφού κι εμείς…παιδιά μεγαλώνουμε! Έτσι, κάναμε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και βρήκαμε ένα πείραμα που εμάς μας βοήθησε πολύ.

Το πείραμα με το πιπέρι, έγινε γνωστό μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του Ari Mäkiö στο Facebook. Ανέβασε ένα βίντεο όπου παρουσιάζει και εξηγεί αναλυτικά ένα πείραμα, το οποίο ανακάλυψε και χρησιμοποίησε για να πείσει την κόρη του, να πλένει τα χέρια της έτσι ώστε να προστατευθεί από τον κορονοϊό.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και παρακολουθώντας το βίντεο παρακάτω, θα την καταλάβετε κι εσείς από την πρώτη στιγμή. Παρόλα αυτά, θα σας την εξηγήσουμε κι εμείς αναλυτικά. Παίρνετε δυο μπολ και στο ένα, προσθέτετε νερό και πιπέρι. Στο δεύτερο μπολ προσθέτετε υγρό σαπούνι.

Αφού γεμίσετε και τα δυο μπολ, ακουμπάτε την άκρη του δαχτύλου σας στο σαπούνι και στη συνέχεια τοποθετεί το δάχτυλο το οποίο είναι πασαλειμμένο με σαπούνι στο μπολ με το πιπέρι. Αν παρατηρήσετε το πιπέρι μετά την επαφή με το σαπούνι, μετακινείται στις άκρες του μπολ.

Όπου πιπέρι, βλέπε κορονοϊός. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ari δείχνει στην κόρη του, πόσο δυνατός αντίπαλος είναι το σαπούνι απέναντι στον κορονοϊό. Το πείραμα είναι πανεύκολο και όπως ήταν φυσικό έγινε γρήγορα viral. Δείτε το βίντεο του Ari Mäkiö παρακάτω:

Ένα αρκετά πετυχημένο πείραμα που κάνει τα παιδιά να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να πλένουν τα χέρια τους και να προσέχουν γενικότερα, την ατομική τους υγιεινή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τέτοιου είδους πειράματα, είναι ο καλύτερος παιδαγωγικός τρόπος να διδάξεις οτιδήποτε σε ένα παιδί.

mama365.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι ΔΕΝ έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι;

Η σύγχρονη επιστήμη έχει μελετήσει τον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων από αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να βρει τι έκανε τους αρχαίους...

Σταυρώστε τα Χέρια σας και Πιέστε του Λοβούς από τα αυτιά σας. Ο Λόγος; Θαυματουργός!

Όταν γεννιέται ένα παιδί έχει 100 δισεκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα. Τη τέταρτη εβδομάδα μετά τη σύλληψη, το έμβρυο παράγει 500.000 νευρώνες κάθε λεπτό, σύμφωνα με...

Έριξε βαφή αυγού μέσα σε ένα κυπελάκι με ρύζι. Τι έγινε όταν έβαλε το αυγό μέσα; Κάτι εκπληκτικό!

Κάθε Πάσχα, το βάψιμο των αβγών αποτελεί παράδοση. Ο πιο γνωστός τρόπος είναι με τη χρήση βαφής, που συνήθως περιέχει το χρώμα και διακοσμητικά...
close