in

Κάψιμο από τον ήλιο – Σπιτικές θεραπείες

Ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που μπορεί να μας χαλάσει για λίγο την καλή μας διάθεση είναι το κάψιμο από τον ήλιο. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο για τα προληπτικά μέτρα τα οποία πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν! Το κάψιμο από τον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει από μία απλή κοκκινίλα η οποία θα επουλωθεί γρήγορα μέχρι πολύ σοβαρά δερματικά προβλήματα. Αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας δεν είναι η θεραπεία αλλά η πρόληψη! Πολλές φορές οι γυναίκες μπροστά στην ιδέα ενός ηλιοκαμένου σώματος αδιαφορούμε για τις συνέπειες. Περιμένουμε τις ατελείωτες ώρες που θα εκτεθούμε στον ήλιο για να μαυρίσουμε όσο περισσότερο γίνεται βάζοντας διάφορα σκευάσματα τα οποία θα κάνουν ακόμα πιο έντονο και γρήγορο το αποτέλεσμα! Μήπως όμως όλο αυτό γυρίσει «μπούμερανγκ» στην υγεία μας;

Η προστασία από τον ήλιο είναι πλέον κάτι γνωστό σε όλες μας αλλά πόσο το ακολουθούμε; Στην προσπάθειά μας να μαυρίσουμε πόσες φορές δεν έχουμε καταλήξει καμένες από τον ήλιο με έντονες κοκκινίλες χωρίς τελικά να αποκτήσουμε το μαύρισμα που επιθυμούσαμε. Προστατευτείτε από τον ήλιο! Αποφύγετε τον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες και προμηθευτείτε από ειδικό το κατάλληλο αντηλιακό για τον δικό σας τύπο δέρματος. Μην χρησιμοποιείτε διάφορα σκευάσματα τα οποία υπόσχονται έντονο μαύρισμα χωρίς καμία προστασία από τον ήλιο. Ανανεώνετε το αντηλιακό σας συχνά και μην το χρησιμοποιείτε μόνο την ώρα που θα καθίσετε στην παραλία. Κάτι ακόμη που είναι καλό να προσέχουμε είναι το ντύσιμό μας αφού τα σκούρα και βαριά ρούχα στον ήλιο μας ζεσταίνουν πολύ και προκαλούν δυσφορία! Μην αφήσετε τον ήλιο να καταστρέψει το δέρμα σας, να επηρεάσει την υγεία σας και να χαλάσει την διάθεσή σας. Απολαύστε τον με την προστασία που απαιτείται. Αν πάλι η λίγη παραπάνω ώρα έκθεσης σας προκάλεσε κάψιμο από τον ήλιο, αντιμετωπίστε το σωστά!

Κάψιμο από τον ήλιο – αντιμετώπιση

1) Αυτό που πρέπει να κάνετε αν παρατηρήσετε πως έχετε ένα ήπιο κάψιμο στο σώμα σας από τον ήλιο, είναι να κάνετε ένα δροσερό ντους το οποίο θα σας ανακουφίσει. Αποφύγετε το πολύ κρύο νερό το οποίο δεν θα σας ευχαριστήσει καθόλου επάνω στο καμένο δέρμα!
2) Μετά το μπάνιο σας χρησιμοποιήστε αλόη, είτε από φυτό κόβοντας ένα φύλλο και απλώνοντας το χυμό του στο δέρμα σας είτε τζελ αλόης το οποίο θα σταθεί σωτήριο για το έγκαυμά σας!
3) Επίσης αυτό που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσετε είναι η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού αφού με την έκθεσή σας στον ήλιο έχετε προκαλέσει αφυδάτωση!
4) Πέρα όμως από αυτά, αν παρατηρήσετε πως το κάψιμο από τον ήλιο είναι έντονο και έχετε ναυτία , ζάλη, ρίγη ή άλλα παρόμοια φαινόμενα μην αμελήσετε να επισκεφτείτε αμέσως τον γιατρό σας!

Κάψιμο από τον ήλιο – Σπιτικές συνταγές

1) Κρέμα με σπαθόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μελισσοκέρι

7 κουταλιές της σούπας σπαθόλαδο

Πάρτε ένα κατσαρολάκι και ετοιμάστε μία καταπληκτική και απλή κρέμα για το κάψιμο από τον ήλιο. Ζεσταίνετε το μελισσοκέρι σε χαμηλή φωτιά ενώ ταυτόχρονα προσέχετε να μην βράσει. Στην συνέχεια προσθέτετε το σπαθόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά. Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το μίγμα σας σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι. Αφήστε το να κρυώσει και χρησιμοποιήστε μετά τον ήλιο για να απαλύνετε τις κοκκινίλες.

2) Με αλόη

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καρύδας
1 κουταλιά της σούπας αλόη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αμπούλα βιταμίνη Ε
Για να ανακουφιστείτε μετά από την έκθεση στον ήλιο ετοιμάστε μία κρέμα με αλόη που δεν θα θέλετε να αποχωριστείτε ακόμα κι αν δεν έχετε καεί από τον ήλιο. Δροσερή με επουλωτική και ανακουφιστική δράση θα σας αφήσει πλήρως ικανοποιημένη! Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο καρύδας σε πολύ χαμηλή φωτιά, το οποίο λιώνει πολύ γρήγορα και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε πολύ καλά και κατεβάστε από την φωτιά. Προσθέστε γρήγορα την αλόη και την βιταμίνη Ε και ανακατέψτε το μίγμα σας ώστε να ομογενοποιηθεί. Τοποθετήστε το σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και αφήστε το να κρυώσει. Όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές καλύτερα να το διατηρήσετε στο ψυγείο για να μην λιώνει.

3) Με ροδόνερο και σπαθόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μελισσοκέρι
5 κουταλιές της σούπας σπαθόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο καρύδας
1 αμπούλα βιταμίνη Ε

Ετοιμάστε με τα χεράκια σας μία σπιτική κρέμα που δεν θα ανακουφίσει απλά το κάψιμο από τον ήλιο αλλά θα ενυδατώσει το δέρμα σας και θα σας προσφέρει μία μοναδική απαλότητα και θρέψη. Όλα τα συστατικά της ευεργετικά για το δέρμα μας και σίγουρα άξια θα κέρδιζε τον ρόλο της βασίλισσας στις κρέμες που επουλώνουν, ανακουφίζουν και παρουσιάζουν αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Χαρίζει λάμψη και απαλότητα στο ταλαιπωρημένο μας δέρμα. Κάθε υλικό από μόνο του σε αυτήν την κρέμα μπορεί να σας δώσει αυτό που επιθυμείτε για το δέρμα σας, ο συνδυασμός τους όμως κάμουν την κρέμα σας ακαταμάχητη!

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το μελισσοκέρι και αφήστε το να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα προσθέστε το σπαθόλαδο και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά σας. Προσέξτε την θερμοκρασία ώστε να μην βράσει το μίγμα σας. Στην συνέχεια προσθέστε το βούτυρο καρύδας, το οποίο θα λιώσει αμέσως και ανακατέψτε πολύ καλά. Τέλος κατεβάζετε από την φωτιά ρίχνετε την βιταμίνη Ε και ανακατεύετε με ένα μιξεράκι ρίχνοντας σιγά σιγά το ροδόνερο. Μόλις η κρέμα σας αρχίσει να πήζει την ρίχνετε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι. Αφήστε την να κρυώσει και χρησιμοποιήστε την μετά από την έκθεσή σας στον ήλιο αλλά και όποτε εσείς επιθυμείτε. Θα εκπλαγείτε με τα μοναδικά της αποτελέσματα!

4) Μάσκα για ανακούφιση από τον ήλιο

Γιαούρτι
Μουστάρδα
Μυλόξυδο

Η συγκεκριμένη μάσκα φαίνεται να ανακουφίζει ένα ήπια ηλιοκαμένο δέρμα. Σε ένα μπολάκι βάλτε ίση ποσότητα γιαουρτιού και μουστάρδας και στο τέλος προσθέστε λίγο μυλόξυδο. Ανακατέψτε πολύ καλά το μίγμα σας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο κι έπειτα απλώστε το επάνω στα σημεία που νιώθετε το κάψιμο. Αφήστε το για λίγη ώρα και θα νιώσετε να σας απορροφάει το κάψιμο και να σας ανακουφίζει.

Tip – οι κομπρέσες με ροδόνερο θα σας φανούν ιδιαίτερα ανακουφιστικές και ευεργετικές για το δέρμα σας! Με ένα βαμβάκι απλώστε ροδόνερο εκεί που παρουσιάζεται ερυθρότητα και θα ανακουφιστείτε άμεσα.

Οι παραπάνω συμβουλές αφορούν το ήπιο κάψιμο που μετά από μία μέρα εξασθενεί αισθητά. Οποιαδήποτε άλλη μορφή καψίματος χρειάζεται την άμεση παρέμβαση γιατρού. Προστατευτείτε από την ηλιακή ακτινοβολία για να απολαύσετε τον ήλιο χωρίς τις βλαβερές του συνέπειες!

dynamikhgynaika.gr

Κάντε το φούρνο σας να λάμψει, Χωρίς τρίψιμο, με 3 Υλικά που έχετε στο ντουλάπι σας!

Είστε έγκυος; Να τι πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας